Capatect KD-Struktúrvakolatok 620-628

Feldolgozásra kész, mûgyanta diszperziós vakolat dörzsölt, kapart vagy rusztikus struktúrával kül- és beltéri alkalmazásra

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Strukturálható vakolat Capatect hôszigetelô rendszerekhez és a Capatect vakolatjavító programhoz.
• Capatect System 600 rendszerben
• Capatect vakolatjavító rendszerben
• mészhabarcs és javított mészhabarcs régi vakolatokon (simítást követôen)
• gipszkarton lapokon vagy gipszes készvakolatokon.

Szín: fehér
A Capatect színkártya szerinti gyári színezés lehetséges. További kiegészítô színek állnak rendelkezésre >20 világossági értékkel. Kisebb mennyiségeket Alpinacolor vagy AVA-Amphibolin színezô festékkel lehet színezni. A színezôfesték adagolása nem lépje túl a 2 %-ot, mert a habarcs túlságosan felhígul. Intenzív színeket (20 alatti világossági érték) homlokzatfestékkel történô
átfestéssel lehet elérni. (figyelem: 20 alatti világossági értékû színek nem alkalmasak hôszigetelô rendszerekre)
Hulladék elhelyezés: A beszáradt anyagot az építési területen elhelyezett, építôipari hulladék számára kijelölt konténerben elhelyezni.
Tárolás: Hûvös, fagymentes helyen.
Kiszerelés: 25 kg vödör

 ALKALMAZÁS

Az alapfelület elôkészítése: Az alapfelület legyen száraz, sík, tiszta, hordképes és tapadást gátló anyagoktól mentes. Az új alapvakolatoknak legalább 2-4 heti kötési idôt kell hagyni.
A Capatect hôszigetelô vagy vakolatjavító rendszeren belüli alkalmazásakor az üvegszövettel erôsített simító rétegnek megfelelôen kötöttnek kell lennie.
Közbülsô bevonat: A Capatect simító és ragasztó 190, Capatect-erôsítôvakolat 133 és a Capatect ragasztó 609 anyagokkal bevont alapfelületeket Capatect vakolatalapozó 610 alapozóval kell alapozni. Egyéb ásványi eredetû alap- Mûszaki Információ Capatect Nr. 620 Capatect KD-Struktúrvakolatok 620-628 Feldolgozásra kész, mûgyanta diszperziós vakolat dörzsölt, kapart vagy rusztikus struktúrával kül- és beltéri alkalmazásra 620

Termékleírás
Ez a mûszaki információ a technika legújabb állása és a mi tapasztalataink alapján lett összeállítva. Tekintettel az alapfelületek és az objektumok sokszínûségére, a felhasználó nem menthetô fel azon kötelessége alól, hogy az adott felületen próbafelhordást végezzen. Új kiadás esetén ez a nyomtatvány elveszti érvényességét. vakolatokat, valamint a gipsztartalmú
vakolatokat és gipszkarton lapokat (megfelelô mélyalapozás után) szintén hasonló módon kell elôkezelni. A vakolat felhordása elôtt az alapozásnak száraznak kell lennie.
Az anyag elôkészítése: A vödör tartalmát lassú keverôvel alaposan felkeverjük. Szükség szerint a konzisztencia beállítására kézi felhordás esetén max. 2 %, gépi szórás esetén max. 5 % víz adagolható.
Felhordás: A vakolatot rozsdamentes simítóval vagy erre alkalmas finomhabarcs szóró berendezéssel egyenletesen felvisszük a felületre, majd a szemcsenagyságnak megfelelôen
lehúzzuk. Ezt követôen közvetlenül mûanyag simítóval a struktúrának megfelelôen körkörösen, vízszintesen vagy függôlegesen eldolgozzuk. A dörzsölô simító meghatározza struktúrát, ezért mindig egyazon szerszámmal dolgozzunk.
Szórásnál a választandó fúvóka mérete a szemcsenagyságtól függ. A nyomás 0,3 - 0,4 MPa legyen. A szórásnál különösen ügyeljünk az egyenletes felhordásra és az állvány szinteknél az átlapolások elkerülésére. Egyenletes felületi megjelenés érdekében az egybefüggô felületeket egyazon szakember vakolja. Az átlapolások elkerülése érdekében minden állványszinten megfelelô számú szakember dolgozzon, hogy az egybefüggô felületeket egyszerre, “nedves a nedvesre” eljárással lehessen bevonni.
A természetes adalékanyagok felhasználása miatt csekély színárnyalati eltérések lehetségesek. Ezért az egybefüggô felületeken csak azonos termékszámmal rendelkezô anyagot szabad felhasználni, vagy a különbözô termékszámú anyagokat egy nagy edényben egyszerre összekeverni.

Feldolgozási hômérséklet: A feldolgozás és a száradás közben a környezeti- és az alap hômérséklete ne süllyedjen +5 °C alá. Ne hordjuk fel közvetlen napsugárzás és erôs szél mellett.
Száradási idô: 20 °C hômérsékleten és 65 % relatív páratartalom mellett a vakolt 24 óra elteltével felületi száraz. Teljesen megkötött és terhelhetô 2 - 3 nap elteltével. A vakolat a diszperzió filmképzése és a nedvesség elpárolgása révén köt. Ezért hûvös idôben vagy magas páratartalom mellett lassabb száradással kell számolni.
A szerszámok tisztítása: A szerszámokat és eszközöket használat után azonnal vízzel kell tisztítani.
Egyéb információk: A száradási idôszakban a vakolat felületet állványponyva takarással kell védeni. A Capatect struktúrvakolatok nem alkalmasak vízszintes, csapadékvíznek kitett felületek vakolására.

Biztonsági elôírások: A szemeket és a bôrfelületet védeni kell. A fröccsenéseket azonnal bô vízzel le kell mosni. Szembe kerülésekor azonnal forduljunk orvoshoz. Nem kerülhet gyermekek kezébe.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.