Valtti Color Extra (Lazúr Bevonat)

Jellemzők:

TÍPUS Fényes, félig áttetsző filmet képező lazúr bevonat külső fafelületekre.
ALKALMAZHATÓSÁG A Valtti Color Extra kihangsúlyozza a fa szépségét, míg remek vízlepergető hatást, rugalmasságot , tartósságot biztosít a fának, valamint nagyszerű védelmet nyújt a nedvesség, az UV-sugárzás és a mikróbák növekedése ellen. A Valtti Extrá-t csakis a használati utasításban leírt célokra használja! Nem javasolt pl. gerendaházak lefestésére.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Fafelületek fedésére, ablakokra, ajtókra, kerítésre, tárolókra és kerti bútorokra, elsősorban nyílászárók és díszítőelemek festésére

 

 

Bázis festék EC
Színskála A Tikkurila Valtti Color színkártyák szerint. A színtelen Valtti Extra kültérre nem ajánlott.
Fényességi fokozat fényes
Fedőképesség Csiszolt fa esetén 8-12, gyalult fa esetén 4-8m2 /liter rétegenként. A mindenkori fedőképességet befolyásolja a fa fajtája, porózussága és nedvesség-tartalma.
Kanna méretek 0.9 l, 2.7 l, 9 l és 18 l
Hígító lakkbenzin 1050
Felvitel módja Ecset, szórás (szórás után ajánlott ecsettel áthúzni). Légmentes spray esetén használjon 0,23 – 0,33mm-es szórófejet.


Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén 4-8 óra múlva érintésszáraz és 24 óra múlva újrafesthető.
Szárazanyag tartalom Kb. 40 %
Sűrűség Kb. 0.9 kg/l
Tárolás Fagytól védendő.
Termékkód 560_0070

 

Festési körülmények Minden kezelendő felület legyen száraz, a fa nedvességtartalma 20% alatt, a felület és a levegő hőmérséklete legalább 5°C, valamint a levegő páratartalma 80% alatt.
Előkészítés A felület legyen tiszta, száraz, valamint zsír-, olaj-, viasz, és felületi szennyeződésmentes. Az egyenetlen vagy pergő felületeket le kell csiszolni. Kezeljük a csomókat Tikkurila Knotting Lacquer-rel. Az új vagy kezeletlen fafelületeket a Valtti Extra használata előtt Valtti Base-zel alapozzuk. A rostvégeknél bőven használjunk a festékből. Élő növényre ártalmas.
Alapozás A kezeletlen, vagy nem vákuum-impregnált kültéri fafelületeket alapozza Valtti Base alapozó olajjal.
Használja az alapozót bőségesen a bütü részeken.
Kezelés Alaposan keverjük fel használat előtt, majd hordjuk fel két rétegben ecsettel vagy szórással a teljes felületre a szálirányban haladva. A rostvégeknél bőven használjunk a festékből. A végső szín mélysége függ a fa típusától és a felület eredeti színétől. Minden kezelendő felület legyen száraz, a fa nedvességtartalma 20% alatt, a felület és a levegő hőmérséklete legalább 5°C, valamint a levegő páratartalma 80% alatt.
Szerszámok tisztítása Használat után azonnal 1050-es lakkbenzinnel tisztítandó.
Karbantartási útmutató Kezelje a felületet óvatosan, ami a teljes kikeményedést és tartósságot normál körülmények között kb. 4 hét alatt éri el. Ha szükséges tisztítani a felületet, tegye azt egy puha kefével, vagy egy nedves törlőronggyal.
Karbantartó kezelés Egy hónap eltelte után a szennyeződött felületet tisztíthatja a Huoltopesu és víz 1:10 arányú elegyével. A foltokat eltávolítani, vagy a nagyon szennyezett felületeket tisztítani a Huoltopesu és víz 1:1 arányú elegyével lehet. A tisztítás után alaposan öblítse le a felületet tiszta vízzel, majd hagyja megszáradni.
határérték (cat A/e) 500g/l(2007)/ 400g/l(2010)

 

Veszélyes anyagtartalom: Nafta (hidrogénnel kezelt nehéz frakció) 25-50%, Tolilfluanid < 1% és Metiletilketoxim < 0,5% R10 Gyúlékony Xn, Ártalmas R65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat. Allergiás reakciót válthat ki. A termékről biztonsági adatlap igényelhető.

A kiürült dobozok újrafelhasználhatóak vagy a helyi rendelkezésektől függően kell megszabadulni tőlük. Figyelem! A termékkel átitatott rongyok és gyapot magától meggyulladhatnak, ezért megsemmisítésig vízzel átitatva kültérben kell tárolni, nyílt légtérben kell szárítani, vagy azonnal el kell égetni őket!

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.