Capaplex Vízzel hígítható, nem pigmentesített speciális alapozó külső és belső használatra.

 

Felhasználási terület:
Capaplex egy vízzel hígítható színtelen, diszperziós-alapozó, olyan szilárd alapfelületek szívás kiegyenlítésére, amelyek erős vagy nem egyenletes szívóhatásúak. Különösen alkalmas pórusbeton felületekhez. Az alapozást követő plasztikus bevonatok bedolgozhatósági /nyitott/ idejét a Capaplex alapozás lényegesen megnöveli.

Tulajdonságok:
− Időjárásálló
− Vízzel hígítható
− Környezetbarát és enyhe szagú
− Alapfelületet megerősítő

Kötőanyagbázis:
Modifikált vizes műgyanta diszperzió.

Sűrűség:
Kb. 1,0 g/cm3

Kiszerelés:
1 liter
5 liter
10 liter

Figyelmeztetés:
Gyermekek elől elzártan kell tárolni. Ha a szembe kerül, vízzel azonnal ki kell öblíteni. A szórásnál a keletkezõ gőzt nem szabad belélegezni. Nem szabad csatornába, folyóvizekbe, talajba engedni.

 

Hígítás: kizárólag tiszta vízzel

Száradási idő:
+20oC és 65% relatív páratartalom esetén körülbelül 12 óra múlva átdolgozható. Alacsonyabb hőmérsékleten a száradási idő kitolódhat.

Figyelem!
A Capaplex vízszintes, nedves- ségnek kitett felületek bevonására nem alkalmas.

Műszaki tanácsadás
Minden a gyakorlatban előforduló alapot és azok festés-technikai kezelését ebben a brosúrában nem lehet kitárgyalni. Nehéz esetekben szaktanácsadóink részletes és a tárgyra vonatkozó tanácsokkal állnak az Önök rendelkezésére.

Tárolás:
Hűvös, fagymentes helyen.

Hulladék elhelyezés:
Csak maradéktalanul kiürített göngyöleg adható le újrahasznosításra. Folyékony állagú anyagmaradékot a vizes bázisú festék hulladékként, a beszáradt anyagmaradékokat, mint megkötött festék vagy háztartási hulladék kell elhelyezni.

 

Az alap előkészítése:
Az alapnak mindig tisztának, tapadást gátló anyagoktól mentesnek kell lennie. Kérjük, hogy a terméknek a különböző alapfelületeken való alkalmazhatóságához és azok szükséges előkészítéséhez a 650. számú Műszaki Termékismertetőben foglaltak figyelembe vételét.

Feldolgozás:
Normál szívóhatású alapokra a Capaplex-et 1-2 rész vízzel kell hígítani. Erősen szívó alapoknál a Capaplex-et 3-4 rész vízzel kell hígítani és szükség esetén kétszer átkenni. Festetlen porózus beton alapfelület esetén a Capaplex-et 3 rész vízzel hígítva kell felhordani.
Selyemmatt bevonatok készítése esetén beltérben a Capaplex-et 1-2 rész vízzel hígítani, selyemfényű bevonatként hígítás nélkül kell felhordani. Enyves festékek nemesítéséhez vagy enyvezett festékekhez kb. 5% Capalex-et kell hozzáadagolni.

Anyagfelhasználás:
Az anyagszükséglet kb. 50–200 ml/m2 a felhasználás módjától, az alapfelülettől és a hígítás mértékétől függően. Egzakt felhasználás és a hígítás foka próbaréteg készítésével határozható meg.

Felhordás:
Hengerrel, ecsettel és szórással. A munkaeszközöket használat után vízzel kell kimosni.

Más alapanyagokkal történő alkalmazás lehetősége:
Minden Caparol diszperziós anyaggal együtt használható.

Feldolgozási hőmérséklet:
Az anyag-, környezet- és alapfelület hőmérséklete legalább 5 oC legyen.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.