Poli-Farbe vízzel hígítható kerítésfesték

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Univerzálisan használható fedőfesték, amely korróziógátló pigmentet is tartalmaz. A bevonat selyemfényű, időjárásálló, fényálló, nagy fedőképességű és fehérségű, ill. színes. Univerzálisan használható fedőfesték, amely korróziógátló pigmentet is tartalmaz. A bevonat selyemfényű, időjárásálló, fényálló, nagy fedőképességű és fehérségű, ill. színes. Alkalmazási terület: Kül- és beltéri fa-, alumínium-, vas- és acélfelületek - csövek, esőcsatornák, épületdeszkázatok, kerítések - festésére, korábban már festett felületek felújítására alkalmas. Ha a felületen nincs szélsőségesen nagy korróziós igénybevétel, akkor korróziógátló alapozó előzetes alkalmazása nem szükséges.

 ALKALMAZÁS

Új felületek festése: Beltéri megfelelően száraz fafelületet csiszolás, portalanítás után félolajjal kell beereszteni, amely biztosítja a pórustömítést, majd két rétegben kell festeni. Kültéri fafelületen célszerű csiszolás, portalanítás után Boróka fakonzerváló alapozót használni, majd két rétegben átfesteni. Javasoljuk próbafestés végzését, mivel egyes fafajtáknál (pl. akácnál) elszíneződés, sárgulás jelentkezhet a fa anyagából kioldódó színezőanyagok miatt. Összezáródó felületekre ne alkalmazzuk, mert összetapadás jelentkezhet. A vas- és acélfelület drótkefézés, portalanítás, zsírtalanítás után közvetlenül festhető a POLI-FARBE kerítésfestékkel két rétegben. Erős korróziós igénybevétel esetén egy réteg CELLKOLOR AQUA korróziógátló alapozót hordjunk fel a kerítésfesték felfestése előtt. Az alumínium felületet, ha új, érdesíteni kell, ha régi, akkor tisztítás, portalanítás, zsírtalanítás után közvetlenül festhető két rétegben. Felújító festés: A régi hibátlan bevonatokat csiszolással kell érdesíteni, portalanítani, zsírtalanítani, majd egy rétegben átfesteni. Ha sérült a felület, a laza leváló részeket kaparással, csiszolással kell eltávolítani, portalanítani, zsírtalanítani, majd a megfelelő rétegrend szerint javítani és átfesteni. Felhasználás előtt a festéket alaposan keverjük fel. A festést ecsettel, vagy lakkhengerrel végezzük. A festék vízzel hígítható szükség esetén max. 10%-ban a levegő és a festendő felület hőmérsékletétől függően. Ne végezzünk festést tűző napon, +10Co alatti, vagy +30Co feletti hőmérsékleten. Munkavégzés után közvetlenül az eszközök vízzel elmoshatók. A különböző színek egymással keverhetők, így széles színválasztékot érhetünk el.

Kiadósság: 10-12 m2/l (1 rétegben)

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.