Caparol Haftgrund (Primalom Universal Haftgrund)
Vízzel hígítható, pigmentált és tapadást közvetítô alapozó festék

 

Alkalmazási terület:
Speciálisan mint tapadást közvetítő, tapadó előbevonat sima és kis mértékben szívó felületekhez rákövetkező diszperziós-, szilikát- és szilikon-emulziós anyagokból készült bevonatok esetén.


Kötőanyag-bázis:
Akrilát, szilikát, szilikon-emulziós bázis.

Szín:
Fehér

Színezés:
Primacolorral vagy Primalon teljes- és árnyaló festékkel (maximum 5 %), vagy CE rendszerrel.

Tárolás:
Hűvösen és fagytól mentesen. Eredeti csomagolásban lezárva 12 hónapig tárolható.

Kiszerelés:
5 liter és 12,5 liter

Hulladék elhelyezés:
Különleges hulladék–depónia, különleges hulladék-égetés. Háztartási hulladékkal nem szabad eltávolítani, hanem a problematikus anyagok gyűjtőhelyén kell leadni. Csatornahálózatba vagy természetes vizekbe engedni nem szabad.

 

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal, vízzel.

Kérjük figyelembe venni:
A terméknek speciális tulajdonságát megtartása végett nem szabad más termékekkel elegyíteni.

Egyéb információk:
Ez a termék nem veszélyes készítmény a kémiai törvény értelmében. Mégis kérjük Önöket, hogy szíveskedjenek figyelembe venni a feldolgozás során szokásos óvatossági és higiénés intézkedéseket. Nem szabad, hogy gyermekek kezébe kerüljön. Kiöntés esetén folyadékmegkötő szerekkel (homok, fűrészforgács vagy hasonlók) kell felitatni és eltávolítani.

Műszaki tanácsadás:
Minden a gyakorlatban előforduló alapot és azok felvitel-technikai kezelését ebben a brosúrában nem lehet kitárgyalni. Nehézkes esetekben szaktanácsadóink részletes és a tárgyra vonatkozó tanácsokkal állnak az Önök rendelkezésére.

 

Az alapoknak szennyeződésektől, tapadást gátló anyagoktól menteseknek és száraznak kell lenniük. Egy alapmázolás esetenként az alaptól függően max. 5 % vízzel hígítva.

Felhordási eljárás:
Ecsettel, hengerrel vagy szórással. (Airless készülék számára nem alkalmas).

Feldolgozási hőmérséklet:
Környező levegőre, anyagra és alapra: min. +5 oC. Közvetlen napsugárzástól óvni kell. Esőben vagy erős szélben nem szabad feldolgozni. Óvatosság az éjszakai fagyveszélynél!

Hígítás:
Tiszta vízzel (maximum 5 %).

Felhasználás:
Mintegy 200–300 g/m2 (irányérték garancia nélkül, egzakt felhasználást próbafelület útján kell meghatározni.

Száradási idő:
+20 oC és 65 % relatív légnedvesség esetén legalább 12 óra múlva száraz felületű és átkenhető. Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb légnedvesség meghosszabbítja a száradási időt.





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.