CIMSEC FM Super Flex extra flexibilis ragasztóhabarcs

Vékonyágyas ragasztó nagyméretű lapokhoz, extrém igénybevételre

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Anyagában színezett és mázas burkoló lapok-, hasított kőlapok-, nagyméretű ipari lapok-, valamint kőporcelán (greslap) ragasztására
alkalmas – szívó- és nem szívó felületre egyaránt (beton, cement- és gipsz-esztrich, farostlemez, gipszkarton, cement- vagy műanyagbázisú kenhető vízszigeteléssel védett felület, valamint meglévő kerámia burkolat és jól tapadó festékbevonat). Kifejezetten előnyös fűtött padló, hűtőház, erkély, terasz, kerti medence és gépkocsi behajtó burkolásához.
Padlófűtés esetén is alkalmazható.

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A ragasztandó felületnek teherbírónak, szilárdnak, száraznak-, valamint tapadást gátló anyagoktól (zsír, por, cementtej, habarcs maradvány stb.) mentesnek kell lennie. Gipszkarton lapok burkolása előtt a felületet – a hígítatlan – CIMSEC Gipszalapozóval alapozzuk le (száradási idő 2 – 3 óra). Erősen nedvszívó, cementes felület esetén javasolt a CIMSEC Tapadóhíd (Haftbrücke) alkalmazása. Az alapfelület egyenetlenségeit falak esetén a CIMSEC Gyorskötésű kiegyenlítő habarccsal (Ausgleichsmörtel Schnell), padló esetén a megfelelő CIMSEC aljzatkiegyenlítővel szüntessük meg – az alapozást követően. Gipszesztrich burkolásakor – a CIMSEC Gipszalapozó alkalmazása előtt – a felületet le kell csiszolni, amíg az adalékszemcsék láthatóvá nem válnak. Az alapozó száradási ideje ebben az esetben kb. 24 óra.
Régi és az aljzathoz jól tapadó kerámia burkolatra történő ragasztáskor a fogadó felületet nem kell lealapozni, csak tökéletesen megtisztítani.

FELHORDÁS

A CIMSEC FM flexibilis burkolatragasztót hideg, tiszta vízhez öntve kell összekeverni. 25 kg ragasztóhoz 6,5 – 7 liter keverővíz szükséges.
10 perc pihentetés után, az így kapott masszát ismételten keverjük át. Az alapfelületre fogazott glettvassal egyenletesen hordjuk fel a ragasztót. A burkolólapokat – megfelelő erő alkalmazásával – 30 percen belül a kikent ragasztóba kell nyomni. A lezáró síneket azonnal tisztítsuk meg. Kültéri alkalmazásnál és nagyméretű lapok esetében az alapfelületen kívül javasolt a lapok hátoldalának vékony lekenése is, hogy a feltapadás a teljes felületen – légzárványok nélkül - megtörténjen.

FONTOS TUDNIVALÓK

A ragasztó elkészítéskor (vízadagolás) lúgossá válik, ezért bőrre és szembe kerülésétől óvakodjunk. Ha ez mégis megtörténne, alaposan mossuk le az érintett testrészt. Szükség esetén hívjunk orvost. A szerszámról a friss ragasztó vízzel lemosható. A megkötött ragasztó már csak mechanikus úton távolítható el.

KISZERELÉS
25 kg papírzsákban.

TÁROLÁS
Eredeti, jól zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen.

FELHASZNÁLHATÓ
Az előírt tárolás mellett a gyártástól számított 12 hónapig.

EGYÉB INFORMÁCIÓK
A papírzsákot csak akkor tegyük a papírhulladék gyűjtőbe, ha teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett
termékmaradványokat az építőipari hulladékgyűjtőben helyezzük el. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és
csatornába juttatni.
A CIMSEC FM ragasztóhabarcs csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg.
A CIMSEC FM burkolatragasztó megfelel a MSZ EN 12004 szabvány szerinti C2TES1 kategóriának.

MŰSZAKI ADATOK
Összetétel: Hidraulikus kötőanyagot, kvarchomokot, ásványi töltőanyagot, speciális műanyag pordiszperziót.

Sűrűség: kb. 1300 kg/m3

Keverési arány: 6.5 – 7,0 liter víz 25 kg burkolatragasztóhoz

Bedolgozhatósági idő: kb. 4 óra

Felhasználható: + 5°C - + 30°C (alapfelület és a levegő hőmérséklete)

Nyitott idő: kb. 30 perc (bőrösödés kezdete)

Fugázható: 24 óra múlva

Tapadószilárdság: min. 1,3 N/mm2 - 28 napos korban

Megcsúszás: < 0,2 mm (MSZ EN 1308 szabvány szerint)

Hőállóság: - 30°C - + 70°C

Anyagszükséglet: kb. 1,5 kg/m2/mm. (3 - 6) kg/m2, a fogazott glettvastól és a felülettől függően).

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.