Grundier Konzentrat LF
Vízzel hígítható színtelen, speciális alapozószer koncentrát erôsen szívó külsô és belsô felületekre

 

Alkalmazási terület:
Speciális alapozószer, olyan szilárd, porózus alapfelületek kiegyenlítésére, amelyek erős vagy nem egyenletes szívóhatásúak.
Kiválóan alkalmas porózus, szívó hatású felületek, mint vakolatok, nem égetett falazókövek, gázbeton, terméskő és gipszkarton lemezek, valamint beton könnyűbeton, cementtartalmú Disbocret habarcs és beágyazóanyag, cement és anhidrit esztichek kezelésére.
Tömör, sima felületeket, mint régi festett felületek, tiszta gipszből készült építőelemeket, az alapfelület sajátosságának megfelelően, Caparol-Tiefgrund TB-vel, Capagrund-dal vagy Caparol-Haftgrund-dal kell alapozni.

Tulajdonságok:
-vízzel hígítható koncentrátum
-oldószermentes
-enyhe illatú
-különösen kiadós

Sűrűség: 1g/cm3

Kötőanyag: Modifikált, vizes műanyag-diszperzió

Kiszerelés:
10 liter

Tárolás:
Hűvös, fagymentes helyen.

 

Figyelem: A Grundier Konzentrat LF nem alkalmas csapadéknak kitett vízszintes felületekre.

Biztonsági előírások:
S 2 – Gyermekek kezébe nem kerülhet. S 23 – A keletkező permetet nem szabad belélegezni . S 26 – Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. S 29 – Csatornába engedni nem szabad. Közelebbi adatok: lásd a Biztonsági Adatlapot.

Hulladékelhelyezés:
A készítmény maradékainak kezelése és ártalmatlanítása a 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendeletben [módosítja: 340/2004 (XII. 22. Korm. rendelet; 313/2005. (XII. 25.) Korm. r.] és a 16/2001. (VII. 18) KöM. rendeletben [módosítja: 22/2004 (XII. 11. KvVM rendelet.] foglaltak szerint. Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt ártalmatlanítani. A termék beszáradt maradványai lejárt szavatosságú lakként, festékként, vagy háztartási hulladékként ártalmatlaníthatók! Csak a teljesen beszáradt maradványokat tartalmazó csomagolás hasznosítható újra, a még folyékony anyagmaradványokat tartalmazó csomagolás ártalmatlanítása a terméknek megfelelően történjék.

Műszaki tanácsadás: Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével. Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét.

 

Felületelőkészítés: A felületnek szennyeződésektől és tapadást gátló anyagoktól mentesnek kell lennie.

Feldolgozás:
Normál szívó hatású alapfelületekre a Grundier Konzentrat LF-et 3-4 rész vízzel kell hígítani.
Erősen szívó hatású alapfelületekre a Grundier Konzentrat LF-et 4-5 rész vízzel kell hígítani és szükség szerint nedves a nedvesre eljárással telítésig felhordani. A legtöbb esetben azonban egyszeri alapozás elegendő. Beton, könnyűbeton, cementtartalmú Disbocret-habarcs és beágyazóanyag, cement és anhidrit esztrich alapozásához a Grundier Konzentratumot 2 rész vízzel kell hígítani.

Felhasználás:
A mindenkori alkalmazás célja, valamint a szívóképesség és az alap felület tulajdonsága szerint körülbelül 50-200 ml/m2.
Pontos felhasználást és a szükséges hígítás mértékét az objektumon végzett próbafestéssel lehet meghatározni.

Felhordás:
Ecsettel vagy kefével való bő felhordással a teljes erősítő hatás elérhető. Henger vagy magasnyomású szóró berendezések kevésbé alkalmasak. Airless berendezéssel azonban a felvitel lehetséges.

Hígítás: vízzel.

Feldolgozási hőmérséklethatár:
Min. +5 oC a környező levegőre és az alapfelületre.

Száradási idő:
+20 oC és 65 % relatív páratartalom esetén körülbelül 12 óra múlva átdolgozható. Alacsonyabb hőmérséklet esetén megfelelően hosszabb száradási időt kell betartani.

Figyelem: A Grundier Konzentrat LF nem alkalmas csapadéknak kitett vízszintes felületekre.





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.