Policolor szilikát vakolatalapozó

 

A POLI-FARBE vakolatalapozó használatával csökken a felület szívóképessége és növekszik a szilikát vakolat tapadása. A vakolatalapozó kémiailag kapcsolódik az alapfelülethez, nagymértékben lég-és páraáteresztő.

Tárolás 5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 6 hónapig.
Felhordás ecsettel, hengerrel
Javasolt rétegszám 1 réteg
Higítás nem szükséges
Kiadósság 5-6 m2/liter

 

A POLI-FARBE vakolatalapozó használatával csökken a felület szívóképessége és növekszik a szilikát vakolat tapadása. A vakolatalapozó kémiailag kapcsolódik az alapfelülethez, nagymértékben lég-és páraáteresztő. A vakolat színével azonos árnyalatra színezve tökéletessé teszi a következő réteg fedését. A termék színezve is rendelhető.

Simított mész-, vagy cementkötésű vakolatra és ásványi alapú homlokzati hőszigetelő rendszernél a POLI-FARBE szilikát vakolat alapozásához alkalmazva a tökéletes bevonat kialakítása érdekében. A termék nem használható gipszkötésű felületen.

 

Kiszerelése: 5, 16 l e

 

POLI-FARBE szilikát vakolat használata esetén a következő rétegrend kialakítása javasolt: 1 réteg INNTALER szilikát mélyalapozó 1 réteg POLI-FARBE szilikát vakolatalapozó 1 réteg POLI-FARBE szilikát vakolat Az alapfelületnek simának, tisztának, száraznak és teherbírónak kell lennie. A port és a laza, málló részeket el kell távolítani, a hibákat ásványi kötésű javító anyaggal ki kell javítani. Az egyes felhordott vízüveg tartalmú rétegek között legalább 12 óra kötési időt kell biztosítani. Első rétegben- amennyiben az alapfelület porózus, erősen szívóképes - INNTALER SZILIKÁT MÉLYALAPOZÓT kell alkalmazni. Javasoljuk a mélyalapozónak POLI-FARBE SZILIKÁT VAKOLATALAPOZÓVAL, vagy szilikátbázisú bevonatok színezésre alkalmas színezőpasztával néhány százalékban történő beszínezését. Így a mélyalapozás egyenletessége, folytonossága jól látható, a hiányok utólag is könnyen kijavíthatók. A beszínezett INNATLER szilikát mélyalapozó nem tárolható. A mélyalapozás után a POLI-FARBE szilikát vakolat alá 2. rétegként a vakolattal azonos színű POLI-FARBE szilikát vakolatalapozót kell ecsettel, vagy hengerrel felhordani a tökéletes tapadás és fedés biztosítására. A vakolatalapozót megfelelő keverés után, hígítás nélkül kell felfestése. A szilikát vakolat felhordását legalább 12 óra kötési idő eltelte után lehet elkezdeni. A felhordás során a falfelület és a környezet hőmérsékletének +5°C és +25°C között kell lennie. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerüljük a vakolatalapozó felhordását, vagy alkalmas módon- pl. takarással, árnyékolással- védjük a frissen felhordott bevonatot a kedvezőtlen környezeti hatásoktól. A szerszámokat a munkavégzés során időről-időre, illetve a leállások előtt csapvízzel tisztítsuk meg, mert a megkötött vakolat csak fizikai úton, kaparással távolítható el. Az alapozásra, vakolásra nem kerülő részeket- ablakok, könyöklők, ajtók, csatornák stb.- gondosan be kell takarni.

vízüveg, kálcium -karbonát őrlemény, pigment, víz, műanyag diszperzió, festékadditív

Ha az anyag bőrre kerül, bő vízzel azonnal le kell mosni! Beltéri felhasználás és száradás közben biztosítjuk a megfelelő szellőzést! Gőzeit ne lélegezzük be!

 

E Nem tűzveszélyes.

 

 

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.