Policolor lábazati vakolat

 

Gyárilag előkevert, színes ásványi őrlemény alapú vakolat, diszperziós kötőanyaggal. Könnyen feldolgozható, dekoratív, tartós bevonatot biztosít. Kül-és beltérben egyaránt alkalmazható.

Felületi megjelenés matt, rusztikus, színes
Száradási idő 20°C-on: kb. 24 óra Hűvös, párás, ködös, esős időben a bevonat teljes megszilárdulása több nap is lehet
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban 6 hónapig
Felhordás rozsdamentes acélsimítóval
Higítás nem szükséges
Kiadósság 3,7 m2/vödör

 

 

Cement, beton, műkő, eternit, lábazati hőszigetelő rendszer és alapvakolattal ellátott felületek bevonására. Az alap minden esetben legyen ép, száraz, mozgás- és zsugorodásmentes. A kerítéslábazatokat, támfalakat a föld felőli oldalon vízszigeteléssel kell ellátni. Elégtelen falszigetelés esetén a vakolat eredményesen nem használható!

 

Kerek-hegy, Írott-kő, Som-tető, Kőris-hegy, Őr-kő, Sas-kő, Gergely-hegy, Három-kő, Istállós-kő, Király-kő 15 kg-os műanyag vödörben kapható.

A jobb tapadás érdekében az előkészített felületeket Inntaler diszperziós mélyalapozóval kell bevonni festőecset vagy teddy-henger segítségével. A termékek felhordása feltételezi az alapvető építőipari kivitelezői ismereteket. Keverőszárral, alacsony fordulatszámon történő alapos átkeverés után rozsdamentes acélsimítóval kell felkenni kb. 2-2,5 mm vastagságban, majd rövid várakozás után elsimítani. A simítási folyamat után az először tejszerűen megjelenő felület bizonyos idő után letisztul. A vakolat bedolgozása +6°C feletti alapfelületre és léghőmérsékleten ajánlott, felhordás után 5-6 napig fagytól, csapóesőtől, nedvességtől védeni kell. Közvetlen napsugárzásnak kitett felületekre ne hordjuk fel! Az élek, sarkok képzésénél az alapvakolatba elhelyezett élvédők használata ajánlott. A szerszámok az anyag megkötése előtt vízzel tisztíthatók. FONTOS! A különböző gyártásból származó anyagok között enyhe színeltérés lehetséges, ezért az egybefüggő felületeken mindig azonos gyártási időpontú anyagot használjunk!

műanyag diszperzió, márvány őrlemény, víz, festékadditív

A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést. Gőzeit ne lélegezzük be.

 

E Nem tűzveszélyes.

 

 

 

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.