Capatect KD-Buntsteinputz (CapaStone-A)
Magasértékű, természetes zúzalékot tartalmazó, dekoratív, strapa-bíró vakolat.

 

Tisztaakriláttal kötött effektvakolat természetes színű márványzúzalék-kal. (legnagyobb szemcse 1,8 mm)

Tulajdonságai:
Ellenáll a karcolásnak, ütésnek, fény-nek, időjárásnak, csapóesőnek, ké-miai vegyületeknek. Vízgőz és CO2 áteresztő, gyengén szennyeződik, könnyen tisztítható, elasztikus vakolat.

Alkalmazási területek:
Különösen alkalmas erősen igénybe-vett, dekoratív bevonatok készítésé-hez. Lábazatoknál, oszlopoknál, ablak- és ajtókeretek bevonásához, stb. Beltérben lépcsőházak, előterek és folyosók, irodák és üzlethelyiségek, iskolák, óvodák, közigazgatási intéz-ményekben, laktanyákban, szállo-dákban, éttermekben, bárokban, stb.

Kötőanyag:
Műgyanta diszperzió

Szín:
bergbraun, steingrau, schiefergrau, basaltgrau, pazifikblau, dolomitbraun, granitschwarz, islandgrün, kaffeebraun, klinkerrot, marmorbraun.

Tárolás:
24 hónapig
Hűvös, de fagymentes helyen. Erede-ti, lezárt edényben tárolható.

Hulladék elhelyezés:
Kis mennyiségű beszáradt anyagot építési vagy háztartási hulladékként lehet elhelyezni.

Kiszerelés:
30 kg

 


Alapozás: Capatect-vakolatalapozóval, max. 5 %-ban vízzel hígítva.

Fedő bevonat: Capatect KD-Bundtsteinputz.

Felhordás:
A Capatect KD-Buntsteinputzot, az alap száradása után egy rozsdamen-tes acélsimítóval egyenletesen, alul-ról felfelé haladva, a szemcsenagy-ság 1,5-szeres vastagságában fel-hordani. Még nedves állapotban, mindig egyező irányban elsimítani.

Szerszámok:
Rozsdamentes acélsimító.

A felhordás alsó hőmérséklethatá-ra:
Az alapfelület és a környezet egy-aránt min. +5 °C legyen. Közvetlen napsugárzás mellett, esőben vagy erős szélben ne hordjuk fel. Ügyel-jünk az éjszakai fagyveszélyre. A Capatect KD-Buntsteinputz A kötő-anyaga tejszerűen fehér, ami azon-ban színtelenre szárad. Fokozott figyelem szükséges, hogy ez a szá-radási folyamat zavartalan legyen. (el kell kerülni pl.: a magas páratartalom, eső és alacsony hőmérséklet károsító hatását.) Ellenkező esetben foltoso-dás léphet fel.

Hígítás:
Termékleírás
Szükség esetén max. 3 % vízzel, feldolgozási sűrűségűre beállítani.

Anyagfelhasználás:
kb. 5,5 kg/m2
Az anyagfelhasználás nagymérték-ben függ az alapfelület minőségétől. Az adatok tájékoztató jellegűek, pon-tos értékeket a helyszínen, próbafel-hordással kell meghatározni.

Száradási idők:
+20°C hőmérsékleten és 65% relatív páratartalom esetén kb. 24 óra alatt felületszáraz és teljesen kikeménye-dett 2-3 nap múlva.
Alacsonyabb hőmérséklet és maga-sabb páratartalom esetén a fenti száradási idő hosszabbodik.

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal tiszta vízzel.

 

Az alapfelület legyen száraz és tapa-dást rontó anyagoktól mentes. A lábazat nem lehet nedves. Különösen egyenletes, sima felület kívánatos, mivel a Capatect KD-Buntsteinputz a szemcsenagyság vastagságában hordható fel, és így nem alkalmas nagyobb felületi egye-netlenségek kijavítására. A Capatect KD-Buntsteinputz lábazatvakolat esetén csak cementvakolatra vagy a Capatect EPS hőszigetelő rendszer beágyazórétegére hordható fel. Ásványi alapok, mészcement-vakolat és cementvakolat Új vakolatot 2-4 hétig száradni hagy-ni. Régi vakolatokat megtisztítani. Javí-tott vakolatrészeknek jól megkötött-nek és száraznak kell lennie. Enyhén porzó vakolatokra max. 20%-ban nitrohigítóval, vagy denaturáltszesszel higított Caparol Mélyalpozó TB-vel megerősíteni. Nehézbeton (bevonat nélkül) Lekefélni, portalanítani. Szennyeződéseket, zsaluolajos, zsíros, viaszos foltokat egy fluátos lemosással, vagy magasnyomással megtisztítani. Felületi hiányosságokat megfelelő anyaggal kijavítani. Időjárástól megrongálódott nehézbe-ton felületet max 20%-ban nitrohigítóval, vagy denaturált szesz-szel higított Caparol Mélyalapozo TB-vel lealapozni. A korrodált betonfelületek javítására javasoljuk a DISBOCRET betonjavító rendszer alkalmazását. Mész-, cement- és ásványi festék-bevonatok Mechanikusan eltávolítani, portalaní-tani.
Caparol Mélyalapozó TB-vel leala-pozni. Kétszer “nedves a nedvesre” techni-kával, bőven átitatva.

Hordképes vakolatok
Megtisztítani, fénylő felületeket felmattítani.

Nem hordképes bevonatok
Mechanikusan, vagy festéklemaróval előírás szerint eltávolítani. Lemaratott felületet egy nap száradás után Caparol Mélyalapozó LF-el alapozni.

Hordképes, porló bevonatok
Megtisztítani. Alapozás Caparol Mélyalapozó TB-vel, jól kiszáradni hagyni.

Moha- és algalerakódásos felület
A lerakódást mechanikusan eltávolí-tani. Capatox és víz 1:3 arányú keve-rékével bőven átitatni, alaposan ki-száradni hagyni.

Azbesztcementlapok (eternit be-vonat nélkül)
Megtisztítani, minden oldalról Caparol Mélyalapozó TB-vel, lealapozni. (éleket kétszer alapozni.)

Általános felhordási tanácsok:
A természetes homok adalékok miatt a különböző gyártási adagokból származó termékek enyhe színárnya-lati különbséget mutathatnak. Ezért egybefüggő felületeken kizárólag azonos gyártási számmal rendelkező anyagokat használjunk, vagy a különbözőeket keverjük össze. Az átlapolási foltok elkerülése érde-kében az egybefüggő felületeket egyszerre, ún. “nedves a nedvesre” eljárással vonjuk be. A termék speciális tulajdonságainak megőrzése érdekében ne keverjük más termékkel. Nem alkalmas vízszintes, csapadék-víznek kitett felületek bevonására.

Kiegészítő információk:
A termék nem minősül veszélyes vegyszernek. Ennek ellenére haszná-latakor ügyeljünk a vegyszerek keze-lésére vonatkozó általános higiéniai és biztonsági előírások betartására. Gyermekektől elzárt helyiségben tároljuk. Kerüljük a huzamosabb bőrrel való érintkezést. Szembe kerülve azonnal mossuk ki bő vízzel.

Műszaki tanácsadás:
Ez a Műszaki Ismertető nem foglal-kozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok fes-téstechnikai előkészítésével.
Nehéz esetekben kérje szaktanács-adóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét.






A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.