Cimsec Márvány és gránit gyorskötésű ragasztóhabarcs

Elszíneződésre hajlamos természetes és műkövek ragasztására

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A fehér cement és vulkáni tufa felhasználásával készült Cimsec Márvány és gránit ragasztóhabarcs speciálisan az elszíneződésre hajlamos természetes és műkövek ragasztására lett kifejlesztve. A speciális adalékszerek megakadályozzák a lapok foltosodását és csökkentik a sókivirágzás veszélyét. Rendkívül rugalmas, kiváló tapadószilárdsággal rendelkezik. 10 mm vastagságig réskitöltésre és szintezésre is felhasználható. Alkalmazható padlófűtés esetén, meglévő kerámia burkolatra (alapozás Cimsec Tapadóhíddal), a Cimsec Dichtflex és 2K szigetelőhabarcsra, teraszra, erkélyre valamint homlokzatra egyaránt.

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A ragasztandó nedvszívó felületnek teherbírónak, szilárdnak, száraznak, valamint tapadást gátló anyagoktól (zsír, por, cementtej, habarcs maradvány stb.) mentesnek kell lennie. A régebbi festékmaradványokat is el kell a felületről távolítani, a szívóképesség biztosítása érdekében. Az erősen nedvszívó felületeket célszerű a ragasztás megkezdése előtt a Cimsec Tapadóhíddal (Haftbrücke) előkezelni. Gipszesztrich esetén a felületet csiszolni szükséges, amíg az adalékszemcsék láthatóvá nem válnak. A felület alapozásához ebben az esetben a Cimsec Gipszalapozót javasoljuk (száradási idő kb. 24 óra). Szükség esetén a falfelületek egyenetlenségeit a Cimsec Gyorskötésű kiegyenlítőhabarccsal (Ausgleichsmörtel Schnell), míg az aljzat egyenetlenségeit – alapozás után – a megfelelő Cimsec aljzatkiegyenlítővel javasoljuk megszüntetni. Fröccsenő vízterhelésnek kitett helyiségekben (fürdőszoba, zuhanykabin,
konyha stb.) alternatív szigetelést célszerű alkalmazni (Cimsec Dichtflex kenhető szigetelőfólia vagy Cimsec 2K szigetelőhabarcs).

FELHORDÁS

A Cimsec Márvány és gránit ragasztót hideg, tiszta vízhez öntve kell összekeverni. 25 kg ragasztóhoz 9 liter keverővíz szükséges. 5 perc
pihentetés után a bekevert anyagot keverjük át újra. A ragasztót, a fogazott glettvas sima felével egyenletesen hordjuk fel a fogadó felületre, majd a fogazott résszel – 60o-os szögben tartva azt – terítsük szét. A burkolólapokat nagy erővel – 10-15 percen belül – a kikent ragasztóba kell nyomni úgy, hogy a ragasztóbordák szétnyomódjanak. Kültéri alkalmazásnál az alapfelületen kívül javasolt még a lapok hátoldalának vékony lekenése is, hogy a feltapadás a teljes felületen – légzárványok nélkül - megtörténjen. A felesleges ragasztót – nedves ruhával – azonnal el kell távolítani a burkolatot határoló elemekről (pl. nyílászáró tokok). A fugázás megkezdése előtt a kinyomódott és megkötött ragasztót el kell távolítani a fugarésekből.

FONTOS TUDNIVALÓK

A ragasztó elkészítéskor (vízadagolás) lúgossá válik, ezért bőrre és szembe kerülésétől óvakodjunk. Ha ez mégis megtörténne, alaposan mossuk le az érintett testrészt. Szükség esetén hívjunk orvost. A szerszámról a friss ragasztó vízzel lemosható. A megkötött ragasztó már csak mechanikus úton távolítható el.

MŰSZAKI ADATOK

Összetétel: Hidraulikus kötőanyagot, kvarchomokot, ásványi töltőanyagot, speciális műanyag pordiszperziót és egyéb adalékanyagokat tartalmaz.
Szín: világos színű
Keverési arány: kb. 9 liter víz 25 kg poranyaghoz
Pihentetési idő: kb. 5 perc
Bedolgozhatósági idő: kb. 40 perc
Felhasználható: + 5ºC - + 30ºC (alapfelület és a levegő hőmérséklete)
Nyitott idő: kb. 15 perc (bőrösödés kezdete)
A lapok igazíthatók: 15 percig
Rétegvastagság: max. 10 mm
Fugázható: kb. 3 óra elteltével
Tapadószilárdság: min. 0,8 N/mm2 - 28 napos korban ?
Megcsúszás: < 0,2 mm (MSZ EN 1308 szabvány szerint bevizsgálva) ?
Anyagszükséglet: Kb. 1,2 kg / m2 / mm. (3-5 kg/m2, a fogazott glettvas típusától és a felülettől függően).
A fenti adatok normál klímára (+23ºC és 50% relatív páratartalom) vonatkoznak.

KISZERELÉS
25 kg papírzsákban

TÁROLÁS
Eredeti, jól zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen.

FELHASZNÁLHATÓ
Az előírt tárolás mellett a gyártástól számított 12 hónapig.

EGYÉB INFORMÁCIÓK

A papírzsákot csak akkor tegyük a papírhulladék gyűjtőbe, ha teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett
termékmaradványokat az építőipari hulladékgyűjtőben helyezzük el. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és
csatornába juttatni. A Cimsec Márvány és gránit ragasztóhabarcs csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg.
A Cimsec Márvány és gránit ragasztó megfelel az MSZ EN 12004
szabvány szerinti C2FTS1 kategóriának.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.