Capatect Beütô-dübel 131

Mûanyag beütô dübel hôszigetelô rendszerek rögzítéséhez

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Capatect üvegszállal erôsített polipropilén beütô dûbel gyûrôdô zónával ellátott hüvellyel, 50 mm tartó tányérral és feszítô szöggel. A fogazott kiképzésû hüvely a szög beütésekor
felgyûrôdik és kitölti a furatot. A dûbel elôszerelve kerül forgalomba.:
A Capatect hôszigetelô rendszerek kiegészítô rögzítéséhez szilárd alapfelületeken, úm. beton, tömör tégla mészhomok tégla, stb., patronnal mûködô beütô szerkezetek segítségével.

Anyagfelhasználás: 8 db/m2
Szín: Narancs
Kiszerelés: 200 db/ karton
Mûszaki adatok: Kihúzási erôk (tapasztalati értékek)
különbözô alapokon: Beton B15 1130 N - Üreges betontégla 800 N - üreges tégla Hlz12 1100 N - Tömör tégla 1130 N - Mészhomok tégla 1100 N - Faforgács lapok 1170 N - Könnyûbeton G4/GB 4,4 1130 N - Könnyûbeton G2/GB 3,3 710 N - üreges könnyûtégla 540 N - (Középértékek 5 kísérletbôl, rögzítési mélység 3 cm) - 1100 N-nál nagyobb értékeknél a feszítô szög törött, tehát a hüvelyt nem lehetett kihúzni.
Termékszám/ Dübelhosszak:
131/09 90 mm
131/11 110 mm
131/12 120 mm
131/14 140 mm
131/17 170 mm
131/19 190 mm

 ALKALMAZÁS

Alapfelület elôkészítés: A hôszigetelô lapokat a mûszaki leírásnak megfelelôen, síkban ragasztani. Ügyeljünk a sarkok helyes ragasztására.
Szerelés: A dûbelek rögzítését a ragasztó réteg kikeményedése után (kb. 1 nap) lehet elkezdeni. Ügyelni kell arra, hogy a szigetelô lapok a rögzítéskor ne deformálódjanak.
A dûbelek hosszát úgy kell meghatározni, hogy legalább 3 cm-es rögzítési mélységet biztosítsanak (az esetleges régi vakolat réteget nem számolva). Üreges szerkezetû falazatnál esetleg hosszabb dûbelre van szükség. Dûbeleket a laphézagok vízszintes és függôleges találkozásaihoz valamint 2-2 dûbelt a lapok közepére kell elhelyezni. (8db/m2) A vágott lapoknál az elhelyezést a mérettôl függôen kell megválasztani.
A furatokat (10 mm) ütvefúró géppel a falazatra merôlegesen, a szükségesnél 10 mm-rel mélyebbre kell elkészíteni. A furatot a portól meg kell tisztítani. Beton alapfelület esetén ajánlatos 1 mm-rel nagyobb átmérôjû fúrót választani. Elôször a hüvelyt ütjük be a furatba úgy, hogy a tányérja a szigetelô lapon felfeküdjön. Ezután behelyezzük a feszítô szöget és beütjük. Ha az
alapfelület kemény és a szöget nem lehet teljesen beütni, a töréspontok egyikénél el kell törni. Kerüljük a szigetelô anyag tömörítését illetve a tányér benyomódását.
Minden esetben ellenôrizzük a dûbel megfelelô rögzítését, ha nem megfelelô, mellé új dûbelt kell beütni.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.