Disbocret® 510 Füllschicht

 

Plaszto-elasztikus kenhető simító és alapozó beton felületekre.
Pórusok és zárványlyukak kitöltésére kül- és beltérben
Eltakarja a 0,2 mm-nél kisebb felületi repedéseket
Alkálirezisztens, vízpára áteresztő
Jól tapadó régi bevonatokon is alkalmazható.

Alkalmazási terület:
-Beton felületek pórusainak és zárványlyukainak töltésére, 0,2 mm-nél kisebb felületi repedések javítására.
-Póruszáró alapozó a Disbocret betonvédõ bevonatok elõtt.
-Jól tapadó régi bevonatokra, diszperziós és lakkfestésekre is alkalmazható.

Alapanyag:
Sztirol-akrilát-diszperzió töltõ anyagokkal.

Kiszerelés:
15 liter mûanyag vödör.

Szín:
Fehér

Fényességi fok:
Matt

Tárolás:
Hûvös, száraz, fagymentes helyen tárolva kb. 1 évig eltartható.

Tulajdonságai:
A Disbocret 510 Füllschicht alapozót a következõ tulajdonságok jellemzik:
-Kenhetõ
-Gazdaságos és egyszerû felhasználás
-Plaszto-elasztikus
-Elfedi a 0,2 mm-nél kisebb, nem mozgó repedéseket
-Alkálirezisztens
.Környezetkímélõ
-Vízpára áteresztõ
-A fedõ bevonatokkal CO2 és SO2 gázokkal szemben tömör

 

Anyagfelhasználás:
Kb. 400-700 ml/m2 rétegenként.

Feldolgozási hőmérséklet:
Az anyag-, környezeti- és alap hőmérséklete 8 °C és 40 °C között legyen.

A szerszámok tisztítása:
A szerszámokat és eszközöket használat után azonnal vízzel tisztítani.

Kiegészítő termékek:
Disbon 486 Acryl-Tiefgrund
Disbon 481 EP-Uniprimer
Disbocret 515 Betonfarbe
VOC tartalom:
Ez a termék max. 25 g/L VOC tartalmú. A szabályozás szerint ez a kategória 75 g/l (2007) és 40 g/l (2010).

Biztonsági előírások:
Gyermekek számára nem hozzáférhető helyen tárolni. Szembe kerülve azonnal bő vízzel kimosni. A vegyszerek kezelésére vonatkozó általános biztonsági és higiéniai előírásokat a káros anyagokban szegény anyagok feldolgozásakor is be kell tartani.

Műszaki tanácsadás:
Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével.
Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét.

 

Alkalmas alapok:
Beton, cementvakolatok, jól tapadó diszperziós és lakk bevonatok.

Az alapfelület előkészítése:
1. Hordképes felületek (tapadó-húzószilárdság >1,0 N/mm2): A szennyeződéseket magasnyomású mosó vagy gőzborotvás berendezéssel eltávolítani.
2. Nem hordképes felületek: Az erősen szennyezett, algás, mohás, erősen porló vagy fényes felületeket homokszórással meg kell tisztítani.
3. Bevont felületek: A nem jól tapadó bevonatokat homokszórással el kell távolítani. A hordképes bevonatokat a megfelelő tisztító eljárással, vízzel vagy gőzborotvával meg kell tisztítani. A régi bevonatok tapadását ellenőrizni kell (tapadó-húzószilárdság > 1,0 N/mm2)
4. Sérülések: Az egyenletes és elegendő vastagságú védőbevonat érdekében a sérüléseket, repedéseket és nagyobb felületi egyenetlenségeket a felület megtisztítása után megfelelő Disbocret javító anyaggal ki kell javítani. Közepesen durva felületet és a kisebb pórusokat Disbocret 510 Füllschicht alapozó simítóval ki lehet egyenlíteni.

Bekeverés:
A simító feldolgozásra kész. Feldolgozás előtt még egyszer fel kell keverni. Az időjárástól, az alap szívóképességétől és a felhordás módjától függően max. 5 % vízzel hígítható.

Felhordás:
Disbocret 510 Füllschicht alapozót ecsettel vagy kefével kell felhordani. A pórusokat és zárványlyukakat megfelelő mennyiségű anyaggal gondosan el kell tömíteni. Az anyagot ne hordjuk fel esőben, közvetlen napsugárzás, erős szél mellett és erősen felhevült felületre. Szükség szerint használjunk állványponyva takarást.

A bevonat felépítése:
Beton, Disbocret habarcsokkal, simítókkal és vakolatokkal bevont felületeket Disbon 486 Acryl-Tiefgrund alapozóval alapozzuk.
A lakkszerű régi bevonatokat Disbon 481 EP-Uniprimer alapozóval alapozzuk. Az alapozott, száraz felületekre a Disbocret 510 Füllschicht réteget 1-2 munkamenetben hordjuk fel. Ezt követően két réteg Disbocret 515 Betonfarbe betonfestéket kell felhordani.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.