Valtti Kertibútor Ápoló Olaj, barna (Wood Oil Brown)

Jellemzők:

TÍPUS Oldószerbázisú barna olaj kültéri használatra.
ALKALMAZHATÓSÁG Kerti bútorok, teraszok, lépcsők, kerítések, korlátok, mólók, ajtók, stb. olajozására. A fa eredeti színe befolyásolja a végső színhatást.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Kerti bútorok, teraszok, lépcsők, kerítések, korlátok, mólók, ajtók, stb.

Bázis festék EC
Színskála Barna
Fényességi fokozat meghatározatlan
Fedőképesség kb. 5 m2/liter/réteg (A valódi kiadósság függ a kezelendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a kezelés módjától.)
Kanna méretek 0.9 l
Hígító lakkbenzin 1050
Felvitel módja ecset, szórás, szivacs
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén Érintésszáraz 8 óra múlva. A száradási időtartamát befolyásolja a fa nedvszívó képessége és a felhordott olaj mennyisége.
A második réteg olajat akkor hordja fel, amikor a felület megszáradt.
időállóság Az időjárási hatásoknak folyamatosan kitett felületeket évente, vagy szükség esetén még gyakrabban kell olajozni.
Szárazanyag tartalom 48%
Sűrűség 0.9 kg/l, ISO 2811
Tárolás Tűri a hidegben való tárolást. A rosszul lezárt, vagy a sérült kannák tartalma hosszú ideig nem tartható el és nem használható fel.
Termékkód 005_0428

 

Festési körülmények A festendő felület legyen száraz, vagyis a fa
nedvességtartalma legyen 20% alatt, mivel a nedves fába nem ivódik be az olaj és az olaj
lassan szárad a nedves környezetben. Mivel a nagy nyomáson telített fák gyakran nedvesek,
javasolt ezeket a felületeket kb. fél év száradási idő után kezelni.
A kezelés és a száradás ideje alatt a levegő hőmérséklete legyen legalább 5°C, relatív
páratartalma pedig 80% alatt.
Előkészítés Kezeletlen felületek:
Az új keményfa felületeket fél év száradási idő után lehet olajjal kezelni. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza rostokat. Az esetleges penészt távolítsa el Homeenpoisto penészeltávolító szerrel a használati utasítás betartása mellett.
Korábban kezelt felületek:
Távolítsa el a felületről a laza rostokat és részeket kaparóvassal, vagy drótkefével. Mossa le a felületet Homeenpoisto penészeltávolító szerrel, vagy Tehopesu tisztítófolyadékkal.
Kezelés Felhordás előtt és közben is időnként keverje el alaposan a Valtti Kertibútor Ápoló Olajat.
Hordja fel az olajat egy-két rétegben ecsettel, szórással, vagy szivaccsal. A lehetséges
átfedések elkerülése érdekében olajozzon egyenletesen és egyszerre egy felületi egységet,
vagy néhány deszkát, a felület teljes hosszában. A felületen maradt olajat, ami nem tud beszívódni a fába, fél órán belül törölje le egy nem bolyhosodó törlőronggyal. A második
kezelést akkor végezheti el, ha az olaj beszívódott a felületbe és az megszáradt.
Az olaj sötétebbé teszi a fa színét, különösen, ha a fa eredeti színe szürke, vagy a fa öreg.
Minden egyes kezelés sötétebbé teszi a fa színét. Ha nem szeretné, hogy a felület színe sötétebbé váljon, a Valtti Kertibútor Ápoló Olajjal kezelt felületeket az áttetsző Valtti Faolajjal (Valtti Wood Oil) újítsa fel.
Szerszámok tisztítása Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb olajat, majd tisztítsa azokat 1050-es
lakkbenzinnel, vagy Pensselipesu-val.
Karbantartási útmutató Az olaj normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hét alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel az olajjal való kezelés után tisztítani kell, tegye azt egy puha kefével vagy egy enyhén benedvesített törlőruhával, legalább két nappal a kezelés után. Egy hét elteltével: tisztítsa az elszennyeződött felületet a Huoltopesu tisztítófolyadék és víz 1:10 arányú elegyével.
Az erősen szennyezett felületeket és foltokat tisztítsa töményebb tisztítószeres oldattal
(1 egység tisztítószer: 1 egység víz). A tisztítás után öblítse le a felületet tiszta vízzel és hagyja megszáradni.
Karbantartó kezelés Szükség esetén végezzen felújítást. Az időjárási viszontagságoknak folyamatosan kitett
felületeket javasolt évente, vagy szükség esetén még gyakrabban olajozni.

 

Ártalmas, Xn. Kismértékben tűzveszélyes. Belélegezve ártalmas. Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. Gyermekek kezébe nem kerülhet. A keletkező gőzt/füstöt/gázt/permetet nem szabad belélegezni. Csak jól szellőztetett helyen használható. Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét. Csatornába engedni nem szabad. Etil-metil-ketoximot és tolilfluanidot tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki. További információt lásd a Biztonsági Adatlapon. Biztonsági Adatlap igényelhető a Tikkurila Kft-től.

Csatornába engedni nem szabad. A folyékony hulladékot és a száraz, üres dobozokat veszélyesanyag-lerakóhelyre kell szállítani. Figyelem! Öngyulladásveszély! A termékkel átitatott törlőruhák, szivacsok, vagy az esetleges csiszolásból származó por önmaguktól begyulladhatnak, ezért tartsuk azokat vízben, szárítsuk őket kültéren, vagy égessük el a kezelés befejeztével azonnal.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.