Valtti Base+ (Fa alapozó)

Jellemzők:

TÍPUS Áttetsző, oldószeres bázisú fa alapozó új és régi, kültéri fa felületek alapozására.
ALKALMAZHATÓSÁG

Gerenda felületek, kerítések, pergolák, autóbeállók, kertibútorok, ablakok, fa homlokzatok, stb. alapozása. Ideális minden olyan felület alapozására, mely felületek fokozottan ki vannak téve a nedvesség káros hatásainak. Különösen javasolt vízhígítású lakkok és festékek alapozójaként.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Gerenda felületek, kerítések, pergolák, autóbeállók, kertibútorok, ablakok, fa homlokzatok, stb. alapozása. Ideális minden olyan felület alapozására, mely felületek fokozottan ki vannak téve a nedvesség káros hatásainak. Különösen javasolt vízhígítású lakkok és festékek alapozójaként.

 

 

Színskála színtelen
Fedőképesség

kb. 5 m2/liter/réteg (A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától. A nagyon porózus, elöregedett, vagy durva felületek esetében lehetséges, hogy több alapozóra lesz szükség.)

Kanna méretek 0.9 l, 2.7 l és 9 l
Hígító lakkbenzin 1050
Felvitel módja

Ecset, merítéses technika, szórás. A merítéses, vagy szórásos technikával való felhordást csakis hozzáértőszakemberek végezhetik, egy elkülönített helyen.

Száradási idők

20°C-on és 60%-os relatív páratartalom mellett: száraz és átfesthető kb. 24 óra múlva.

A száradási idő függ a levegő hőmérsékletétől,páratartalmától, és a fa nedvszívó képességétől. A száradási időt mindig be kell tartani, különösen, ha vízhígítású festék/lakk kerül a felületre, mert ezeket az anyagokat csakis tökéletesen száraz, olajozott felületre lehet felhordani.

Sűrűség Kb. 0.8 kg/l, ISO 2811.
Tárolás Eredeti, szorosan zárt csomagolásban, száraz, hűvös, de fagymentes helyen, direkt napfénytől védve tároljuk.

 

Festési körülmények A festendő felület legyen száraz, tiszta, a fa relatív nedvességtartalma max. 16% legyen.
Előkészítés Távolítsa el a felületről a port, a gyantát, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a régi festékrétegeket. A régi, elöregedett fát csiszolja le alaposan, majd portalanítsa a felületet.
Kezelés A Valtti Base+ alapozót általában a hígítatlanul szükséges felhordani, amíg a fa teljesen telítődik. Használjon bőségesen az alapozóból a látható és a bütü részeken, valamint a kapcsolódási pontoknál.
A később beépítésre kerülő fa elemek (pl. ereszdeszkázat) esetében javasolt a fa minden részét beimpregnálni. 30 perc elteltével a felületen maradó anyagot vissza kell törölni.
Szerszámok tisztítása Az alapozás után azonnal. Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb alapozót, majd tisztítsa azokat 1050-es lakkbenzinnel.

határérték A termék favédő impregnáló alapozó, a felületen nem alkot összefüggő filmréteget.
A 2004/42/EC direktíva nem vonatkozik a termékre.

 

A termék biocid anyag. Gyermekek lezébe nem kerülhet. Használja a terméket körültekintően. Használat előtt mindig olvassa el a címkén lévő információt és a termékleírást. A terméket csakis a megadott célra és a leírt utasítások szerint szabad használni. Ne használja a terméket olyan anyagon, ami közvetlen kapcsolatba kerül élelmiszerrel vagy takarmánnyal. A termék használata közben ne igyon, ne egyen és ne dohányozzon. Használat közben viseljen védőkesztyűt. A termék nem rendeltetésszerű, vagy az utasításokat figyelmen kívül hagyó használata kárt okozhat az egészségben, vagy a környezetben.További információt lásd a Biztonsági Adatlapon. Biztonsági adatlap igényelhető a Tikkurila Kft-től.

A hígításmentes oldatot nem szabad a csatornába, sem a vízrendszerbe, illetve a földbe ereszteni. A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók. Figyelem! A termékkel átitatott rongyok és gyapot magától meggyulladhatnak, ezért megsemmisítésig vízzel átitatva kültérben kell tárolni, nyílt légtérben kell szárítani, vagy azonnal el kell égetni oket!

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.