Palma Fa Normál ragasztó 5kg

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A ragasztóanyag mindenfajta faáru és mûanyag dekorációs lap ragasztására szolgál. Használható barkácsolásnál, szerelésnél (köldökcsap, csapos kötések, szélesítô és hosszabbító toldások), fugaragasztásra, tömör fa ragasztására és felületragasztásra (furnérozás, farostlemezek, dekoritlapok és hasonlók).

 ALKALMAZÁS

A ragasztási film enyhén opálos, áttetszô. A ragasztó felhasználását szobahômérsékleten, optimálisan 14˚C felett kell végezni. Alkalmazható egy- vagy kétoldalas kenéssel is. Az elôkészített felületekre a ragasztóanyag felhordható ecsettel, kenôlappal, illetve hengerrel, gépi úton. Kötési idô a kezdeti szilárdsághoz 3–5 óra, a továbbfeldolgozáshoz 18–24 óra pihentetési idô szükséges.
A végleges kötésszilárdságot a ragasztás 24 óra alatt éri el. A ragasztandó fa nedvességtartalma 10±2% legyen. A ragasztófelesleg a ragasztást követôen vízzel eltávolítható, száradás után a ragasztóanyag vízoldhatatlan réteget

 FONTOS TUDNIVALOK

Tárolás: Fagyveszélyes! Szállítása és tárolása csak 5–30˚C-on, zárt edényben történhet. Eltartható a gyártástól számított 12 hónapig. A gyártás idôpontját lásd a csomagoláson (év/hónap/nap). A ragasztóanyag a hazai és a nemzetközi rendeletek értelmében nem veszélyes. Csatornába önteni nem szabad. A ragasztóanyagot a kifehéredési pont alatti hômérsékleten alkalmazni nem szabad, mivel ez alatt a hômérséklet alatt a ragasztó nem köt meg! A Palma Fa Normál ragasztó ne érintkezzen vas szerszámmal (elszínezôdés miatt).

 MŰSZAKI ADATOK

Vízállósági fokozat: D2 (EN204)
Kiadósság: 100–200 g/m2
Szárazanyag-tartalom: 47,5-52,5%
Viszkozitás: 8-15 Pas
Nyitottt idô: 8 perc
Kifehéredési pont: 5˚C

A fenti idôintervallumok „normál klímára” (+23 °C/55% relatív páratartalom) vonatkoznak!

 ÖSSZETÉTEL

Vinilacetát kötôanyagú, nagy kötési szilárdságú ragasztóanyag.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.