Cellkolor korróziógátló alapozó

 

A fémfelületeken megfelelő átvonó festék alkalmazásával tartós védelmet biz6tosít. Gyorsan szárad, könnyen ecsetelhető. Kül- és beltéri acélfelóületek, horgany-, alumínium felületek korróziógátló alapozására.

Száradási idő 8 óra 20şC-on
Átfesthetőség 6-8 óra 20şC-on
Tárolás Száraz, hűvös, jól szellőző helyen, a csomagolást szorosan lezárva, élelmiszerektől és gyújtóforrástól távol
Minőségét megőrzi 24 hónapig bontatlan csomagolásban
Felhordás ecsettel, hengerrel
Javasolt rétegszám 1-2 réteg
Higítás nem szükséges
Kiadósság 8-10 m˛/liter egy rétegben, a felület minőségének függvényében

 

Új, még festetlen fémfelületre ajánlott bevonatredszer: Beltérre: 1. Cellkolor korróziógátló alapozó 1 réteg, 2. Cellkolor töltőalapozó igény szerint, 3. Cellkolor selyemfényű, vagy Cellkolor magasfényű zománcfesték 1-2 réteg. Kültérre: 1. Cellkolor korróziógátló alapozó 2 réteg, 2. Cellkolor töltő-alapozó 1-2 réteg, 3. Cellkolor selyemfényű, vagy Cellkolor magasfényű zománcfesték 1-2 réteg.

Kül- és beltéri acélfelületek és egyéb fémfelületek (horgany, alumínium) korróziógátló alapozó festésére alkalmazható.

0,75 és 0,25 literes fémdobozban kapható.

Felhasználás előtt a festék felületéről az esetleg kialakult bőrréteget el kell távolítani és a festéket jól fel kell keverni. A festendő felületnek a festék fogadására alkalmasnak, por-, olaj-, korróziómentesnek, száraznak kell lennie. Felújító festéseknél a laza, nem hordképes bevonatot el kell távolítani, és a sérült részt csiszolással rozsdamentesíteni kell. A folyékony rozsdamaró készítmények használatát nem javasoljuk, mert a visszamaradó savnyomok csökkenthetik a festék élettartamát. A felhordás ecsettel és hengerrel végezhető. A Cellkolor korróziógátló alapozót 1-2 rétegben célszerű alkalmazni, a rétegek között kb. 8 óra száradási idő biztosításával. Az alapozó önmagában nem nyújt tartós védelmet, át kell festeni. A korróziógátlóval bevont vas-, acélszerkezetek a száradás után hegesztehetők. Az alapozóval festett száraz, csiszolt és portalanított felületekre Cellkolor töltőalapozó, és/vagy Cellkolor selyemfényű, Cellkolor magasfényű, Eco magasfényű zománcfestéket javaslunk típuson-ként 1-2 rétegben. A munkavégzés után a szerszámok lakkbenzin hígítóval megtisztíthatók. A használat után a festéket gondosan le kell zárni. A doboz rövid idejű fejreállításával a maradék festék tárolhatósága kedvezőbben alakul.

alkidgyanta, lakkbenzin, pigment, cink-foszfát, cink-oxid, adalékok

Szenzibilizáló anyagot (2-butanon-oxim) tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki.

 

"B" Tűz-és robbanásveszélyes

 

 


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.