Palma Parkettafugázó Minden parkettafajtához

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A Palma Parkettafugázó egy speciális tömítőanyag, amely faanyagokhoz, parkettához, laminált padlóhoz, fa falburkolatokhoz valamint alacsony tágulási faszerkezetekhez egyaránt felhasználható.
Palma Parkettafugázó megakadályozza, hogy víz, szennyeződés, ill. kártevők jussanak a résekbe és szegélyekbe.
A Palma Parkettafugázót felületkezelés elött és után egyaránt lehet használni valamint parketta javítására is kiváló.

 ALKALMAZÁS

A felület előkészítése: A hézagfelületeknek tisztáknak, zsír- és pormenteseknek kell lenniük. 10 mm-nél nagyobb hézagmélység esetén megfelelő háttérkitöltő anyagot (styropor) kell használni.
Alkalmazás: Vágjuk fel a kartust a csavarmenet fölött, csavarjuk rá a szürőfejet, majd vágjuk azt megfelelő méretre. Ezután a kartust helyezzük a kinyomó pisztolyba, és az anyagot egyenletesen fecskendezzük a résbe. Mivel felhigitott termékről van szó, ügyelni kell a zsugorodásra, vagyis a hézagot nem szabad csak a hézag szintjéig megtőlteni, hanem a hézagtömítő masszának ki kell emelkednie a hézagból. A hézagtömítő masszát vízzel megnedvesített hézagoló spatulával le kell simítani.
Az átkeményedési idő letelte után, leghamarabb 24 óra elteltével lehet a hézagot megcsiszolni. A csiszolásnál ügyelni kell arra, hogy nagyon gyenge nyomást gyakoroljunk az anyagra.
Általános tanácsok: Parketta és laminált padló (núttal és csappal) vízálló ragasztásához a Palma Nút és Csapragasztót, míg teljes felületü ragasztáshoz a Palma Parketta ragasztót ajánljuk.

 FONTOS TUDNIVALOK

Tisztítás: A munkaeszközök használat után vízzel azonnal lemoshatók.
Eltarthatóság és tárolás: Hüvös és száraz helyen történő tárolás (ne legyen a hőmérséklet +5C alatt) esetén a Palma Parkettafugázó a gyártástól számított 12 hónapig is feldolgozható. Friss, feldolgozatlan állapotban, valamint a kikeményedési időszakban a Palma Parkettafugázó fagyra érzékeny.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.