Caparol-Akkordspachtel fein (Feldolgozásra kész, finom glettanyag)

 

Caparol- Akkordspachtel fein Feldolgozásra kész, finom glettanyag

Alkalmazási terület:
Univerzális festőglett nagyobb egyenetlenségek, lyukak, vagy repedések kiegyenlítésére, beton-, érdes ill. sérült vakolati felületek simítására és betonszerkezet fröcsköléses strukturálására.

Szín:
Természetes fehér. Max. 5 %-ig Alpinacolor, vagy AVA–Amphibolin színezőfestékkel színezhető.

Kötőanyag:
Műanyag diszperzió.

Kiszerelés:
25 kg-os műanyag vödör

 

Tulajdonságok:
Vízzel hígítható, környezetbarát, és gyenge szagú. Mosásálló, jól tapadó. Szarukeménységűre száradó, nem roskad össze. Szárazon csiszolható, nedvesen nemezesedő. Diffúzióképes. Hajlékonyan felhúzható és simítható.

Fényességi fok: Matt.

Átkenhetőség:
Caparol-Akkordspachtellel simított felületeket alapos átszáradás után alapozás nélkül valamennyi Caparol-diszperziós- és latex-festékkel vagy Capacryl-akrillakkal át lehet festeni. Plasztikus masszával történő további kezelés vagy üvegszálas falburkoló tapétázás valamint textiltapétázás előtt Caparol-Haftgrund-dal és műgyanta vakolat előtt Caparol-vakolatalapozóval történő alapozás szükséges.

Termékleírás
Feldolgozási hőmérséklet: Min. +5 oC az alap és a környező levegő esetén.
Tárolás: Caparol-Akkordspachtel fein és SF: Hűvös, de fagymentes helyen.
Caparol-Füllspachtel P: Száraz helyen és nedvességtől védve. Gyárilag zárt csomagolásban max. 1 évig eltartható.

Figyelem!
Caparol-Akkordspachtel fein és SF: Gyermekek elől elzártan kell tárolni. Ha szembe kerül, azonnal ki kell vízzel öblíteni. Nem juthat természetes vizekbe.

Általános tudnivalók
Caparol-Füllspachtel P: Gyermekek elől elzártan kell tárolni. A Caparol-Füllspachtel P lúgos reakciójú. A szemeket és a bőrt védeni kell. Anyagfröcskölést azonnal le kell vízzel öblíteni. Szembe jutás esetén orvoshoz kell fordulni.
További adatok: Lásd a Biztonsági Adatlapot.

Hulladék elhelyezés:
Caparol-Akkorspachtel fein és SF: Csak olyan göngyöleg forgatható vissza, amelyből a maradék anyagot kiürítették. Beszáradt anyag-maradékokat a Nr. 91206 sz. hulladékkulcs (építési hely hulladéka) szerint, illetőleg a Nr. 55908 sz. hulladékkulcs (simítási hulladékok, megkeményedve) szerint vagy házi hulladékként kell eltávolítani. Caparol-Füllspachtel P: Csak olyan (morzsalékmentes) zsákot szabad visszaforgatni, amelyből a maradék anyagot kiürítették. Megkeményedett anyagmaradékokat építési törmelékként vagy építéshelyi hulladékként kell eltávolítani.

 

Glettelés kézzel felhordva: A Caparol-Akkordspachtelt a feldolgozás előtt jól át kell keverni, és az acél glettvassal felhúzni. Száradás után be kell nedvesíteni és nemezelni vagy szárazon csiszolni. A konzisztencia Caparol-Akkordspachtellel történő beállítása esetén a finom és a közepes simítások fröcskölő eljárással is feldolgozhatók (maximum 5–10 % víz hozzáadásával).
További kezelés valamennyi Caparol termékkel lehetséges, a feldolgozási előírások szerint.

Figyelem!
Természetes töltőanyagok alkalmazásával csekély színtónus-különbségek lehetnek. Fröcskölésnél, ha a felületnek festetlenül kell maradnia, ajánlatos ügyelni a simításnál és a fröcsköléses felhordásánál az azonos termékszámokra.

Anyagfelhasználás: Finom típus: kb. 1800 g/m2/mm rétegvastagság
Közepes típus: kb. 1800 g/m2/mm rétegvastagság
Száradási idő: Épület nedvességétől, a hőmérséklettől és a réteg-vastagságtól függően kb. 12–48 óra.

 






A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.