Boróka vízzel hígítható parkettlakk

 

Felhasználóbarát, vízzel hígítható lakk. Filmje selyemfényű, magas keménységű, kopásálló, vízálló.

 

Felületi megjelenés selyemfényű, egyenletes lakkréteg
Száradási idő 2-3 óra
Átfesthetőség 2-3 óra
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi 12 hónapig
Felhordás ecsettel, lakkhengerrel
Javasolt rétegszám parkettára 3 réteg, egyéb fafelületre 2 réteg
Higítás első rétegnél max. 5% vízzel
Kiadósság 10-12 m2/liter egy rétegben

 

Beltéri fafelületek -parketta, lambéria, kisbútorok -lakkozására alkalmas. Natúr fafelületekre, pácolással színezett felületekre és Boróka fabevonó lazúrral festett felületre is alkalmazható.

 

1 és 2,5 literes fémdobozban kapható.

Gondosan csiszolt, portalanított, viasz- és gyantamentes száraz fafelületre használható. Felhordás előtt a lakkot jól össze kell keverni. Parkettára ecsettel, lakkhengerrel három egyenletes rétegben kell felfesteni 2-3 óra száradási ido közbeiktatásával. Az első réteg felvitele előtt célszerű a lakkot max. 5% vízzel hígítani. A harmadik réteg felhordása előtt ajánlatos a felületet finom csiszolópapírral megcsiszolni. Különböző natúr vagy színezett felületek (lambéria, bútor) lakkozásához hígítás nem szükséges és két réteg felhordása elegendő. Közben finom csiszolás ajánlatos. Ha a natúr felületet színezni is szeretnénk, a parkettlakk felhordása előtt Boróka fabevonó lazúrral állítsuk be a kívánt színt 1-2 réteg felhordásával és a megfelelő száradás után lakkozzuk a felületet 2 rétegben. A lakkozott felület az utolsó réteg felvitelétől számított 1 nap után igénybe vehető. 10°C-nál alacsonyabb hőmérsékletű felületen a lakkozás nem ajánlott. Munkavégzés után a szerszámokat azonnal vízzel el kell mosni. Használat után az edényt gondosan le kell zárni. A lakk maradéka az eredeti edényben a felhasználhatósági idő lejártáig tovább tárolható.

 

poliuretán diszperzió, festékadditív, víz - N-metil-2-pirrolidon max. 7% Trimetilamin max. 0,9%

 

A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést.

 

E Nem tűzveszélyes.

 

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.