Platinum Aqua magasfényű zománcfesték

 

Vízzel hígítható, kiváló minőségű, magasfényű zománcfesték. Könnyen ecsetelhető, jó fedőképességű. Bevonata kiváló időjárás állóságú, tartós, nem sárgul, könnyen tisztítható.

 

Felületi megjelenés magasfényű, fehér
Száradási idő 20°C-on: kb. 24 óra
Átfesthetőség 20°C-on: kb. 24 óra
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban 24 hónapig
Felhordás ecsettel, szórással, lakkhengerrel
Higítás vízzel legfeljebb 5%-ban a felhordás módjától függően, illetve a száradási idő növelés céljából
Kiadósság 8-10 m2/liter rétegenként

 

Kül- és beltéri fa- és fémszerkezetek és beltéri falfelületek átvonó festésére alkalmazható. Puha- és keményfa felületek, fémek és falak festésénél megfelelő alapozás, felület előkészítés szükséges. Javasolt az időjárásnak fokozottan kitett fafelületek, ajtók, ablakok, kerítések, lambériák, csövek, korlátok esőcsatornák festésére. Új és régi alkid bázisú bevonatok felújító festésére is alkalmas.

 

Fehér 0,75 literes fémdobozban kapható

 

A festéket használat előtt gondosan fel kell keverni. A festendő felületnek száraznak, tisztának, portól, olajtól, illetve egyéb szennyeződéstől mentesnek kell lennie. A korábban már festett felületet csiszolás, portalanítás és a hibák kijavítása után festhetjük. A felhordott rétegek között a felület minőségének függvényében finom csiszolás ajánlott. Javasolt rétegkialakítás: Fafelületek kültéren: fakonzerváló alapozó, 1-2 réteg Cellkolor Aqua töltőalapozó 1-2 réteg Platinum Aqua zománcfesték Fafelületek beltéren: 1-2 réteg Cellkolor Aqua töltőalapozó, 1-2 réteg Platinum Aqua zománcfesték Fémfelületek: 1-2 réteg Cellkolor Aqua korróziógátló alapozó, 2-3 réteg Platinum Aqua zománcfesték Falfelületek beltéren: Inntaler diszperziós mélyalapozó, Platinum finomglett szükség esetén, 2 réteg Platinum Aqua zománcfesték A festést 10°C alatt és 25°C felett ne végezzük. A használt eszközök a festés után közvetlenül vízzel elmoshatók. A termék kültéri használatra javasolt univerzális színezőpasztával legfeljebb 1% mennyiségben pasztellszínekre színezhető.

 

Poliuretán diszperzió, titándioxid, víz, festékadditívek

 

A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést.

 

E Nem tűzveszélyes.

 

 




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.