Sylitol Fassadenspachtel
Univerzális ásványi glett, külsô- és belsô felületekre, szerves-szilikátbázison

 

Univerzális javító-simító massza, kül- és beltéri felületekre szerves-szilikátbázison.

Tulajdonságok:
A Sylitol Fassadenspachtelnek köny-nyen feldolgozható, egyenletesen száradás, jó kitöltő képességű. Ma-ximálisan felhordható vastagság 15 mm.

Sűrűség: 0,8 kg/ liter.

Szín:
Szürke

 


A homlokzatok renoválása esetén a nagyobb egyenetlenségek, odvassá-gok és repedések kisimítására, be-ton- és durva, sérült vakolati felületek simára dolgozására. Különösen al-kalmas olyan objektumokhoz (simítá-sok), amelyek fedőbevonata Sylitol- vagy Primasil-termék lesz.

Kiszerelés:
10 l / 8 kg.

Tárolás:
Hűvös, fagymentes helyen kell tárol-ni.

Felhasználás:
Kb 0,8 kg/m2/mm.

Feldolgozási hőmérséklet:
+7 oC alatti hőmérsékletnél (környező levegő, alapfelület, anyag) nem sza-bad feldolgozni. Homlokzati simításo-kat közvetlenül tűző napsugárzás, eső vagy erős szél esetén nem sza-bad végezni.

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal vízzel tisztí-tandók.

Figyelem:
A javítandó felület környezetét üveg, kerámia, klinkertégla, természetes kő, fémek, gondosan lefedni. A szembe kerülést és a bőrrel való érintkezést el kell kerülni. Más termékkel nem keverhető.

 

Az alapnak száraznak, szilárdnak, por- és szennyeződésmentesnek és hordképesnek kell lenni. Régi bevo-natok és tapéták maradékait, vala-mint a porló vakolatokat el kell távolí-tani. Régi ásványi vagy szilikátfesté-ket kefével kell tisztítani és portalaní-tani. Különösen jól alkalmazható Sylitol vagy AmphiSilan festékekhez. Nem hordható fel lakk és diszperziós festékre, PVC re, tiszta gipszvakolat-ra, gázbetonra és fára.

Feldolgozás:
Rozsdamentes acél vagy műanyag simítóval a felületre egy munkame-netben felhordani. A Sylitol Fassadenspachtel felhasználáskész állapotban kerül kiszerelésre és szükség esetén a feldolgozási konzisztenciára beállítá-sához max. 2 % tiszta vízzel kever-hető.
Mélyebb felületi kitörések, hibák javítása esetén max. 10 % cementtel keverhető.

Műszaki tanácsadás:
Minden a gyakorlatban előforduló alap és azok bevonat-technikai keze-lése ebben a brosúrában nem tár-gyalható meg. Nehezebb esetekben szaktanácsadóink Önnek részletes és a tárgyra vonatkozó tanácsot adnak.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.