Paneeli-Ässä (Semi-matt Lacquer)

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Különbözõ világos fafelületekre, mint fa falra, fa mennyezetre vagy ajtókra. A kiszáradt lakk felülete kissé világos árnyalatú. Nem alkalmazható sötét fára, pácolás konzerválására, sem pedig padlóra, illetve bútorokra. A lakkozandó felület legyen száraz, a hõmérséklet ne csökkenjen +5°C alá,  és a levegõ relatív páratartalma ne emelkedjen 80% fölé.

 ALKALMAZÁS

A felhasználást megelõzõen a Paneeli-Ässä lakkot, az edény alján lévõ anyagot  is beleértve, jól fel kell keverni, hogy a mattító anyag jól elkeveredjen  a lakkal. Szükség esetén 10%-ban vízzel hígítható. A lakkozást két rétegben  a fa erezetének irányában kell elvégezni. A teljes felületet egy ütemben  lakkozza le azért, hogy két lakkréteg találkozása elkerülhetõ legyen. Az elsõ  réteg felhordását követõen finoman csiszolja át a felületet.

Fedőképesség : Gyalult felületre Kb. 8-12 m²/l A fedõképességet a kezelendõ felület érdessége, porózussága, valamint a kezelés módja és körülménye befolyásolják.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.