Cellkolor aqua vízzel hígítható korróziógátló alapozó

 

A Cellkolor Aqua vízzel hígítható korróziógátló alapozó, könnyen ecsetelhető, gyorsan szárad. A tartós védelem megfelelő festékekkel történő bevonással biztosítható.

Száradási idő 12 óra
Átfesthetőség 4 óra
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban 24 hónapig
Felhordás ecsettel, lakkhengerrel
Higítás vízzel max. 5%-ban, a felhordás módjától függően
Kiadósság 8-10 m2/l rétegenként
Fafelületek kültéren: fakonzerváló alapozó, 1-2 réteg Cellkolor Aqua töltőalapozó, 1-2 réteg Cellkolor Aqua selyemfényű zománcfesték, vagy Platinum Aqua magasfényű zománcfesték Fafelületek beltéren: 1-2 réteg Cellkolor Aqua töltőalapozó, 1-2 réteg Cellkolor Aqua selyemfényű zománcfesték, vagy Platinum Aqua magasfényű zománcfesték Fémfelületek: 1-2 réteg Cellkolor Aqua korróziógátló alapozó, 1- 2 réteg Cellkolor Aqua töltőalapozó, 1-2 réteg Cellkolor Aqua selyemfényű zománcfesték, vagy Platinum Aqua magasfényű zománcfesték
4 óra

 

 

Kül- és beltéri vas, acél és egyéb fémfelületek, horganyzott lemezek, valamint alumínium alapozó festésére alkalmazható. A korróziógátló alapozóval bevont felület hegeszthető.

 

1 literes fémdobozban kapható.

A festendő fémfelületet drótkefézéssel, szükség esetén kézi, illetve gépi csiszolással rozsdátlanítani, portalanítani és oldószerrel zsírtalanítani kell. Felújítás esetén (a festés állapotának megfelelően) a régi bevonatot foltokban, vagy egészében el kell távolítani, és a felületet előírásszerűen elő kell készíteni. A folyékony rozsdamaró készítmények használata során a savas maradék eltávolítását nagy gonddal kell végezni. Használat előtt a festéket jól fel kell keverni. A Cellkolor Aqua korróziógátló alapozót az igénybevételtől függően egy, kültéren két rétegben szükséges felhordani. Az első réteg festését ecsettel végezzük, a második réteg kialakítása ecsettel vagy hengerezéssel is lehetséges. Az alapozott felület átfestése a javasolt rétegkialakításnak megfelelően történhet. A festés 10-25°C hőmérséklet tartományban végezhető. Az eszközök a festést követően vízzel elmoshatók.

 

alkid emulzió, pigmentek, korróziógátló anyagok, adalékok, víz.Szenzibilizáló anyagot (2-Butanon-oxim) tartalmaz.

EU limit value for this product (A/i): 140 g/l (2010) This product contains max 50 g/l VOC. EU határérték erre a termékre (A/i): 140 g/l (2010) Ez a termék legfeljebb 50 g/l VOC-t tartalmaz.

Túlérzékeny személynél allergiás reakciót okozhat

E Nem tűzveszélyes!

 

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.