Pattex Express Fix (PL 600) Oldószer tartalmú építési-szerelési ragasztó

Jellemzôi
• Szerves oldószert tartalmaz
• Felhordás után a felületek azonnal összeilleszthetôk
• Rugalmas, repedésáthidaló, rezgésálló
• Két tömör felület egymáshoz ragasztására is alkalmas
• UV-álló, kültérben is alkalmazható

Alkalmazási terület
A Pattex Express Fix oldószertartalmú, jó kezdeti tapadással rendelkezô ragasztó. Kiválóan tapad (INSTANT TACK®) – az építôiparban jellemzôen elôforduló – csaknem valamennyi porózus vagy tömör felülethez: pl. tégla, kerámia, természetes kô, beton, különféle szárazépítô lapok (gipszkarton, cementkötésû faforgácslap stb.), fa, fém, mûanyag, festett felületek stb. Idôjárás- és öregedésálló.
Nem alkalmazható polisztirol, polietilén, polipropilén, teflon és tükör ragasztására.

A felület elôkészítése
A ragasztandó felületeknek szilárdnak, száraznak, tisztának, repedéstôl- valamint tapadást gátló anyagoktól (olaj, zsír stb.) mentesnek kell lenniük. A szennyezôdést megfelelô tisztítószer (pl. oldószer) segítségével, valamint csiszolással és portalanítással kell eltávolítani.
Szükség esetén, festôszalag felragasztásával védekezhetünk a nemkívánatos ragasztófoltok ellen. Bevonattal rendelkezô felületek esetében a gyengén tapadó részeket el kell távolítani és célszerû próbaragasztást is végezni.

Felhordás
Vágja le az adagoló csonk végét a menetes rész felett. Tekerje rá az adagolócsôrt, szükség esetén vágja le annak hegyét a megfelelô szögben és helyezze a kartust a kinyomó pisztolyba. Az egyik elôkészített felületre hordjon fel annyi ragasztót, hogy a felületek összepréselésekor a ragasztó a teljes felülettel érintkezzen. A ragasztó felhordását követôen nincs szükség a szokásos száradási
idô betartására, a felületek azonnal egymáshoz préselhetôk. A tökéletes tapadás érdekében a ragasztás csak másnap terhelhetô. Szükség esetén a felületeket ideiglenesen rögzítse egymáshoz. A ragasztó teljes száradásához kb. 48 órára van szükség.

Fontos tudnivalók
A friss, még meg nem kötött ragasztó acetonnal vagy lakkbenzinnel-, a már megkötött anyag csak mechanikus úton távolítható el. Gyermekek elôl elzárva tartandó. A felbontott kartus tartalmát a lehetô leghamarabb fel kell használni!

Mûszaki adatok
Összetétel: szerves oldószer és gumi
Viszkozitás: pasztaszerû
Szárazanyag tartalom: kb. 70%
Szín: Krémszínû
Hôállóság: - 20 ºC – + 80 ºC
Nyitott idô: Kb. 10 perc
Alkalmazási hômérséklet: + 5 ºC – + 30 ºC
Kötési szilárdság (DIN EN 205): 5 N/mm2
Anyagszükséglet: 130-200 g/m2
Kiszerelés
Csomagolas: 375 g kartus
Gyûjtôcsomagolás: 12 db/karton

Tárolás
A ragasztóanyagot eredeti göngyölegben, száraz, hûvös, jól szellôztetett, fagymentes helyen, tûztôl ésmelegtôl távol kell tárolni. Eltartható a gyártástól számított 18 hónapig, felbontatlan állapotban. Gyártási dátumot lásd a csomagoláson (NNHHÉÉ XXX – ahol N-nap,
H-hónap, É-év, X-sarzs).

Egyéb információk
A ragasztó maradványt nem szabad a szennyvízhálózatba és természetes vizekbe juttatni. A göngyöleget csak akkor tegye a hulladékgyûjtôbe, ha teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat.
A munkakörülmények és a ragasztandó anyagok sokfélesége miatt, a munka megkezdése elôtt feltétlenül végezzen próbaragasztást. A biztonságtechnikai adatlap szükség szerint rendelkezésre áll.



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.