Capamix Disbon 404 Acryl-Siegel für Böden

Vízzel higítható egykomponenső, sokoldalúan felhasználható bevonat. Környezetbarát, rugalmas és idôjárásálló.

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

-Padlók: pincék, raktárszobák, tárolók, hobbyhelyiségek
-Irodákban és kiállítási helyiségekben
-Balkonok, teraszok aljzatára.
-Nem használható folyamatosan vízben álló aljzatokra.
-Beton, vakolat és esztrich felületek esetében főtıolaj, trafóolaj álló bevonatot lehet késszíteni kül- és beltéren.
A minimális anyagfelhasználás szigorúan betartandó!
Alapanyag: Metachryl-polimer-diszperzió
Kiszerelés: 2 kg és 16 kg
Fényességi fok: Selyemmatt
Tárolás: Hővös és száraz, fagymentes helyen. Eredeti, lezárt edény 20 °C-on 24 hónapig eltartható.

 ALKALMAZÁS

Beton-, cement-, magnezit- és anhidritesztrichek, (beltérben) vakolatok. Az alapfelület legyen száraz, erıs, hordképes, stabil és tapadást gátló anyagoktól mentes. A maximális
nedvesség tartalom 5 %. A tapadási húzószilárdság átlagban legalább 1,5 N/mm2, a legkisebb egyedi érték legalább 1,0 N/mm2 legyen.
Az alapfelület elıkészítése:
1. A hordképes, szennyezett (por, szennyezıdések) felületeket vízzel vagy gızborotvával meg kell tisztítani.
2. A nem hordképes, erısen szenynyezett felületeket, melyek olaj, zsír, guminyomok, által szennyezettek, valamint a porló és üvegszerő cementkıvel borított felületeket sörétezéssel vagy hasonló eljárással kell elıkészíteni.
3. Bevonatok: az egykomponenső és nem tapadó kétkomponenső bevonatokat maradéktalanul el kell távolítani. A tapadó kétkomponenső bevonatokat megtisztítani, felcsiszolni vagy sörétezni, végül Disbon 481 EP-Uniprimer alapozóval alapozni.
4. A kitöréseket és felületi hibákat Disboxid EP- vagy Disbocret PCC habarccsal kijavítani.
5. A felületi repedéseket megtisztítani és Disboxid 433 EPGrunddal átitatni.

Mőszaki adatok
Felhordás: Disbon 404 Acryl-Siegel für Böden felhordható kenéssel, hengerezéssel vagy szórással (Airless: 0,021-0,025” fúvóka).
Alapozás: Szívóképes ásványi alapfelületeket 30 %-ban vízzel hígított Disbon 404 Acryl-Siegel für Böden bevonattal alapozni.
Köztes és fedıréteg: A közbülsı és fedı bevonatokat hígítatlanul felhordani. Az egyes rétegek közötti kötési idő legalább 8 óra legyen. A felhordási mennyiségeket be kell tartani, a túl vastag rétegeket kerüljük.
Feldolgozási hőmérséklet: Az anyag-, környezeti- és alap hımérséklete 5 °C - 30 °C között legyen. A levegı relatív páratartalma 80 %-ot ne lépje túl. Ügyeljünk a harmatpontra.
Száradási idő: 20 °C hőmérsékleten és 60 % relatív páratartalom mellett a bevonat 8 óra múlva átvonható, 48 óra múlva mechanikusan terhelhetı.
Alacsonyabb hımérsékletek növelik a kötési időt.
Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel vagy meleg szappanos vízzel tisztítani. A szerszámokat hosszabb állásidő esetén is meg kell tisztítani.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.