Disboxid 463 Színtelen Epoxi Alapozó

Színtelen, gyorsan kötő kétkomponensű folyékony epoxigyanta, ásványi alapú padló felületek alapozására önterülő bevonatok készítéséhez.


 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

- Alapozóként, vagy önterülő simítóként padlóbevonatok alá.
- Disboxid 946 Mörtelquarz kvarchomok kötőanyagaként rendkívül kopásálló ipari padlók, padló-, és falátmenetek kialakítására, illetve kitörések javítására.
- Sima, vagy csúszásgátló bevonatokhoz
- Repedések kiöntésére
- Kötőanyag és önterülő bevonat színes kvarcbetonokhoz
Alapanyag: Alacsony viszkozitású, kétkomponensű, oldószermentes, A/F epoxigyanta.

Kiszerelés: 25 kgAlap: 16,67 kg fémtartályEdző: 8,33 kg vödör

Szín: Transzparens.
Az időjárási hatások és ultraibolya sugárzás következtében színárnyalati eltérések és krétásodás lehetséges. A szerves színezőanyagok (pl. kávé, vörösbor vagy levelek), illetve különböző vegyszerek (pl. fertőtlenítő szerek, savak) színárnyalati eltéréseket eredményezhetnek, ami azonban a használhatóságot nem befolyásolja.

Termékleírás:
Tárolás: Hűvös, száraz, fagymentes helyen. Az eredeti, lezárt edény legalább 1 évig eltartható. Alacsonyabb hőmérsékleteknél az anyag felhasználás előtt 20 °C-on tárolandó.

Műszaki adatok:
Sűrűség:kb. 1,1 g/cm3
Száraz rétegvastagság: kb. 95 um / 100 g/ m2
Taber szerinti kopás: 30 mg / 30 cm2 CS 10/1000 U/1000g
König szerinti Herbert keménység: kb. 190 Másodperc
Shore D-keménység: kb. 81

 ALKALMAZÁS

Alkalmas alapok:
Minden ásványi eredetű alap. Az alapnak hordképesnek, formatartónak, szilárdnak, szennyeződéstől, portól, olajtól, zsírtól, guminyomoktól és egyéb elváló anyagoktól mentesnek kell lennie. Az alap felületi szakítószilárdsága átlagban 1,5 N / mm2 legyen. A legkisebb egyedi érték nem lehet kisebb, mint 1,0 N / mm2.
Az alapoknak a kiegyenlítő nedvességüket el kell érniük:
Beton-, és cementbevonat legfeljebb 4 Súly %
Anhidrit bevonat legfeljebb 0,5 Súly %
Magnezit bevonat 2-4 súly %
Fabeton 4-8 súly %

Feldolgozás: A felszálló nedvesség ellen szigetelni kell. Anhidrit és magnezit bevonatoknál sürgősen földszigetelni kell.

Az alap előkészítése: Az alapot a megfelelő eljárásokkal, pl. sörétezéssel, vagy maratással úgy kell előkészíteni, hogy az a felsorolt követelményeknek megfeleljen.
Az alapon lévő kitöréseket és hibás részeket Disbocret-PCC-, vagy Disboxid EP habarccsal javítsuk ki.
Bekeverés: Az edzőt az alapmasszához adjuk és lassú keverővel (legfeljebb 400 fordulat/perc) intenzíven átkeverjük. Áttöltjük egy másik edénybe és ismét újra alaposan megkeverjük.
Keverési arány: Alap : edző 2 : 1 súlyrész

Feldolgozhatóság ideje: 20 ° C hőmérsékleten és 60% relatív páratartalom mellett kb. 20 perc. Magasabb hőmérsékleten csökken, alacsonyabb hőmérsékleten nő feldolgozhatósági idő.

Felhordás: A felhasználásnak megfelelően gumi simítókéssel, impregnáló kefével, közepes szőrű hengerrel, vagy simítókanállal.

