Kiva Furniture Lacquer, semi-gloss (Beltéri lakk)

Jellemzők:

TÍPUS Vízhígítású, szagtalan, nem sárguló akrilát-lakk beltéri fa felületekre.
ALKALMAZHATÓSÁG Beltéri fa felületekre alkalmas. Asztalok, székek, könyvespolcok, lambéria, ajtók, játékok, stb. felületekre.
Felhasználható továbbá pácolt felületek védelmére. Nem alkalmas fa padlók kezelésére.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Asztalok, székek, könyvespolcok, lambéria, ajtók, játékok, stb. felületekre. Felhasználható továbbá pácolt felületek védelmére.

 

Bázis festék EC
Színskála Tikkurila Beltéri Lakk Színkártya
Fényességi fokozat félfényes
Építési anyag kibocsátási osztálya M1
Fedőképesség

8-14 m2/l rétegenként.
A fedőképességet a kezelendő felület érdessége, porózussága, valamint a felhasználás módja és körülményei is befolyásolják.

Kanna méretek 0,225, 0,9, 2,7, 9 l
Hígító Víz
Felvitel módja

Felhordható ecsettel, ronggyal vagy szórással. Poliészter és nylon ecseteket használjunk a festéshez.

Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén

Èrintésszáraz ½ óra elteltével és átfesthető 1 óra múlva. A lakkozott felület 2 hét elteltével éri el a
végső keménységét. Az első két hétben kerülje a felület erős terhelését.

mosásellenállóság Jó (DIN 53778)
vegyi ellenállóság Jó (ISO 2812-1). Kávé, tea, stb. foltokat azonnal fel kelltörölni a felületről.
Szárazanyag tartalom Kb. 32%
Sűrűség Approx. 1,0 kg/l, ISO 2811.
Tárolás Fagytól védendő.
Termékkód 853/4/5_6404

 

Festési körülmények Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +10ºC legyen és a levegő relatív páratartalma, pedig legyen 80% alatt.
Előkészítés A festendő felület legyen száraz, tiszta és minden felületi szennyeződéstől mentes (zsír, olaj, piszok, egyéb leváló részek). A még kezeletlen fa felületeket nedvesítse tiszta vízzel, hogy előtűnjenek a laza rostok, hagyjuk
megszáradni, majd csiszoljuk át a felületet finom csiszolóanyaggal. A korábbi, gyenge minőségű bevonatot teljesen távolítsa el a felületről. Javítson mindenféle repedést, lyukat a megfelelő Tikkurila tömítő anyaggal.
A javítás után csiszolja át a felületet. A csiszoláskor keletkezett port
távolítsa el.
Lakkozás Használat előtt, illetve közben is, keverje fel a festéket. Vigyen fel 2-3 réteg
Kiva Beltéri Lakkot a felületre, annak állapotától függően, illetve a kívánt szín
eléréig. A lakkot mindig a fa szálirányában vigye fel, a rétegek között hagyjon
1 órát a száradásnak. Amennyiben szükséges csiszolja át a felületet, majd
távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port.
Vigyen fel további 1 vagy 2 réteg Kiva Padlólakk Alapozót, 30-60 perc
száradási időt hagyva a rétegek között.
Szerszámok tisztítása Használat után azonnal öblítse le vízzel. Megkeményedett vestékre használjon Tikkurila Pensselipesu-t.
Karbantartási útmutató Do not clean earlier than 1 month after treatment.

Clean the surface with a damp cloth, sponge or soft brush and with neutral (pH 6-8) detergent. The surface must not be left wet after cleaning. Very dirty surfaces can be cleaned with a slightly alkaline (pH 8-10) detergent using e.g. a cloth, mop or sponge. Rinse the surface carefully.
Karbantartó kezelés Maintain with Kiva Furniture Lacquer or a similar water-borne lacquer.
határérték (cat A/e) 130g/l(2010)

 

A ttermék összetétele nem indokolja a figyelmeztető jelzést. A használat során megkövetelt a gondos eljárás. A termékrõl biztonságtechnikai adatlap kérhetõ.

A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók. További információkért kérjen biztonsági adatlapot a forgalmazótól.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.