Biopin - Kerítésápoló olaj

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A biopin kerítésápoló olaj egy magas minőségű, oldószermentes speciális olaj kültéri fa-
építmények számára, mint pl. kerítés, pergola stb. A magas minőségű növényi olajok impregnálják, és frissen tartják az új fafelületeket. Az ásványi pigmentek gondoskodnak a felület
szépségéről és megakadályozzák a korai szürkülést. Nem tartalmaz favédőszert.
Felhasználási terület Kezeletlen, nagynyomáson impregnált és olajozott fák kültéri kezelésére. Nem alkalmas
tölgyfára, valamint zártpórusú ill. nem nedvszívó fafelületekre.

 ALKALMAZÁS

Alkalmas alapfelületek Fa (lásd felhasználási terület)
Felületi kívánalmak Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.
Feldolgozás Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 o C. Felhasználás előtt alaposan fel kell keverni. Felhordás vékonyan egyenletesen.
Hígítás Feldolgozáskész; szükség esetén vízzel hígítható.
Előkezelés A régi lakk- és festékrétegeket teljesen eltávolítani, az elszürkült fafelületeket az egészséges rétegig visszacsiszolni. A nagynyomáson impregnált fát 1-2 hónapig ki kell tenni a
szabadba és az előforduló sókirakódást kefével eltávolítani.
Új réteg felvitele A kerítésápoló olajjal kezelt vagy oiajozott fa felületekre 1 réteget, nagynyomáson impregnált vagy kezeletlen fa felületére 2 ill. 3 réteget kell felvinni.
Felújítás A fafelületnek megfelelően kell végrehajtani az ápolást és a felújítást. 1-2 réteg kerítés-
ápoló olajat kell felvinni az elhasználódástól függően.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.