A Capaver®–rendszer
Capacoll GK

Oldószermentes diszperziós ragasztóanyag üvegszövethez és ügefátyolhoz

 

Alkalmazás:
Felhasználásra kész diszperziós ragasztóanyag üvegszövet (Capaver Capaquarz, üvegfáyol, Fantastic Fleece) belsõtéri falakra történõ felragasztásához.

Kötõanyag-bázis:
Műanyag-diszperzió

Tulajdonságok:
• magas fokú kezdeti tapadás;
• oldószermentes, vízzel hígítható;
• enyhén tixotróp könnyen eloszlat-ható;
• optimális összehangolás Capaver üvegszálas falbevonattal, kielégítõ “nyitott idõ”: esetenként az alapo-zástól és a helyiség klimatikus vi-szonyaitól függõen mintegy 10–15 perc.
• csekély felhasználás
• nedves helyiségben történõ ra-gasztásokhoz is alkalmas
• nehezen gyulladó a DIN 4102, B1 szerint a Capaver üvegszövettel kapcsolatban az alábbi vizsgálati igazolások szerint: Z-PA-III 2.2436, Z-PA-III 2.2446, Z-PA-III 2.2447, PA-III 2.2273, Z-PA-III 2.704, illetõleg Capaver és Capaclass falburkolatokkal az alábbi vizsgálati igazolás szerint: Z-PA-III 2.1662, valamint Multifloc-kal kapcsolatban a PA-III 2.2413 vizsgálati igazolás szerint.
• nem éghetõ anyag a DIN 4102, A2 szerint a Capaver és Capaclass festékekkel kapcsolatban a Z-PA-III 4.118 vizsgálati igazolás alap-ján;
• airless módon szórható és hengerezhetõ teljesítõ képes airless-készülékekkel 0,017 – 0,021 inch-es fúvóka alkalmazása mellett, < 50 – 60 °, a nyomás: du-gattyús szivattyúknál 150 – 200 bar, membránszivattyúknál 200 – 250 bar. Szabványos göngyöleg alkalmazása esetén szórási kon-zisztenciára hígítható mintegy 10 % vízzel. Nagyobb kiszerelés mel-lett (30 kg-os hobok, és 120 kg-os hordó) a Caparol GK már airless-feldolgozásra készen van beállít-va.
• gombaölõ (fungicid) hatású
• nem pigmentált: áttetszően szá-radó, színezhető (szabvány áru)
• pigmentált: fehéren száradó az alapozás szín-kiegyenlítéséhez

 

Szín:
áttetszõ /transzparens/
fehér: Capacoll GK fehérrel pigmentált.

Hengerrel való feldolgozáshoz:
16 kg-os vödör
airless készülékekkel való feldolgo-záshoz (használatra készen beállítva)
30 kg-os hobok
120 kg-os hordó

Tárolás:
Hűvös, de fagymentes helyen. Felnyi-tott göngyöleget megfeleõen lezárva kell tárolni.

Hulladék elhelyezés:
Beszáradt anyagmaradékot a Nr. 91206 sz. hulladékkulcs (építési hely hulladéka) szerint, illetõleg a Nr. 559 08 sz. hulladékkulcs (simítási hulla-dékok, megkeményedve) szerint vagy házi hulladékként lehet eltávolí-tani.

Figyelem:
Gyermekek elõl el kell zárni. Ha szemmel érintkezésbe kerül, tiszta vízzel azonnal alaposan ki kell öblíte-ni. Szóró feldolgozás esetén a festék-ködöt nem szabad belélegezni. Nem szabad természetes vizekbe engedni.

Közelebbi adatok: lásd a biztonsági adatlapot

 

Alapozások:
Az alapozásoknak mindig szilárdnak, száraznak, tisztának, egyenletesnek, valamint elválasztó anyagoktól men-tesnek kell lennie
Az alsó hõmérsékleti határ a feldol-gozás során a levegõre és az alapra +5 oC. A falburkolat elhelyezése előtt kérjük a rendszer-komponensek Műszaki információit feltétlenül figyelembe venni!

Felragasztás:
A Capacoll GK-t a bárányszőr-hengerrel illetőleg az airless-készülékkel teljes felületen és 2–3 tekercs szélességben egyenletesen fel kell vinni, az anyagot azonnal beágyazni és egy tapéta-simítóval hólyagmentesen elsimítani. Gyenge szívóképességű alapokra alacsonyabb hőmérsékletnél vagy magasabb légnedvességnél a ra-gasztóanyagot sűrű szövésű és kasí-rozott üvegszövet felvitele előtt kielé-gítően ki kell levegőztetni.

Útmutatás:
Sűrű üvegszöveteket csak olyan Capacoll GK-val lehet feldolgozni, amelyet 20 % vízzel felhígítottak. Ennek során a Capacoll GK-t a szab-ványos göngyölegből fel kell hígítani, Teddy hengerrel fel kell hordani és megfelelően kilevegőztetni.

Felhasználás a ragasztáshoz:
Üvegszövetek:
-finom struktúrák: kb. 150 g/m2
-közepes struktúrák: kb. 100–250 g/m2
-durva struktúrák: kb. 250–300 g/m2 Papírra kasírozott üvegszövetek: kb. 200 – 250 g/m2
-Capaclass-Decor: kb. 200–250 g/m²

Magic Glass: kb. 150-200 g/m²

Fantastic Fleece: kb. 150-200 g/m²

Akkordvlies: kg. 150-200 g/m2
Egzakt felhasználási értékeket próba-felhordással kell meghatározni.

Közbenső rétegfelhordás:
Az elhelyezett üvegszövet száradása után normál–közepes igénybevételre közbenső rétegbevonatot lehet meg-valósítani Capacoll GK-val + a záró réteg anyagával 1:1 arányban kever-ve. Felhordás a hengerrel.

Felhasználás a közbenső rétegbe-vonathoz:
-finom struktúrák: kb. 200–250 g/m2
-közepes struktúrák: kb. 250–350 g/m2
-durva struktúrák: kb. 300–350 g/m2
Egzakt felhasználási értékeket próba-felhordással kell meghatározni.

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal, vízzel.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.