Disbocret® 506 Planspachtel

 

Műanyaggal modifikált cementkötésű finomsimító beton és vasbeton szerkezetek pórussimítására és teljes felületű javítására.
Rétegvastagság: 3 mm-ig; Legnagyobb szemcseméret: 0,2 mm
Könnyen feldolgozható, nedvesszórási eljárással is

Alkalmazási terület:
Beton szerkezetek javítására. Legfeljebb 3 mm-es kitörések részleges javítására és teljes felületű javításra, pórusok eltömésére, valamint strukturált felületek készítésére.

Alapanyag:
Műanyaggal modifikált cementhabarcs

Kiszerelés:
25 kg zsák

Tárolás:
Száraz helyen, legalább 9 hónapig eltartható.

Tulajdonságai:
-Egyszerű előkészítés
-Kiváló feldolgozhatóság
-Rendkívül vékonyra lehúzható
-Kiadós
-Előnyös feldolgozhatósági idő

 

A szerszámok tisztítása:
A szerszámokat és eszközöket használat után azonnal vízzel tisztítani.

Kiegészítő termékek:
Disbocret 501 Rostschutz
Disbocret 502 Antirost M
Disbocret 504 Feinmörtel

Biztonsági előírások:
Gyermekek számára nem hozzáférhető helyen tárolni. Szembe kerülve azonnal bő vízzel kimosni. Az vegyszerek kezelésére vonatkozó általános biztonsági és higiéniai előírásokat a káros anyagokban szegény anyagok feldolgozásakor is be kell tartani.

Műszaki tanácsadás:
Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével.
Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét

 

Alkalmas alapok:
Beton és vasbeton, valamint Disbocret javítóhabarccsal kezelt felületek.

Az alapfelület előkészítése:
Az alapfelület legyen hordképes, tiszta, laza részektől és tapadást rontó anyagoktól mentes. A laza és porló valamint a korrozív anyagokat (pld kloridokat) tartalmazó betont és vasbetont és a felületen lévő tapadást gátló anyagokat (zsaluolaj, festékmaradványok) el kell távolítani. Az alapfelületet előnedvesíteni, a felhordás előtt viszont csak mattnedves legyen.

Bekeverés:
Öntsünk 8,25 liter vizet egy megfelelő méretű edénybe. Lassú forgású keverővel folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a teljes zsák tartalmát. Addig keverjük, míg egy csomómentes anyagot nem kapunk, de legalább 3 percig. 3 perces dagadási idő után ismét keverjük át.

Keverési arány:
Disbocret 505 : 1 súlyrész
Víz: 0,33 súlyrész

Feldolgozhatóság:
Kb. 60 perc 20 °C-on. Magasabb hőmérsékleten a feldolgozhatósági idő csökken.

Felhordás:
A simítót simítóval tömören felhordjuk. Ezt követően a felülete simítható. A pórusos alapokat két irányban, többszöri átvonással simítsuk. A követő bevonatokat legkorábban 1 nap elteltével lehet felhordani.

Rétegvastagság:
Rendkívül vékonyra lehúzható,legfeljebb 3mm.

Anyagfelhaszálás:
nKb. 1,65 kg/m2 szárazhabarcs, 1 mm rétegenként

Feldolgozási hőmérséklet:
Az anyag-, környezeti- és alap hőmérséklete 5 °C és 35 °C között legyen.

Száradási idő:
A rákövetkező rétegek esetén a következő száradási időt kel betartani:
- Disbocret 515 betonfesték 6 óra
- Disbocret 518 Flex-Finish 12 óra
más bevonatok esetén kb. 1 nap után.

Utókezelés:
Közvetlen napsugárzás következtében a száradás túl gyorsan következik be. A magas hőmérsékleteket és az erős szélhatást a száradás idején megfelelő intézkedésekkel meg kell előzni.



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.