Capatect Faschenputz
Víztaszító, rendkívül diffúzióképes, 1mm vastag ásványi jellegű struktúrvakolat

 

Valamennyi bevonatlan vakolat, illetve beton, és jól tapadó, nem krétásodó ásványi és diszperziós alapok külső rétegfelhordására és egyéb dekorációs elemek kialakítására.

Tulajdonságok:
- Rendkívül diffúzióképes
- Víztaszító
- Szennyeződésnek ellenálló
- Időjárásnak ellenálló és víztaszító
- Ipari gázoknak és mikroorganizmusoknak ellenáll

Műszaki adatok:
Szemcsenagyság: 1 mm

Kötőanyagbázis: sziloxánnal erősített műgyanta diszperzió

Szín: Fehér, raktárról

Tárolás:
Hűvös, fagymentes helyen. Eredeti, zárt csomagolásban 24 hónapig tárolható.

Mivel a termék a feldolgozás szempontjából a vegyszerekre vonatkozó törvény értelmében nem minősül veszélyesnek, jelöléssel ellátni nem kötelező. Ennek ellenére kérjük, hogy a termékkel való munkavégzés során tartsa be a vegyszerek használatára vonatkozó szokásos biztonsági és higiéniai előírásokat. Gyermekek elől elzárva tartandó.

Kiszerelés:
30 kg-os edényben.

Hulladékkezelés
Veszélyes hulladékok számára kialakított gyűjtőhelyre, illetve szemétégetőbe szállítsuk. Ne kezeljük együtt háztartási hulladékkal. Ne engedjük a lefolyóba, talajba vagy nyílt vizekbe. 57303 (ÖNORM S 2100 szerint) A teljesen beszáradt anyagmaradványokat építési hulladék formájában (hulladék kulcsszám 31409) vagy a háztartási hulladékkal együtt kezeljük.

Veszélyességi osztály VbF szerint: Nincs
Kizárólag ipari felhasználásra!

 


Rétegfelépítés:
Alapozzunk Capatect Putzgrund vakolatalapozóval legfeljebb 5%-ban vízzel hígítva, a vakolatréteggel megegyező színben. Kb. 12 óra száradási idő után Capatect Faschenputz vakolatot hordjunk fel.

Felhordás:
Amennyiben szükséges az anyagot legfeljebb 3%-ban vízzel hígítva állítsuk be a simítókanálnak megfelelő konzisztenciára, egy rozsdamentes acél glettvassal húzzuk fel, szemcsevastagságra húzzuk le és még nedvesen műanyag, vagy acél simítóval érdesítsük.
Anyagfelhasználás: Kb. 1,8 kg/m2

Feldolgozási hőmérséklet:
(A környezet, az anyag és az alap feldolgozási és száradási hőmérséklete) +5°C alatt legyen, közvetlen napsugárzásban, esőben, vagy erős szélben ne használjuk. Ügyeljünk az éjszakai fagyveszélyre.

Száradás / száradási idő:
A száradási idő alatt az eső ellen az állványzatot ponyvával takarjuk le. +20°C-on, és 65% relatív páratartalom mellett a vakolat 12 óra múlva felületszáraz. 1-3 nap múlva átszáradt, terhelhető és átvonható. A vakolat fizikailag szárad, vagyis a diszperzió filmréteget képez, és a nedvességel párolog. Éppen ezért különösen a hideg évszakban, illetve nagyobb páratartalom mellett a száradási idő meghosszabbodik.

A szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal mossuk el vízzel.

Színezés:
Legfeljebb 3 %-ban Primasil töltő-, illetve színező festékekkel, illetve a kívánt szín gyárilag elkészíttethető.

 

Az alap szennyeződéstől, elváló anyagoktól mentes, és száraz legyen.

Új Pic, PII és PIII habarcscsoporthoz tartozó mész, mészcement, és cement vakolatok:
Az új vakolatokat az időjárástól függően 2-4 hétig hagyjuk bevonatlanul annak érdekében, hogy megkössön. A lisztesedő, illetve lisztesen lepergő felületeket, illetve mészcsurgásokat távolítsuk el.

Régi, szilárd Pic, PII és PIII habarcscsoporthoz tartozó mész, mészcement, és cement vakolatok:
Az erősen szennyezett, illetve algás felületet durva kefével, vagy nagy nyomású tisztítóberendezéssel alaposan tisztítsuk meg.

Mohás és algás felületek:
Mechanikusan eltávolítani, a mohás, algás felületet 1:3 arányban vízzel hígítva gombaölő konzentrátummal bőven átitatni. Hagyjuk jól kiszáradni.

Felületükön homokosodó vakolatok:
Szárazon keféljük le és a teljes felületet vízzel jól tisztítsuk meg. Vigyünk fel egy alapréteget Primasil Grundkonzentrat koncentrátum és víz 1:1 arányban hígított elegyéből.

Régi ásványi-, vagy diszperziós bevonatok:
A tapadó, nem málló régi bevonatokat szárazon, vagy nedvesen tisztítsuk meg. A már nem tapadó, málló bevonatokat csiszoljuk, kaparjuk, marassuk le, illetve nagynyomású berendezéssel távolítsuk el.

Vakolatjavítások:
A nyitott repedések és sérült vakolatfelületek kijavításánál arra kell ügyelni, hogy a javítóvakolat megfeleljen a korábban felhordott vakolat szilárdságának és struktúrájának. A vakolatjavításoknak a festés előtt jól meg kell kötniük, és ki kell száradniuk.

Megjegyzés:
Rendkívül szívó, erősen málló, vagy lemaratott alapoknál előzetesen Primasil Grundkonzentrat és víz 1:1 arányban hígított elegyével alapozzunk (Anyagfelhasználás kb. 200-300 g/m2).

Figyelem:
Természetes homok felhasználása miatt színárnyalatbeli eltérések lehetnek, ezért egybefüggő felületeknél kizárólag azonos termékszámú anyagokkal dolgozzunk, illetve csak különböző termékszámú anyagokat keverjünk egymással. Az egyenletes átmenetek érdekében az egybefüggő felületeket egyszerre, „nedves a nedvesen” eljárással vonjuk be. Annak érdekében, hogy a termék speciális tulajdonságait megőrizze, ne keverjük más termékekkel. A terméket ne használjuk olyan vízszintes felületeken, ahol a víz összegyűlhet.






A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.