CIMSEC Standard ragasztóhabarcs

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Anyagában színezett és mázas burkoló lapok (max. 30 x 30 cm-ig) – nedvszívó (beton és vakolt) alapra történő – ragasztására alkalmas vízszintes és függőleges felületen, bel- és kültérben, átlagos igénybevétel esetén. Terasz burkolásához, kőporcelán (gres) lapok ragasztásához, valamint padlófűtés esetén a CIMSEC F, CIMSEC TOP vagy a CIMSEC FM flexibilis ragasztót kell alkalmazni!

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A ragasztandó nedvszívó felületnek teherbírónak, szilárdnak, száraznak, valamint tapadást gátló anyagoktól (zsír, por, cementtej, habarcs maradvány stb.) mentesnek kell lennie. A régebbi festékmaradványokat is el kell a felületről távolítani, a szívóképesség biztosítása érdekében. Az erősen nedvszívó felületeket célszerű a ragasztás megkezdése előtt a CIMSEC Tapadóhíddal (Haftbrücke) előkezelni. Gipszesztrich esetén a felületet csiszolni szükséges, amíg az adalékszemcsék láthatóvá nem válnak. A felület alapozásához ebben az esetben a CIMSEC Gipszalapozót javasoljuk (száradási idő kb. 24 óra). Szükség esetén a falfelületek egyenetlenségeit a CIMSEC Gyorskötésű kiegyenlítőhabarccsal (Ausgleichsmörtel Schnell), míg az aljzat egyenetlenségeit – alapozás után – a megfelelő CIMSEC aljzatkiegyenlítővel javasoljuk megszüntetni.

FELHORDÁS

A CIMSEC Standard fagyálló burkolatragasztót hideg, tiszta vízhez öntve kell összekeverni. 25 kg ragasztóhoz 6,0 - 6,5 liter keverővíz
szükséges. 10 perc pihentetés után a bekevert anyagot keverjük át újra. A ragasztót egyenletesen hordjuk fel a fogadó felületre – a megfelelő fogazású glettvas segítségével. A burkolólapokat nagy erővel - 20 percen belül - a kikent ragasztóba kell nyomni úgy, hogy a ragasztóbordák szétnyomódjanak. Kültéri alkalmazásnál az alapfelületen kívül javasolt még a lapok hátoldalának vékony lekenése is, hogy a feltapadás a teljes felületen – légzárványok nélkül - megtörténjen.

FONTOS TUDNIVALÓK

A ragasztó elkészítéskor (vízadagolás) lúgossá válik, ezért bőrre és szembe kerülésétől óvakodjunk. Ha ez mégis megtörténne,
alaposan mossuk le az érintett testrészt. Szükség esetén hívjunk orvost. A szerszámról a friss ragasztó vízzel lemosható. A megkötött ragasztó már csak mechanikus úton távolítható el.

KISZERELÉS
25 kg papírzsákban

TÁROLÁS
Eredeti, jól zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen.

FELHASZNÁLHATÓ
Az előírt tárolás mellett a gyártástól számított 12 hónapig.

HULLADÉK MEGSEMMISÍTÉSE

A papírzsákot csak akkor tegyük a papírhulladék gyűjtőbe, ha teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett
termékmaradványokat az építőipari hulladékgyűjtőben helyezzük el. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és
csatornába juttatni. A CIMSEC Standard ragasztóhabarcs csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg. A CIMSEC Standard burkolatragasztó megfelel a MSZ EN 12004 szabvány szerinti C1T kategóriának.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.