CAPAMIX SYLITOL FASSADENPUTZ 25 kg fehér

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Capatect SI-Struktúrvakolatok 120-128 - Kálivízüveg bázisú fedôvakolat szerves stabilizátorokkal, kapart vagy gördülőszemcsés struktúrával. A CAPAMIX színezőrendszerben színezhető.
K = kratzenputz - kapart struktura : 1,5 ; 2 ; 3 mm-es szemcseméretekkel
R = rillenputz - gördülőszemcsés struktura : 2 és 3 mm-es szemcseméretekkel

Feldolgozásra kész strukturálható szilikát vakolat. :
• Capatect SI-System rendszerben
• Capatect Sytem 100 rendszerben
• Capatect LS-System rendszerben
• Capatect vakolatjavító rendszerben
• Beton, ásványi eredetű vakolat, mészhabarcs és javított mézhabarcs alap vakolatokon (simítást követôen)
• gipszkarton lapokon vagy gipszes készvakolatokon.

 ALKALMAZÁS

Műszaki adatok:
• vízfelvételi tényezô: w= 0,18 kg/(m2 h0,5)
• vízpára diffúzió ellenállási tényezô: < 30
• azonos diffuzív képességű légréteg vastagsága: sd = 0,30 m, DIN 52 615
• száraz habarcs sűrűség: kb. 1,9 kg/dm3

Struktúra, szemcseméret, anyagfelhasználás:
SI-vakolat struktúra,szemcseméret Kiadósság SI-vakolat struktúra,szemcseméret Kiadósság
120 gördülő: 2,0 mm 3,0kg/nm 122 gördülő: 3,0 mm 4,0 kg/nm
124 gördülő: 4,0 mm 4,7kg/nm 123 kapart: 3,0 mm 4,0 kg/nm
127 kapart: 1,5 mm 2,5kg/nm 128 kapart: 2,0 mm 2,7 kg/nm

Az anyagfelhasználási értékek csak tájékoztató jellegűek, zsugorodási és egyéb veszteségek nélkül. Az objektumra jellemzô tényezôket az anyagfelhasználás meghatározásánál figyelembe kell venni.
Szín: fehér
A Capatect színkártya szerinti gyári színezés lehetséges. További kiegészítô színek állnak rendelkezésre >20 világossági értékkel. Kisebb mennyiségeket Sylitol színezô festékkel lehet színezni. A színezôfesték adagolása ne lépje túl a 2-3 %-ot, mert a habarcs túlságosan felhígul. Intenzív színeket (20 alatti világossági érték) homlokzatfestékkel történô átfestéssel lehet elérni. (figyelem: 20 alatti világossági értékű színek nem alkalmasak hôszigetelô rendszerekre) A színezett szilikát vakolatok a vegyi úton történô kötés miatt “felhôsen” száradhatnak. Ez nem műszaki vagy funkcionális hiba, nem kifogásolható. A színek egyenetlenségeit elkerülendô a színezett felületeket a megfelelô színárnyalatú homlokzatfestékkel kell átvonni.
Tárolás: Hűvös, fagymentes helyen.
Kiszerelés: 25 kg vödör
Feldolgozás:
Az alapfelület elôkészítése: Az alapfelület legyen száraz, sík, tiszta, hordképes és tapadást rontó anyagoktól mentes. Az új alapvakolatoknak legalább 2 - 4 heti kötési idôt kell hagyni. A Capatect hôszigetelô vagy vakolatjavító rendszeren belüli alkalmazásakor az üvegszövettel erôsített simító rétegnek megfelelôen kötöttnek kell lennie.
Közbülsô bevonat: A Capatect simító és ragasztó 190 üvegszövet erôsítésű alapfelületeket folyamatos munkavégzés esetén nem kell alapozni. Csak hosszabb állásidô esetén kell Capatect vakolatalapozó 610 alapozóval alapozni. Ha az alapfelület Capatect simító 690 cement nélküli simítóval készült, azt minden esetben Capatect vakolatalapozó 610 alapozóval kell alapozni.
A gipszes vakolatokat és gipszkarton lapokat szintén ily módon kell alapozni. Egyéb ásványi eredetű alapvakolatokat, valamint és a Capatect erôsítôvakolat 133 anyaggal készült alapokat
szívóképességük függvényében Capatect Koncentrátum 111 alapozóval elôkezelni. A vakolat felhordása elôtt az alapozásnak száraznak kell lennie.
Az anyag elôkészítése: A vödör tartalmát lassú keverôvel alaposan felkeverjük. Szükség szerint a konzisztencia beállítására max. 2 %, Capatect Koncentrátum 111 adagolható. Ne használjunk alumínium keverôt, mert az az anyag elszínezôdését okozhatja.
Felhordás: A vakolatot rozsdamentes simítóval vagy erre alkalmas finomhabarcs szóró berendezéssel egyenletesen felvisszük a felületre, majd a szemcsenagyságnak megfelelôen
lehúzzuk. Ezt követôen közvetlenül műanyag simítóval a struktúrának megfelelôen körkörösen, vízszintesen vagy függôlegesen eldolgozzuk. A dörzsölô simító meghatározza struktúrát, ezért mindig egyazon szerszámmal dolgozzunk.
Szórásnál a választandó fúvóka mérete a szemcsenagyságtól függ. A nyomás 0,3-0,4 MPa legyen. A szórásnál különösen ügyeljünk az egyenletes felhordásra és az állvány szinteknél az átlapolások elkerülésére. Egyenletes felületi megjelenés érdekében az egybefüggô felületeket egyazon szakember vakolja. Az átlapolások elkerülése érdekében minden állványszinten megfelelô számú szakember dolgozzon, hogy az egybefüggô felületeket egyszerre, “nedves a nedvesre” eljárással lehessen bevonni. A természetes adalékanyagok felhasználása miatt csekély színárnyalati eltérések lehetségesek. Ezért az egybefüggô felületeken csak azonos termékszámmal rendelkezô anyagot szabad felhasználni, vagy a különbözô termékszámú anyagokat egy nagy edényben egyszerre összekeverni.
Feldolgozási hômérséklet: A feldolgozás és a száradás közben a környezeti- és az alap hômérséklete ne süllyedjen +8 °C alá. Ne hordjuk fel közvetlen napsugárzás és erôs szél mellett.
Száradási idô (20 °C hômérsékleten és 65 % relatív páratartalom mellett): a vakolat 24 óra elteltével felületi száraz. Teljesen megkötött és terhelhetô 2-3 nap elteltével. A vakolat az alapvakolattal történô kovásodással és a nedvesség elpárolgása révén köt. Ezért hűvös idôben vagy magas páratartalom mellett lassabb száradással kell számolni.
A szerszámok tisztítása: A szerszámokat és eszközöket használat után azonnal vízzel kell tisztítani.
Egyéb információk: A száradási idôszakban a vakolat felületet állványponyva takarással kell védeni. A Capatect struktúrvakolatok nem alkalmasak vízszintes, csapadékvíznek kitett felületek vakolására.
Biztonsági elôírások: A szemeket és a bôrfelületet védeni kell. A fröccsenéseket azonnal bô vízzel le kell mosni. Szembe kerülésekor azonnal forduljunk orvoshoz. Nem kerülhet gyermekek kezébe.
Hulladék elhelyezés: A beszáradt anyagot az építési területen elhelyezett, építôipari hulladék számára kijelölt konténerben elhelyezni.
Műszaki tanácsadás: Ez a Műszaki Ismertetô nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban elôforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai elôkészítésével. Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.