Capatect Sperrputz

Hidrokfobizált ásványi lábazatvakolat a Capatect Saniersystem kiegészítéseként

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Készrekevert, por alakú, hidrofób, ásványi vakolat. Alkalmas horizontális lezárásoknál és fröccsenõvíz elleni védelemre exponált homlokzati és beltéri felületeknél.

Felhasználás: Kb. 22,5 kg/m2 1,5 cm minimális rétegvastagság esetén. Ez a felhasználási érték kizárólag irányérték, az alapfelület tulajdonságait és felhasználás körülményeit
is figyelembe kell venni.
Kiadósság: Kb. 1,3 m2/ zsák
Konzisztencia: Porformájú.
Szín: Szürke.
Tárolás: Száraz, nedvességtõl védett helyen.
Kiszerelés: 30 kg.
A Capatect Sperrputz kizárólag nedvesség elleni védelemre alkalmazható a Capatect Saniersystem rendszerben.

Hulladék elhelyezés: Csak az üres zsákot szabad a hulladéktárolóba dobni. Beszáradt anyagmaradék építési törmelékként kezelendõ.

 ALKALMAZÁS

Szívóképes alapfelületeket megfelelõen elõnedvesíteni. A Capatect Sperrputz-ot min.: 1,5 cm vastagságban vakolókanállal vagy vakolatszóró géppel kell felvinni. A száradási idõ alatt a
felületetet a kívánt struktúrától függõen (festés vagy struktúrvakolat) léccel, vagy vakolókanál-lal vízszintesen érdesíteni.
Feldolgozási hõmérséklethatár: Az alapfelület, az anyag és a környezet egyaránt min. + 5°C legyen. Közvetlen napsugárzás mellett, esõben vagy erõs szélben ne hordjuk fel. Ügyeljünk
az éjszakai fagyveszélyre.
A Capatect Sperrputz-ot óvni kell a túl gyors kiszáradástól.
Száradási idõ: +20°C hõmérsékleten és 65 % relatív páratartalom esetén 24 óra után felületszáraz.
Túl meleg idõjárás mellet gondoskodni kell arról, hogy a vakolat ne száradjon túl gyorsan.
A vakolat hidratáció által köt, tehát a bekevert víz elpárolgásával. Hûvös évszakokban és magas páratartalom mellett ezért lassabb kötéssel kell számolni.
Felületkialakítás: A Capatect Sperrputz technikai értelemben további réteget nem igényel, de természetesen átvonható.
Homlokzatfestékek és bevonatok: Bevonatként a Sylitol Fassadenfarbe, az AmphiSilan, a Calcimur homlokzatfesték és a Calcimur beltéri festék alkalmazható.
Struktúrvakolatok: Vastagrétegû struktúrvakolatok felviteléhez a kikeményedési fázis alatt vakolókanállal szükséges a felületet érdesíteni. Pl. Pergit vakolatok, Capatect MKvakolatok.
Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal tiszta vízzel.ok Alkalmas alapok
Alkalmas alapok: - Capatect Vorspritz/ Capatect Saniersystem 030 (teljes felületi fedéssel)
- - Capatect Porengrundputz WTA/ Capatect Saniersystem 031
- - Hordképes ásványi alapfelületek

Alapfelület elõkészítés: Régi, sérült vakolatrészeket leverni. Málló részeket, port, szennyezõdéseket, régi bitumenrészeket és más elváló részeket eltávolítani. Málló fugarészeket
legalább 2 cm mélyen kikaparni. Levert, sótartalmú vakolatokat eltávolítani. A falazatot magas nyomású mosóval meg kell tisztítani.
Capatect Vorspritz teljesen fedõ rétegként, tapadóhídként felvinni és kikeményedni hagyni (legalább 24 óra). A03AA034
Az anyag bekeverése: A keverõbe minden 30 kg-os zsákhoz kb. 5-6 liter hideg, tiszta vizet öntünk, majd lassan hozzáadjuk a szárazhabarcsot. A lassan forgó keverõvel kb. 2-3
percig keverjük, míg csomómentes anyagot nem kapunk. Kényszerkeverõ használata esetén elõször az összes vízmennyiség 3/4 részét adagoljuk bele, majd hozzáadjuk a szárazhabarcsot és a maradék vízmennyiséget a keverés alatt adagoljuk hozzá.
A keverési idõ kb. 2 perc. Szükség szerint a konzisztenciát némi víz hozzáadásával lehet beállítani. Gépi feldolgozásnál az arra alkalmas vakolatkeverõ használata ajánlott (pl.
PFT G4) A feldolgozhatósági idõ, idõjárástól függõen kb. 1 óra.
Általános tanácsok: A száradás alatt a csapadékvíz ellen az állványzatot le kell takarni. Magas levegõ páratartalom mellett, pl. pincében, a száradást levegõszárítóval kell támogatni. A belsõ tereket a vakolás után nem szabd túl gyorsan felfûteni, hogy a feszültségi repedéseket elkerüljük.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.