Pattex Palmatex Univerzális erôsragasztó

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Faanyagok, mûanyag lemezek, mûanyag szegélyek, furnér, gumi, bôr, textília, kemény PVC, fémek ragasztására használható. Nem alkalmas habosított polisztirol (Nikecell, Hungarocell), lágy PVC, polietilén és teflon ragasztására.

 ALKALMAZÁS

A ragasztóanyagot a felhasználás elôtt alaposan fel kell keverni. A ragasztandó alapnak száraznak, por- és zsírmentesnek kell lennie. Zsírtalanításra a PATTEX Lemosó és Hígítót ajánljuk.

 FONTOS TUDNIVALOK

A munkaeszközök és szerszámok, valamint a ragasztófoltok az oldószer elpárolgásáig PATTEX Lemosó és hígítóval tisztíthatók. A megszáradt ragasztót a felületekrôl csak mechanikusan lehet eltávolítani. Fenyôgyantát tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.

 MŰSZAKI ADATOK

Szín: Halványsárga
Szárazanyag-tartalom: 22-26%
Viszkozitás: 20°C-on Brookfield 5/20; 2,2-2,5 Pas
Hôállóság: Max. 110°C
Nyitott idô: 10-30 perc
Kiadósság: 200-300 ml/m2
Tárolási feltételek: +5°C és +30°C között, eredeti zárt csomagolásban, jól szellôzô helyen
Eltarthatóság: A gyártástól számított 24 hónapig. év/hónap/nap

 KISZERELÉS

Csomagolás: 50 ml tubus Gyüjtôcsom: 40 db/karton
...................120 ml tubus .......................30 db/karton
...................300 ml fémdoboz ...............42 db/karton
...................0,8 l fémdoboz ....................12 db/karton
...................5 l fémdoboz ..........................1 db
..................22 l fémkanna ........................1 db

 ÖSSZETÉTEL

Polikloroprén alapú szerves oldószeres ragasztóanyag.

FIGYELMEZTETÉS

Figyelem! Az egyes munkafázisokra megadott technológiai idôk 23°C hômérsékletre és 55% relatív páratartalomra vonatkoznak, ettôl eltérô hômérsékleten történô munkavégzés esetén a paraméterek módosulnak, ezeket nagyobb felületek ragasztása elôtt célszerû próbaragasztással meghatározni. A PATTEX Palmatex ragasztóanyagot fogazott kenôlappal, spaklival vagy rövidszôrû ecsettel egyenletesen kell felhordani mindkét ragasztandó felületre. A felületeken jól látható egybefüggô filmréteget kell képeznie. Felhasznált ragasztómennyiség 200-300 ml/m2. A porózus, nedvszívó felületeket célszerû ragasztóval többször átkenni. A ragasztóanyag
felhordása után leghamarabb 10 perc múlva (szellôzési idô) illeszthetô össze a két felület. Ez alatt az idô alatt az oldószergôzök eltávoznak a ragasztófilmbôl. A ragasztóanyag felhordása után 30 percen belül (nyitott idô) kell a felületeket összeilleszteni, ill. összepréselni.
Figyelem! Az oldószerek elpárolgásához szükséges idô a napi klímaviszonyok függvénye. A ragasztófilm száradását, 10-30 perccel a felhordás után, ujjal ellenôrizhetjük (a ragasztófilm még tapad, de már nem húz szálat). A száraznak tûnô felületeket a nyitott idôn
belül pontosan illeszkedve rövid ideig, nagy erôvel össze kell nyomni, esetleg préselni. A ragasztás szilárdsága döntôen az alkalmazott nyomás nagyságától, nem az idôtartamától függ! A ragasztandó anyagok és az alapok sokfélesége miatt célszerû próbaragasztást végezni. A ragasztandó anyagok gyártójának használati útmutatóit minden esetben figyelembe kell venni.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.