Disbocret® 505 Feinspachtel

 

Alkalmazási terület:
Beton szerkezetek javítására. Legfeljebb 5 mm-es kitörések részleges javítására és teljes felületű javításra, pórusok és zárványlyukak eltömésére, a felület egyenetlenségeinek javítására.

Alapanyag:
Műanyaggal modifikált cementhabarcs

Kiszerelés:
25 kg zsák

Tárolás:
Száraz helyen, legalább 9 hónapig eltartható.

Tulajdonságai:
Disbocret 505 Feinspachtel finomsimító a következő tulajdonságok jellemzik:
 Egyszerű előkészítés
 Kiváló feldolgozhatóság
 Kiváló állóképesség
 Kiadós
 Előnyös feldolgozhatósági idő

 

Rétegvastagság:
Legalább 1 mm. Felületi simításnál 5 mm/réteg.

Anyagfelhasználás:
Kb. 1,8 kg/m2 szárazhabarcs, 1 mm rétegenként

Száradási idő:
A rákövetkező fedőrétegek esetén a következő száradási időket kell betartani:
- Disbocret 515 betonfesték 6 óra száradáss után
- Disbocret 518 Flex-Finish 12 óra száradási idő után hordható fel.

Feldolgozási hőmérséklet:
Az anyag-, környezeti- és alap hőmérséklete 5 °C és 35 °C között legyen.

Utókezelés:
Közvetlen napsugárzás következtében a száradás túl gyorsan következik be. A magas hőmérsékleteket és az erős szélhatást a száradás idején megfelelő intézkedésekkel meg kell előzni.

A szerszámok tisztítása:
A szerszámokat és eszközöket használat után azonnal vízzel tisztítani.

Kiegészítő termékek:
Disbocret 501 Rostschutz
Disbocret 502 Antirost M
Disbocret 503 Haftschlämme
Disbocret 504 Feinmörtel

Biztonsági előírások:
Gyermekek számára nem hozzáférhető helyen tárolni. Szembe kerülve azonnal bő vízzel kimosni. Az vegyszerek kezelésére vonatkozó általános biztonsági és higiéniai előírásokat a káros anyagokban szegény anyagok feldolgozásakor is be kell tartani.

Műszaki tanácsadás:
Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével.
Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét. Műszaki Információ Disbon Nr. 505 Állapot: 2007. novemberEz a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével. Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét.

 

Alkalmas alapok:
Beton és vasbeton, valamint Disbocret javítóhabarccsal kezelt felületek.

Az alapfelület előkészítése:
Az alapfelület legyen hordképes, tiszta, laza részektől és tapadást rontó anyagoktól mentes. A laza és porló valamint a korrozív anyagokat (pld kloridokat) tartalmazó betont és vasbetont és a felületen lévő tapadást gátló anyagokat (zsaluolaj, festékmaradványok) el kell távolítani. A beton finom rétegét olyan mélységig el kell távolítani, hogy a tapadó réteg és a javító habarcs a nagyobb szemcséjű betonhoz tudjon kötni. A betonacélt Sa 2 1/2 tisztasági fokozatig megtisztítjuk, rozsdátlanítjuk. Ezt követően azonnal Disbocret 501 Rostschutz vagy Disbocret 502 Antirost M korrózióvédővel a gyári előírás szerint bevonjuk. A kitöréseket és a felületi hibákat Disbocret 504 Feinmörtel finomhabarccsal javítjuk. Az alapfelületet előnedvesíteni, a felhordás előtt viszont csak mattnedves legyen.

Bekeverés:
Öntsünk 6,5 liter vizet egy megfelelő méretű edénybe. Lassú forgású keverővel folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a teljes zsák tartalmát. Addig keverjük, míg egy csomómentes anyagot nem kapunk, de legalább 3 percig. 3 perces dagadási idő után ismét keverjük át.

Keverési arány:

Disbocret 505 : 1 súlyrész

Víz: 0,26 súlyrész

Feldolgozhatóság:
Kb. 60 perc 20 °C-on. Magasabb hőmérsékleten a feldolgozhatósági idő csökken.

Felhordás:
A Finomsimítót simítóval tömören felhordjuk. Ezt követően a felülete simítható. A pórusos alapokat két irányban, többszöri átvonással simítsuk. A finomsimítót nedves szórási eljárással (pld Variojet 6-99) is fel lehet hordani. A követő bevonatot legkorábban egy nap elteltével lehet felhordani.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.