Rapid

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Gyorsankötő, önterülő aljzatkiegyenlítő nedvszívó (legalább C 12 szilárdságú) aljzat kiegyenlítésére beltérben, 2–15 mm rétegvastagságban, egy rétegben. A burkolhatóság elérése után (kb. 24 óra) a felületre hidegburkolat kerül. Székgörgő igénybevételnek ellenáll, padlófűtés esetén is alkalmazható.

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

Az aljzatnak tisztának, tartósan száraznak, repedéstől- valamint tapadást gátló anyagoktól mentesnek kell lennie. A betonaljzat (cementesztrich) felületén lévő laza, puha részeket és a lazán tapadó cement maradványokat csiszolással kell eltávolítani. Porelszívás után az aljzatot a hígítatlan Cimsec Tapadóhíddal kezeljük elő. Csak az alapozó teljes száradása után (kb. 30 – 40 perc) kezdhető meg a felület kiegyenlítése.
A gipszesztrich alapozását – az adalékszemcsékig történő lecsiszolás és porelszívás után – a higítatlan CIMSEC Gipszalapozóval végezzük el. Az alapozó száradási ideje ebben az esetben min. 24 óra!

FELHORDÁS

4,8 liter hideg vízhez 20 kg (1 zsák) poranyagot adagolunk folyamatosan, miközben elektromos keverőgéppel (max. 600 ford./perc)
csomómentesre keverjük. Mindig akkora keverőedényt használjunk, amelyben 1 teljes zsák (20 kg) anyagot be tudunk keverni az előírt
mennyiségű vízzel. 5 perc pihentetés és ismételt átkeverés után a kész masszát a felületre folyamatosan és egyenletesen felöntjük, majd glettvas segítségével elterítjük. A kötés és a szilárdulás üteme a környezeti tényezőktől erősen függ, az aljzatot óvni kell a direkt napsugárzástól és a huzattól. A szerszámról a friss aljzatkiegyenlítő vízzel lemosható, a megkötött anyag csak mechanikus úton távolítható el.

FONTOS TUDNIVALÓK

A CIMSEC Rapid önterülő aljzatkiegyenlítő csak +10°C és +30°C közötti aljzat és léghőmérséklet esetén alkalmazható. A poranyag
hőmérséklete nem emelkedhet 30°C fölé, különben romlani fog a terülési képesség! Felhasználáskor a poranyagokra illetve a cementhabarcsokra vonatkozó előírásokat be kell tartani. Az aljzatkiegyenlítő elkészítéskor (vízadagolás) lúgossá válik, ezért bőrre és szembe kerülésétől óvakodjunk. Ha ez mégis megtörténne, alaposan mossuk meg az érintett testrészt. Szükség esetén hívjunk orvost. A szerszámról a friss aljzatkiegyenlítő vízzel lemosható, a megkötött anyag csak mechanikai úton távolítható el.

KISZERELÉS
20 kg papírzsákban.

TÁROLÁS
Eredeti, jól zárt csomagolásban, hűvös, száraz, nedvességtől védett helyen.

FELHASZNÁLHATÓ
Az előírt tárolás mellett a gyártástól számított 9 hónapig.

EGYÉB INFORMÁCIÓK
A papírzsákot csak akkor tegyük a papírhulladék gyűjtőbe, ha az teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett termékmaradványokat az építőipari hulladékgyűjtőben helyezzük el. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és csatornába juttatni. A CIMSEC Rapid önterülő aljzatkiegyenlítő csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.