Cimsec Folyékonyágyas ragasztóhabarcs

Flexibilis, gyorskötésű burkolatragasztó és simítóhabarcs nagyméretű járólapok ragasztására

• üregmentes ragasztást biztosít
• erőkifejtés nélkül ragaszt járólapokat
• kiváló mechanikai ellenállóképesség
• hosszú nyitott idő   

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Fagyálló, flexibilis, szürke színű, cement bázisú, folyékonyágyas ragasztóhabarcs különféle vastagságú és méretű kerámia, kőporcelán
(gres), mozaik, Cotto, égetett agyaglap valamint beton padlólap rugalmas, teljes felületen érintkező ragasztásához. Alkalmazható vízszintes felületeken, bel- és kültérben (pl. terasz, erkély) továbbá kritikus felületeken is. Alkalmas aljzat egyenetlenségek egszüntetésére is, max. 15 mm rétegvastagságig. A kívánt konzisztencia víz hozzáadásával szabályozható. Maximális lapméret kültérben 35 x 35 cm, beltérben közepes vízfelvételű lapok esetében ( min. 10 %) akár 60 x 60 cm is lehet.

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A ragasztandó nedvszívó felületnek teherbírónak, szilárdnak, száraznak, valamint tapadást gátló anyagoktól (zsír, por, cementtej, habarcs maradvány stb.) mentesnek kell lennie. A régebbi festékmaradványokat is el kell a felületről távolítani, a szívóképesség biztosítása érdekében. Az erősen nedvszívó felületeket célszerű a ragasztás megkezdése előtt a Cimsec Tapadóhíddal (Haftbrücke) előkezelni. Gipszesztrich esetén a felületet csiszolni szükséges, amíg az adalékszemcsék láthatóvá nem válnak. A felület alapozásához ebben az esetben a Cimsec Gipszalapozót javasoljuk (száradási idő kb. 24 óra). Szükség esetén az aljzat egyenetlenségeit – alapozás után – a megfelelő Cimsec aljzatkiegyenlítővel javasoljuk megszüntetni. Fröccsenő vízterhelésnek kitett helyiségekben (fürdőszoba, zuhanykabin, konyha stb.) alternatív szigetelést célszerű alkalmazni (Cimsec Dichtflex kenhető szigetelőfólia vagy Cimsec 2K szigetelőhabarcs).

FELHORDÁS

A Cimsec Folyékonyágyas ragasztót hideg, tiszta vízhez öntve kell összekeverni, elektromos kézi keverőgéppel. Simítóhabarcs készítéséhez kb. 7 liter hideg víz, ragasztó készítéséhez 6,0-6,5 liter hideg víz szükséges 25 kg poranyaghoz. Az így kapott masszát addig kell folyamatosan keverni, amíg homogén és csomómentes nem lesz. 5 perc pihentetés után, a bekevert anyagot ismételten átkeverjük.
A felületi egyenetlenségek megszüntetése egy rétegben történjen, a glettvas sima felének használatával. Burkoláskor, a bekevert ragasztót – megfelelő vastagságban – hordja fel az aljzatra, majd simítsa el fogazott glettvassal. A burkolólapot 30 percen belül helyezze a ragasztóágyba, közben ujjaival – folyamatosan mozgatva – nyomja az aljzathoz és igazítsa a helyére. A burkoló lapok 5-15 percig még igazíthatóak (a fogadófelület és a burkolólap szívóképességétől függően).
A habarcs a bekeverést követően 2 óráig bedolgozható. A felesleges ragasztót – nedves ruhával – azonnal le kell törölni a burkolatot határoló elemekről (pl. nyílászáró tokok). A fugázás megkezdése előtt a kinyomódott és megkötött ragasztót a fugarésekből el kell távolítani.

FONTOS TUDNIVALÓK

A ragasztó elkészítéskor (vízadagolás) lúgossá válik, ezért bőrre és szembe kerülésétől óvakodjunk. Ha ez mégis megtörténne, alaposan mossuk le az érintett testrészt. Szükség esetén hívjunk orvost. A szerszámról a friss ragasztó vízzel lemosható. A megkötött ragasztó már csak mechanikus úton távolítható el.

MŰSZAKI ADATOK
Összetétel: Hidraulikus kötőanyagot, kvarchomokot, ásványi töltőanyagot, speciális műanyag pordiszperziót és egyéb adalékanyagokat tartalmaz.
Szín: szürke
Keverési arány
-simítóhabarcshoz: kb. 7 liter víz 25 kg poranyaghoz
-ragasztóhabarcshoz: 1,3 liter víz 5 kg poranyaghoz
Pihentetési idő: kb. 5 perc
Bedolgozhatósági idő: kb. 2 óra
Felhasználható: +5ºC - +30ºC (alapfelület és a levegő hőmérséklete)
Nyitott idő: kb. 30 perc (bőrösödés kezdete)
A lapok igazíthatók: 5 – 10 percig
Rétegvastagság: max. 15 mm
Fugázható: 12 óra elteltével
Anyagszükséglet: Kb. 1,5 kg / m2 / mm. (3-5 kg/m2, a fogazott glettvas típusától és a felülettől függően).
A fenti adatok normál klímára (+23ºC és 50% relatív páratartalom) vonatkoznak.

KISZERELÉS
25 kg papírzsákban

TÁROLÁS
Eredeti, jól zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen.

FELHASZNÁLHATÓ
Az előírt tárolás mellett a gyártástól számított 12 hónapig.

HULLADÉK MEGSEMMISÍTÉSE
A papírzsákot csak akkor tegyük a papírhulladék gyűjtőbe, ha teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett
termékmaradványokat az építőipari hulladékgyűjtőben helyezzük el. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és csatornába juttatni. A Cimsec Folyékonyágyas ragasztóhabarcs csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg. A Cimsec Folyékonyágyas ragasztó megfelel az MSZ EN 12004 szabvány szerinti C2ES1 kategóriának.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.