Capatect Vakolatalapozó (Capatect Putzgrund)

Pigmentált, vizes bázisú alapozófesték Capatect struktúrvakolatokhoz

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Kiváló tapadást és egyenletes szívó-képességet biztosító alapozófesték Capatect struktúrvakolatokhoz.
Kötőanyag: akrilátkopolimer, szilikongyanta és szilikátok (ASS-speciális kötőanyag) kombinációjából.

Konzisztencia: Pasztózus.
Szín: Fehér.
A struktúrvakolat kívánt színéhez való közelítés gyár által is lehetsé-ges.
Tárolás: Hűvös, de fagymentes helyen. Erede-ti, lezárt edényben kb. 1 évig tárolha-tó.
Kiszerelés: 7 és 25 kg-os vödör
Biztonsági előírás: Ez a termék a kémiai törvényeknek megfelelően nem minősül veszélyes-nek.
Hulladék elhelyezés: Veszélyeshulladék tárolóban. Veszélyeshulladék égetőben. Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt elhelyezni. Csatornarendszer-be, nyílt vizekbe nem kerülhet.

 ALKALMAZÁS

A Capatect-Vakolatalapozót alapos felkeverés után hígítatlanul lehet felhordani. Legfeljebb 5 %-ban hígít-ható a kívánt állag elérése érdeké-ben.
Felhordás: Új és régi alapfelületeknél egyaránt ajánlott a Capatect-Vakolatalapozó használata. Az alapfelület által kívánt bevonat elérése érdekében, a legjobb módszer a hengerrel való felvitel.
A felhordás hőmérséklethatára: Az anyag, a környezet és az alapfelü-let egyaránt min. +5°C legyen. Köz-vetlen napsugárzás mellett, esőben vagy erős szélben ne hordjuk fel. Ügyeljünk az éjszakai fagyveszélyre.
Száradási idő: +20°C hőmérsékleten és 65% relatív páratartalom esetén 4 óra elteltével a felület porszáraz és 12 óra után a felület átvonható. Alacsonyabb hő-mérséklet és magasabb páratartalom esetén a fenti száradási idő meg-hosszabbodik. Esős idő esetén, a károsodások elkerülése érdekében, a felületet a száradási idő alatt takarjuk le.
Alkalmas alapok
-Beágyazó rétegeknél, pl. Capatect Klebe und Spachtelmassen alkal-mazható (Capatect struktúr-vakolatok felhordása előtt) Feldolgozás
-Alapvakolat P II, P III
-Beton
-Gipszkartonlapok vagy alapvakolat P IV + P V beltérre
Az alapfelület előkészítése: Az alapfelületnek tisztának, hordké-pesnek, száraznak és egyéb, a felü-letről leváló alkotóelemektől mentes-nek kell lennie. Az új alapvakolatokat 3-4 hét kötési idő elteltével lehet bevonni. A javított felületek is legyenek jól kikeményed-ve és szárazak.
Felhasználás: Kb. 200 g/ m2
Pontos értékeket a helyszínen, pró-bafelhordással lehet meghatározni. Exakt felhasználás estén próbafel-hordást kell végezni.
Műszaki tanácsadás
Minden a gyakorlatban előforduló alapot és azok festés-technikai kezelését ebben a brosúrában nem lehet kitárgyalni. Nehéz esetekben szaktanácsadóink részletes és a tárgyra vonatkozó tanácsokkal állnak az Önök rendelkezésére.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.