Rétegfelépítés:
1. Alapozás: A bekevert anyagot a felületre öntjük, és gumi lehúzóval egyenletesen elterítjük. Az esetleges fénylő foltokat közepes szőrű hengerrel, vagy impregnáló kefével átdolgozzuk.
Gyengén szívó alapfelületek esetén az anyagot legfeljebb 15 súly %-ban Disboxid 419 Verdünner hígítóval hígíthatjuk. A friss alapozást igény szerint homokkal beszórjuk.
A hengerrel felhordott csúszásgátló és habarcs bevonatokhoz Disboxid 943/944 Einstreuquarz beszóró homokkal dolgozzunk. Önterülő, simított bevonatoknál Disboxid 942 Mischquarz homokot használjunk. A homokkal be nem vont alapra 8-24 órán belül réteget kell felvinni.
2. Hengerezett bevonat: Az anyagot 1-2 művelettel az 1. Pontban leírtaknak megfelelően felhordjuk.
A csúszásgátló bevonathoz az első, friss réteget a kívánt érdességi foknak megfelelően Disboxid 943/944 Einstreuquarz beszóró homokkal, illetve más, arra alkalmas szóróanyaggal, mint pl. Duroppal, vagy szilícium karbiddal beszórjuk.
3. Javító bevonat: Sima, finomszemcsés alapok:A simító anyagot 1 súlyrész Disboxid 463 EP-Grund SR és 1 súlyrész Disboxid 942 Mischquarz keverékéből készítjük el.
Egyenetlen, durva alapok: A simító anyagot 1 súlyrész Disboxid 463 EP-Grund SR és 1 súlyrész kvarchomok (Disboxid 942 Mischquarz + Disboxid 943 Einstreuquarz 1:1 arányban keverve) keverékéből állítjuk elő. A simítómasszát az alapozott felületre öntjük, és simítókanállal egyenletesen eloszlatjuk. Ezt követően tüskés hengerrel légtelenítjük. A kész simítást igény szerint homokkal beszórhatjuk. A nagyon porózus és durva alapokat felhordás előtt Disboxid 463 EP-Grund SR alapozóval kezeljük.
4. Habarcs bevonat: a padlót az 1. Pontban leírtaknak megfelelően alapozzuk. A habarcs 1 súlyrész Disboxid 463 EP Grund SR és 10 súlyrész Disboxid 946 Mörtelquarz keverékéből álljon. A habarcshomokot öntsük egy betonkeverőbe és forgás közben adagoljuk a bekevert kötőanyagot. , 2-3 percig keverjük intenzíven. A habarcsot nedvesen vigyük a friss alapra, vagy a már kemény, homokkal beszórt alapra, majd tömörítsük és végül műanyag-, vagy rozsdamentes acél simítóval simítsuk el. Burkoló munkálatoknál a habarcsot vezető lécekkel kell lehúzni. A vízzáró, vagy csúszásgátló felületek kialakításához a bevonatot a 2. pontban leírtaknak megfelelően impregnáljuk.
Amennyiben átdolgozásra kerül sor a habarcsbevonatot Disboxid 463 EP-Grund SR-rel, kb. 2 súly% Disboxid 951 EP-Stellmittel hozzáadásával kezeljük, illetve alapozzuk.

Anyagfelhasználás:
Alapozás: kb. 200-400 g/m2
Hengerezett bevonat: kb. 250-350 g/m2, rétegenként
Javító bevonat egyenletes, finomszemcsés alapokhoz:
Disboxid 463: ---
EP-Grund SR: kb. 800 g / mm / m2
Disboxid 942: ---
Mischquarz (kevert homok): kb. 800 g / mm / m2
Egyenetlen, durva alapokhoz:
Disboxid 463: ---
EP-Gund SR: kb. 800 g / mm / m2
Disboxid 942:
Mischquarz (kevert homok): kb. 400 g / mm / m2
Disboxid 943: ---
Einstreuquarz (beszóró homok):kb. 400 g / mm / m2
Habarcs bevonat
Disboxid 463: ---
EP-Gund SR:kb. 190 g / mm / m2
Disboxid 946: ---
Mörtelquarz (habarcshomok): kb. 1,9 kg / mm / m2
A pontos anyagmennyiséget a felületen elvégzett próba alapján lehet megállapítani.

