Inntaler szilikát mélyalapozó

 

Szilikát falfestékek vízzel hígítható alapozója, a falfelületek szívóhatásának kiegyenlítésére, csökkentésére, régi vakolatok, krétásodó festékrétegek megerősítésére, a fedőfesték tapadásának javítására.

 

Száradási idő min. 12 óra
Átfesthetőség kb. 12 óra
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi 12 hónapig
Felhordás ecsettel
Higítás 5% Inntaler szilikátfestékkel és szükség esetén max. 20% vízzel
Kiadósság 80-120 ml/m2, a felület szívóképességétől függően

 

Kül- és beltéri hagyományos vakolatok, betonfelületek alapozására szolgál.

 


A kezelendő felületről a laza, leváló rétegeket mechanikai úton el kell távolítani, az esetleges hibákat javítsuk ki. A mélyalapozó használata előtt a felületet portalanítani kell. Impregnálás előtt kis területen végezzünk próbaalapozást a felület szívóképességének a megállapítására. A mélyalapozóhoz keverjünk 5% Inntaler szilikát homlokzat vagy beltéri festéket, szükség esetén hígítsuk vízzel max. 20%-ban és így végezzük a próbaalapozást ill. a festést. A mélyalapozónak a felület pórusaiba teljesen be kell szívódnia, a megszáradt felületnek mattnak kell lennie. A mélyalapozó ne képezzen a felületen fényes réteget, mert ez a túladagolásnak a jele. A mélyalapozást ecseteléssel kell végezni, minél tökéletesebben bedörzsölni a pórusokba. Törekedjünk az egyenletes felhordásra, melynek eléréséhez a mélyalapozóba kevert szilikátfestékbol adódó színkifejlodés nyújt segítséget. A fedőfesték felhordása előtt a megfelelő kötési időt - min. 12 óra - biztosítani kell. A mélyalapozást kültéren ne alkalmazzuk esős időben, vagy magas páratartalomnál, a levegő és a festendő felület hőmérséklete +5°C fölött legyen. A termék erősen lúgos kémhatású, a festésre nem kerülő, mázolt, üveg- és egyéb felületeket a maró hatás ellen letakarással védeni kell. Az elcsöppent festéket azonnal bő vízzel le kell mosni. Munkavégzés után a szerszámokat azonnal vízzel el kell mosni.

 


kálium-szilikát, műanyag diszperzió, festékadditív, víz

 

A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést. Erősen lúgos kémhatású termék, bőrre vagy szembe kerülve maró hatású lehet.

 

E Nem tűzveszélyes.

 


 




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.