Disbocret® 504 Feinmörtel

 

Javító habarcs beton és vasbeton épületszerkezetek javításához
5-40 mm mérető kitörésekhez, legnagyobb szemcseméret 2 mm
Kiváló feldolgozási tulajdonságok nedves és száraz szórási eljárással is.

Alkalmazás:
Beton szerkezetek javítására. Kitörések részleges javítására és teljes felületű javításra.

Alapanyag:
Műanyaggal modifikált cementhabarcs

Kiszerelés:
25 kg zsák

Tárolás:
Száraz helyen, legalább 9 hónapig eltartható.

Tulajdonságai:
Disbocret 504 Feinmörtel finomhabarcsot a következő tulajdonságok jellemzik:
Egyszerű előkészítés
Kiváló feldolgozhatóság
Kiváló állóképesség
Kiadós
Előnyös feldolgozhatósági idő

 

Anyagfelhasználás:
Kb. 1,8 kg/m² szárazhabarcs, 1 mm rétegenként

Feldolgozási hőmérséklet:
Az anyag-, környezeti- és alap hőmérséklete 5 °C - 35 °C között legyen.

Utókezelés:
Közvetlen napsugárzás következtében a száradás túl gyorsan következik be. A magas hőmérsékleteket és az erős szélhatást a száradás idején megfelelő intézkedésekkel meg kell előzni.

Szerszámok tisztítása:
A szerszámokat és eszközöket használat után azonnal vízzel tisztítani.

Kiegészítő termékek:
Disbocret 501 Rostschutz
Disbocret 502 Antirost M
Disbocret 505 Feinspachtel
Disbocret 506 Planspachtel

Biztonsági előírások:
Gyermekek számára nem hozzáférhető helyen tárolni. Szembe kerülve azonnal bő vízzel kimosni. Az vegyszerek kezelésére vonatkozó általános biztonsági és higiéniai előírásokat a káros anyagokban szegény anyagok feldolgozásakor is be kell tartani.

Műszaki tanácsadás:
Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével.
Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét.

 

Alkalmas alapok:
Beton és vasbeton, Disbocret 503 Haftschlämme tapadó réteggel előkezelve.

Az alapfelület előkészítése:
Disbocret 504 Feinmörtel finomhabarcsot kézi felhordás esetén Disbocret 502 Antirost M (< 0,1 m2 -nél kisebb kitöréseknél) korrózióvédő tapadó alapozóval előkezelt beton felületekre lehet felhordani. Ügyeljünk arra, hogy a tapadó réteg matt-nedves legyen. Ha a tapadó réteg kiszáradt, felhordását meg kell ismételni. A kikeményedett tapadó réteget homokszórással fel kell érdesíteni. A gépi nedves vagy száraz szórási eljárás esetén elegendő a felület előnedvesítése.

Bekeverés:
Öntsünk 3,1-3,2 liter vizet egy megfelelő méretű edénybe. Lassú forgású keverővel folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a teljes zsák tartalmát. Addig keverjük, míg egy csomómentes anyagot nem kapunk, de legalább 3 percig. 3 perces dagadási idő után ismét keverjük át.

Keverési arány:
Disbocret 504 : 1 súlyrész
Víz: 0,12-0,15 súlyrész

Feldolgozhatóság:
Kb. 60 perc 20 °C-on. Magasabb hőmérsékleten a feldolgozhatósági idő csökken.

Felhordás:
A finomhabarcsot simítóval vagy spatulyával a még nedves tapadó rétegre hordjuk. A mély kitöréseket rétegenként javítsuk. A zsaluzatokat a hagyományos szakmai előírások szerint kell alkalmazni. A habarcsot száraz szórási eljárással (pld. Aliva vagy Jetmaster berendezésekkel) és nedves szórási eljárással (pld. Variojet 6-99, N2V berendezésekkel) is fel lehet hordani. A fedő simító réteget egy nap elteltével lehet felhordani.

Rétegvastagság:
Helyi kitörések: 5-40 mm
Felületi javítás: 5-20 mm




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.