Várakozási idő: Az egyes munkafázisok közötti várakozási idő 20 ° C-on legalább 8, legfeljebb 24 óra legyen. Hosszabb várakozási idő esetén a megelőző munkafázis során felhordott felületet meg kell csiszolni, amennyiben azt nem szórtuk be homokkal. A megadott időintervallum magasabb hőmérsékleteknél rövidebb, alacsonyabb hőmérsékletnél hosszabb lehet.

Feldolgozási hőmérséklet: Az anyag-, környezet-, és alap hőmérséklete legalább 10 ° C, legfeljebb 30 ° C legyen. A levegő relatív páratartalma a 80%-ot ne haladja meg. Az alap hőmérsékletének legalább 3 ° C-kal a harmatponti hőmérséklet felett kell lennie.

Száradási idő:20 ° C-on, és 60 %-os relatív páratartalom mellett kb. 8 óra múlva lépésálló, kb. 3 nap múlva mechanikusan terhelhető, és kb. 7 nap múlva keményedik ki teljesen. Alacsonyabb hőmérsékletnél a fenti értékek arányosan nőnek. A kiszáradás szakaszában (kb. 8 óra 20 ° C-on) felhordott anyagot védjük a nedvességtől, máskülönben a felület nem lesz megfelelő és csökken a tapadóképesség.

A szerszámok tisztítása: Használat után azonnal, hosszabb állásidő esetén Disboxid 419 Verdünner hígítóval.

Útmutató: A termék kizárólag ipari felhasználásra készült.
Alap: Gyúlékony. Szem-, és bőrirritáló. A bőrrel érintkezve allergiát okozhat. Vízi élőlényekre káros, nyílt vizekbe kerülve hosszú távon káros hatású. Használat közben nyílt láng használata és a dohányzás tilos. A gőzt / párát ne lélegezzük be. Bőrrel ne érintkezzen. Ha szembe kerül azonnal öblítsük ki alaposan vízzel és hívjunk orvost. Ha bőrre kerül, azonnal bő szappanos vízzel mossuk le. Ne engedjük a lefolyóba / nyílt vizekbe. A felhasználás során használjunk megfelelő védőkesztyűt és védőszemüveget / maszkot. Amennyiben a helyiség szellőzése nem megfelelő használjunk védőmaszkot. Csak jól szellőző helyiségben használjuk. Epoxitartalmú vegyületeket tartalmaz. Tartsa be a gyártó útmutatásait (biztonsági adatlap).
Edző: A tüdőbe, gyomorba jutva, és a bőrrel érintkezve egészségkárosító hatású. Maró hatású. A bőrrel érintkezve allergiás reakciókat válthat ki. Jól elzárva, gyermekek számára nem hozzáférhető helyen tároljuk. Ha szembe kerül azonnal alaposan öblítsük ki vízzel és keressük fel az orvost. A felhasználás során viseljünk megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és védőszemüveget / maszkot. Baleset, vagy rosszullét esetén azonnal hívjunk orvost (ha lehet, mutassuk meg a termék címkéjét). Csak jól szellőző helyen használjuk.

Hulladékkezelés: Csak olyan göngyöleg forgatható vissza, amelyből a maradék anyagot kiürítették.
Anyagmaradványok: Az alapot az edzővel együtt hagyjuk kiszáradni és festékhulladék formájában kezeljük. Giscode: RE 1

További adatok: Lásd a biztonsági adatlapokat.

Műszaki tanácsadás: Ez a műszaki ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével.
Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét.
Műszaki Információ Disbon Nr. 463 Állapot: 2007. december
Ez a műszaki információ a technika legújabb állása és a mi tapasztalataink alapján lett összeállítva.
Tekintettel az alapfelületek és az objektumok sokszínűségére, a felhasználó nem menthető fel azon kötelessége alól, hogy az adott felületen próbafelhordást végezzen.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.