biopin lenolaj

 

Termékleírás: Átlátszó vákumhevített és kifújt biopin Lenolaj kül-, és beltéri felületekhez. Mélyen behatol a fába és, ezáltal a következő rétegeknek jó tapadást biztosít fémre, fára vagy kőre. Víztaszító, légzésaktív és kiemeli a fán annak jellegzetes színét és erezetét.

Felhasználási terület:
 A biopin Lenolaj egy univerzálisan használatos kül- és beltéri alapozó. Alkalmas továbbá kő és fém felületre tapadásbiztosító alapként, valamint olajfestékek és művészfesték házi előállítására. Kültérben önmagában ne használjuk, és pl. ajtók, ablakok alapozására, se ha továbbiakban nyíltpórusú felületzárást (lazúrt) alkalmazunk.

Összetétel:
 Lenolaj, ólommentes szárítóadalék

Szín:
 színtelen

Tárolás:
 Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság:
 Zárt állapotban, legalább 3 évig eltartható.

Kiszerelés:
 0,75 l.; 2,5 l.

Veszélyesség:
 Nem veszélyes. 

Felhasználás: 70-80 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő:
 20 °C-on, közepes páratartalomnál jól szívó alapoknál 18-24 h múlva átfesthető, nem szívó alapok filmréteg képződése 1-2 nap. Az alacsony hőmérséklet, magas légnedvesség tartalom vagy nedves alap hátráltatja a száradási folyamatot.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen és nedvszívó fafelületek, kő, fém.

Felületi kívánalmak:
 Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás:
 A biopin Lenolajat ecsettel, szórással vagy merítéssel. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C.

Hígítás:
 Szükség esetén biopin Hígítóval.

Előkezelés:
 Gyantagazdag és trópusi fákat biopin oldószerrel átdörzsölni.

Alapozás:
 Csak nagyon erősen nedvszívó alapok kezelhetők hígítatlan biopin Lenolajjal. Egyéb esetekben biopin oldószerrel keverni, pl. feles olaj 1:1 vagy rosszul szívó alapoknál hígolaj, 1:2. Fa- és kő felületeket 1-2x vékonyan, egyenletesen biopin lenolajjal átkezelni, a fennmaradó olajat félóránként ronggyal eloszlatni (biztonsági figyelmeztetés!). Hagyjuk száradni. Fémfelületeket amelyek nem igényelnek rozsdavédelmet egyszer nagyon vékonyan biopin Lenolajjal átvonni és alaposan megszáradni hagyni.

További kezelés:
 Mérsékelten terhelt beltéri fafelületek nem igényelnek további kezelést. Egyéb esetekben továbbkezelés felhasználási céltól függően biopin viasztermékekkel, lazúrokkal, lakkokkal.

Szerszámtisztítás:
 biopin Hígítóval.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés
: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés:
 A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.