Capadur Color Wetterschutzfarbe

Vízzel hígítható speciális festék, fa szerkezetek kültéri védelmére és az erezetet megtartó fedő festésére.

 

Alkalmazási terület:
Korlátozottan mérettartó fa épületelemek, mint faburkolatok, zsalugáterek, ajtók, faszerkezetek stb. és nem mérettartó fa épületelemek, mint lambériák, kerítések, zsindelyek, pergolák stb., valamint kemény PVC és horganyzott lemez esőcsatornák és lefolyócsövek védelmére és színes bevonására.  A festékfelület algásodás és gombásodás elleni védelmére konzerváló anyagot tartalmaz. Csak kültéren szabad alkalmazni!
Figyelem: Faanyagokon (pl. furnier, OSB-lapok stb.) a konzerváló anyag jelenléte ellenére sem garantálható a gombásodás mentessége.  A biológiai terheléstől függően újbóli gombásodással, még a szokásos szavatossági idő lejárta előtt, adott esetben számolni kell.

Tulajdonságok:
-Vízzel hígítható
-Enyhe illatú
-Könnyű feldolgozhatóság
-Csepegésmentes
-Diffúzióképes
-Kiváló időjárásállóság
-Rugalmas
-Algásodás és gombásodás  ellen véd
-A diffúziós ekvivalens légrétegvastagság 150  μm2-es
száraz rétegvastagságnál: Sd  H2O=kb. 0,50 m
Anyagbázis:
Speciális műanyagdiszperzió
Sűrűség: Kb. 1,3 g / cm2  

Kiszerelés: 700 ml, 2,4 l          
Fényességi fokozat: Selyemmatt. A fényességi fokozat a fa felületétől függően változhat.
Színek:
standard szín: fehér, kb. RAL 9010.
A Color Express rendszerrel a 3D kollekció 89 válogatott színárnyálatában és egyéb kollekciók számos színében előállítható. A festett felület vizes terhelésekor a szín átmenetileg kivilágosodik. Ez a jelenség az anyagra jellemző és a festés minőségére nincs befolyással. Ugyanez érvényes a felület erős dörzsölésekor, egyes színeknél fellépő pigmentkiválás.
Tárolás: Hűvös, fagymentes helyen. Az edényt gondosan lezárva kell tartani. Capadur Color felhasználásra kész. Ecsettel és hengerrel is felvihető. Használat előtt fel kell keverni és szükség esetén max. 5% vízzel hígítani.
Biocid hatóanyagtartalma miatt a Capadur Color szórással nem vihetőfel.
Alkalmas alapfelületek: 
Korlátozottan mérettartó és nem mérettartó fa épületelemek. Az alapfelületnek tisztának, hordképesnek, száraznak és tapadástgátló anyagoktól mentesnek kell lennie. A fa nedvességtartalma lombos fáknál az átlagos 12%-ot, tűlevelű fáknál az átlagos 15%-ot nem haladhatja meg. A konstruktív favédelem alapelveit be kell tartani, mivel ezek a tartós favédelem előfeltételei.
Felületelőkészítés:
Új fa épületelemek: A fa felületét szálirányban megcsiszolni, alaposan megtisztítani és az esetleg kilépő gyantát és gyanta ereket eltávolítani. Éles éleket lekerekíteni. Régi kezeletlen fa: Az elszürkült, károsodott fa felületet az egészséges hordképes fáig lecsiszolni és alaposan megtisztítani. Éles éleket lekerekíteni. Festett fa: A nem hordképes régi festést az egészséges fáig maradéktalanul eltávolítani. Jól tapadó régi festést megcsiszolni és megtisztítani.
Horgany, kemény PVC: Szalmiákos, nedvesítőszeres lemosás Scotch brite-al.

Felhasználás: kb. 150ml/m2/réteg
A fenti felhasználás csak irányérték, amely az alapfelülettől és annak tulajdonságaitól függően eltérhet. A pontos felhasználás megállapítására próbafestést kell végezni. Termékleírás Feldolgozás   Rétegfelépítés Alapfelület Felhasználás Felület előkészítés Impregnálás Alapozás Közbenső réteg Fedőréteg Fa épületelemek Kültéri Megcsiszolni, megtisztítani, gyantát eltávolítani BFS Nr. 3. Capacryl Holzschutzgrund, vagy Capadur Impregnálólazúr színtelen Világos szineknél Capacryl HolzIsoGrund 1) Capadur Color Wetterschutzfarbe Horgany  Kültéri Szalmiákos, nedvesítőszeres lemosás Scotch brite-al.  BFS Nr. 5.  -Capacryl Haftprimer Szükség szerint Capadur Color Wetterschutzfarbe Kemény PVC  Kültéri Szalmiákos, nedvesítőszeres lemosás Scotch brite-al. BFS Nr. 22. -Capacryl Haftprimer Szükség szerint Capadur Color Wetterschutzfarbe Hordképes régi festés Kültéri Megcsiszolni, lúgozni - 2) Capacryl Haftprimer 2) Szükség szerint Capadur Color Wetterschutzfarbe Capadur Color Wetterschutzfarbe 1) Vízoldható szinezőanyagokat tartalmazó fáknál mindig Capacryl Holz IsoGrund-ot kell alkalmazni! Ághelyeket Capacryl Holz Iso Grund-dal kétszer kell kezelni.
2) Hibahelyeket a mindenkori alapfelületnek megfelelően kell előkészíteni és alapozni.
Feldolgozási hőmérséklet: Az anyag-, a környezet-és az alapfelület hőmérséklete legalább +5°C legyen. 
Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel. 
Száradási idő: +20°C-on és 65% rel. páratartalom esetén 1 óra múlva porszáraz, 12 óra múlva átvonható és 24 óra múlva esőálló. 
Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom mellett a száradási idő meghosszabbodhat.
Biztonsági előírások: S 2 –
Gyermekek kezébe nem kerülhet  S 23 –  A keletkező permetet nem szabad belélegezni S 26 – Ha
szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni S 28– Ha az anyag bőrre kerül vízzel bőven azonnal le kell mosni  S 29 – Csatornába engedni nem szabad Hulladékelhelyezés: A készítmény maradékainak kezelése és ártalmatlanítása a 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendeletben, és a 16/2001. (VII. 18) KöM. rendeletben foglaltak szerint. Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt ártalmatlanítani!  Lejárt szavatosságú lakként, festékként gyűjthető össze! Csak a teljesen kiürült tárolóedény hasznosítható újra Műszaki tanácsadás:  A gyakorlatban előforduló valamennyi alapfelületet és azok festési technikáit ez az ismertető nem tárgyalhatja.Amennyiben olyan alapfelületekkel találkozik, amelyek ebben a műszaki ismertetőben nem találhatók meg, forduljon szaktanácsadóinkhoz, akik részletes és az adott felületre vonatkozó egyedi tanácsokkal szolgálnak.
Műszaki Információ Caparol Nr. MOE3  Állapot: 2005. augusztus                          
Ez a műszaki információ a technika legújabb állása és a mi tapasztalataink alapján lett összeállítva. 
Tekintettel az alapfelületek és az objektumok sokszínűségére, a felhasználó nem menthető fel azon kötelessége alól, hogy az adott felületen próbafelhordást végezzen. 
Új kiadás esetén ez a nyomtatvány elveszti érvényességét.

 

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való
alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.