Gyorskötésű kiegyenlítőhabarcs (Ausgleichsmörtel Schnell)

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Gyorsan kötő simító- és javítóhabarcs nedvszívó aljzat és falazat egyenetlenségeinek kiegyenlítésére kül- és beltérben, 3–30 mm rétegvastagságban, maximum 2 rétegben. Alkalmazható beltéri úszómedencéhez és víztárazóhoz, valamint sérült vakolatok javítására is. Cimsec Emulzióval feljavítva alkalmas teraszra, kültéri medencéhez, víztárazóhoz és padlófűtéses felületekre is. Nem alkalmas gipszes aljzatra, fára, műanyagra, fémre és meglévő kerámia burkolatra. A burkolhatóság elérése után (kb. 24 óra) a felületet hidegburkolattal kell ellátni.

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A fogadó felületnek tisztának, tartósan száraznak, repedéstől- valamint tapadást gátló anyagoktól mentesnek kell lennie, a laza, puha részeket mechanikusan el kell eltávolítani. A por eltávolítása után, a felületet a hígítatlan Cimsec Tapadóhíddal kezeljük elő. Csak az alapozó teljes száradása után (kb. 30–40 perc) kezdhető meg a felület glettelése.

FELHORDÁS

5 liter hideg vízhez 25 kg (1 zsák) poranyagot adagolunk folyamatosan, miközben elektromos keverőgéppel (max. 600 ford./perc) csomómentesre keverjük. Kisebb mennyiség esetén arányosan csökkentsük a vízmennyiséget. 5 perc pihentetés és ismételt átkeverés után a kész masszát a felületre felhordjuk, majd glettvas segítségével elterítjük. A repedések elkerülése érdekében a glettelt felületet 1,5-2 méterenként glettvas segítségével “írdaljuk” be. Foltszerű javítások esetén egy rétegben akár 3 cm vastagon is felhordható. Teljes felület glettelése esetén, egy rétegben csak 15 mm vastagságban vihető fel. Ha ennél vastagabb glettelésre van szükség, kb. 4 óra száradást követően, a felületre újabb, max. 15 mm vastag réteg hordható fel. A kötés és a szilárdulás üteme a környezeti tényezőktől erősen függ, az aljzatot óvni kell a direkt napsugárzástól és a huzattól. A szerszámról a friss aljzatkiegyenlítő vízzel lemosható, a megkötött anyag már csak mechanikus úton távolítható el. Cimsec Emulzió alkalmazása esetén 4 liter keverővízhez adagolunk 1 liter diszperziós koncentrátumot és ezzel a folyadék mennyiséggel készítjük el a simítóhabarcsot.

FONTOS TUDNIVALÓK

A CIMSEC Gyorskötésű simító- és javítóhabarcs csak +10°C és +30°C közötti aljzat és léghőmérséklet esetén alkalmazható. Óvni kell a hirtelen kiszáradástól, ezért 5 mm rétegvastagság alatt, a felületet vízzel permetezni szükséges. A poranyag hőmérséklete nem emelkedhet 30°C fölé! Felhasználáskor a poranyagokra illetve a cementhabarcsokra vonatkozó előírásokat be kell tartani. Az aljzatkiegyenlítő elkészítéskor (vízadagolás) lúgossá válik, ezért bőrre és szembe kerülésétől óvakodjunk. Ha ez mégis megtörténne, alaposan mossuk meg az érintett testrészt. Szükség esetén hívjunk orvost. A szerszámról a friss aljzatkiegyenlítő vízzel lemosható, a megkötött anyag csak mechanikus úton távolítható el.

KISZERELÉS
25 kg papírzsákban.

TÁROLÁS
Eredeti, jól zárt csomagolásban, hűvös, száraz, nedvességtől védett helyen.

FELHASZNÁLHATÓ
Az előírt tárolás mellett a gyártástól számított 6 hónapig.

EGYÉB INFORMÁCIÓK
A papírzsákot csak akkor tegyük a papírhulladék gyűjtőbe, ha az teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett termékmaradványokat az építőipari hulladékgyűjtőben helyezzük el. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és csatornába juttatni. A CIMSEC Gyorskötésű padlókiegyenlítő csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg.

MŰSZAKI ADATOK

Összetétel: hidraulikus kötőanyagokat, kvarchomokot, ásványi töltőanyagot, speciális műanyag pordiszperziót és egyéb adalékanyagokat tartalmaz
Keverési arány: 5 liter víz 25 kg poranyaghoz vagy
4 liter víz és 1 liter Emulzió (terasz burkolása,
padlófűtés)
Bedolgozhatóság: kb. 20 perc
Rétegek közötti száradási idő: kb. 60 perc (15 mm vastagság esetén)
Járható:
10 mm vastagságban kb. 2 óra
20 mm vastagságban kb. 2-3 óra
30 mm vastagságban kb. 4 óra
Burkolható: kb. 24 óra elteltével
Teljes terhelhetőség: kb. 3 nap
Felhasználható: 6 hónap (az előírt tárolás mellett)
Anyagszükséglet: 1,3 kg poranyag/m2/mm
Burkolható: kb. 24 óra elteltével
A fenti adatok normál klímára (+23ºC és 50% relatív páratartalom) vonatkoznak.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.