Barend Palm tradicionális hajólakk

 

 

 

A Barend Palm hajólakk egy tradicionális faolajlakk kitűnő terülési és rugalmassági tulajdonságokkal rendelkezik a legmagasabb követelményeknek megfelelően. Extrém módon időjárás, tengervíz és dörzsölésálló. Magasfényű.

Felhasználási terület: Fa felületek védelméhez kül- és beltérben; kifejezetten hajóépítésben, de kerti bútorokhoz és vizes helyiségekben is használható (fürdőszoba, konyha, stb). 
Összetétel: Növényi gyanta/olaj főzet és zsírsav észter kombinációja, aromátlanított tesztbenzin, ólommentes szárítóadalék. 
Tárolás: Jól lezárva, hűvös de fagymentes helyen,gyermektől jól elzárva.
Eltarthatóság: Zárt állapotban legalább  3 évig eltartható. 
Kiszerelés: 1 liter

 

Technikai adatok

Specifikus súly: Kb. 0,89 g/ml. 
Viszkozitás:
 Kb. 80  másodperc ISO pohárban   4 mm 20oC. 
Gyulladáspont: >40oC
Felhasználás: 70-100 ml/m2 egy réteg, az alap nedvszívó képességétől és a fafajtól függően. Száradási idő: 20oC-on közepes páratartalomnál kb. 5-7 óra. Újrafesthető kb.12-24 óra. Teljes átszáradás 1 nap. Eleinte csak óvatosan terheljük.   
Alkalmas alapfelületek:
 Keményfa, puhafa, fafelületek. 
Felületi kívánalmak: Az alap száraz, por és zsírmentes legyen.
Feldolgozás: 8oC alatt ne használjuk. Ecsettel, hengerrel, szórással vékonyan egyenletesen. A felületkezelést nem szabad közvetlen napsugárzás alatt végezni. 
Hígítás: Terpentinkivonat. Ne használjon nitrohígítót! 
Előkezelés: 
A fa felületéről a gyantát el kell távolítani. A gyantagazdag, zsíros és trópusi fákat mint pl. a teak hígítóval át kell dörzsölni.           


A műszaki adatlapon feltüntetett utasítások és észrevételek több éves kutatás és gyakorlati felhasználás eredményein nyugszanak. Kizárólag tájékoztató jellegűek. A felhasználónak a terméket a felhasználás céljának megfelelően kell megítélnie annak alkalmasságára. Készült: 2007 október      

Rétegfelépítés

Rétegfelépítés:  1-2 réteg Barend Palm hajóolaj vagy Barend Palm hajólakk (10-20% hígítás) vékonyan egyenletesen. Barend Palm hajóolaj használata esetén olvassa el a címkét vagy kérje a műszaki adatlapot. Befejező kezelés 2-3 réteg Barend Palm hajólakkal történik.  Az optimális felület eléréséhez >200 finomságú csiszolópaddal vagy csiszolópapírral az egyes rétegek között csiszolást végzünk és megvárjuk az egyes rétegek teljes átszáradását.  

Ápolás

Ne használjunk agresszív tisztítószereket. 
Felújítás: A lepergő rétegeket teljesen el kell távolítani és  mint egy új felületet esetében, úgy dolgozunk tovább. Egyéb esetben megcsiszoljuk és egy-két réteg Barend Palm hajólakkot  viszünk fel. Szerszámtisztítás:Terpentinkivonattal.  

Biztonsági intézkedések

Gyermektől jól elzárva tartandó. A munka során       szellőztetni és a bőrrel való érintkezést kerülni kell.  A száradó olajok bizonyos körülmények között    öngyulladóak. A hajólakkal szennyezett rongyokat  terítsük ki száradni vagy vízzel itassuk át. Csiszoláskor a keletkezett csiszolatpor hasonló hatású, ezért a csiszolatport kültérben kell elhelyezni, tárolni.   

Hulladékkezelés:
 A  termékmaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.