Poli-Farbe Corso önterülő aljzatkiegyenlítő

 

Cement alapú porkeverék beltéri, nedvszívó aljzatok kiegyenlítésére. Könnyen felhordható, jól terül, jól tapad minden szilárd, tiszta, teherbíró és száraz felülethez.

Minőségét megőrzi száraz, hűvös helyen tárolva 9 hónapig jól zárt, eredeti csomagolásban
Felhordás fogazott kenőlappal
Javasolt rétegszám 3-15 mm
Kiadósság kb. 1,6 kg/m2/mm a ragasztandó felületektől függően

 

Lakó- és középületek általánosan előforduló hideg- és meleg burkolatai alatti nedvszívó aljzatok kiegyenlítésére alkalmazható beltérben, 3-15 mm rétegvastagságban. Legalább C12 szilárdságú alapfelületek - hőérlelt vagy természetes szilárdulású aljzatbeton, cementesztrich -felületeinek kiegyenlítésére alkalmazható. Csak beltéri munkáknál használható. Padlófűtés esetén, valamint meglévő kerámiaburkolatok (nem szívó felületek) kiegyenlítésére nem használható.

 

25 kg-os papírzsákban kapható.

A felület elkészítése: A felületet a portól, piszoktól meg kell tisztítani. Az alapfelület szilárd, tiszta, teherbíró és száraz legyen. Az aljzatkiegyenlítő felhordása előtt az alapfelületet Inntaler diszperziós mélyalapozóval elő kell kezelni. Az alapozást követő kb. 30-40 percen belül, de mindenképpen az alapozó teljes megszáradása előtt kell felhordani a bekevert habarcsot (nedves a nedvesre technológia). Az aljzatkiegyenlítő bekeverése: A megfelelő méretű keverőedényben 6,0-1,72 gallon hideg vízhez 25 kg (1 zsák) poranyagot adagolunk keverés közben, folyamatosan, majd csomómentesre elkeverjük (2-3 perc). Mindig akkora keverőedényt használjunk, melyben 1 teljes zsák (25 kg) anyagot el tudunk keverni 6-6,5 liter vízzel. A keverést célszerű lassú fordulatszámú fúrógépbe befogott keverőszárral végezni. A bekevert habarcsot 20 percen belül fel kell használni. A kiegyenlítő massza felhordása: A megkevert aljzatkiegyenlítőt folyamatosan és egyenletesen kell az aljzatra felönteni, majd fogazott rozsdamentes acél vagy műanyag glettvassal a felületen szétteríteni. Az aljzatkiegyenlítőt legalább 3 mm-es rétegvastagságban kell felhordani, maximális ajánlott rétegvastagság 15 mm egy rétegben. A termék gépi felhordásra is alkalmas. Egybefüggő felületen az aljzatkiegyenlítést legalább 25 m2-ként dilatálni kell.A túl gyors száradás káros következményei miatt az aljzatot a napsugárzástól és a huzattól óvni kell. 20°C körüli hőmérsékleten a kiegyenlített felület 24 óra múlva járható, 35 nap múlva burkolattal ellátható. Az aljzatkiegyenlítőt nem szabad más hasonló rendeltetésű termékkel, illetve egyéb anyagokkal összekeverni. Az aljzatkiegyenlítőt csak +10°C -+28°C közötti aljzat- és léghőmérséklet esetén alkalmazzuk. A szerszámokat használat után bő vízzel azonnal le kell mosni. Vízigény: 6,0-6,5 liter víz 25 kg poranyaghoz Bekevert aljzatkiegyenlítő felhasználható: 20 percen belül Felhordás körülményei: +10°C és +28°C között (az alap és a levegő hőmérséklete)

cement, kvarchomok, pordiszperzió, terülést javító adalékanyag

Cement 25-50%

Túlérzékeny személynél allergiás reakciót okozhat

E Nem tűzveszélyes!

 

 

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.