Caparol Filtergrund Grob Szigetelőalapozó 12,5 L

Környezetkímélô szigetelô alapozó festék nikotin-, víz-, korom-, olaj- és zsírfoltok megszüntetésére

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Diszperziós festék nikotin-, víz-, korom-, olaj- és zsírfoltok lekötésére és szigetelésére a következı fedı rétegek elıtt. Caparol Szigetelı- Alapozó fehéren transzparens, megköti az oldható és elszínezı tulajdonságú foltokat. A Caparol Szigetelı-Alapozó rétegre IsoDeck szigetelı festékkel és minden vizes bázisú Caparol festékkel és vakolattal lehet festeni. A Caparol Szigetelı-Alapozót az IsoDeck szigetelı festékkel kombinálva kényes, és élelmiszerhigiéniai szempontból érzékeny helyiségekben, úm. lakószobák, irodák, iskolák, éttermek, élelmiszeripari üzemek helyiségei, konyhák, pékségek, stb., is fenntartás nélkül lehet alkalmazni.

Kötıanyag: Mőanyag diszperzió
Szín: Fehér.
Színezés: Legfeljebb 5 % ban Alpinacolor vagy AVA–Amphibolin színezıfestékkel a szigetelıhatás csökkenése nélkül színezhetı.
Tárolás: Hővös de fagymentes helyen, eredeti edényben, felbontatlanul 12 hónapig tárolható.
További információk: Ez a termék nem minısül veszélyes anyagnak. Ennek ellenére kezelésekor a vegyi anyagokra vonatkozó általános higiéniai és biztonsági elıírásokat be kell tartani.
Gyerekektıl elzárva kell tárolni.
Hulladék elhelyezés: Veszélyes hulladék tárolóban. Ne dobjuk háztartási hulladék közé. Csatornába és szabad vizekbe nem kerülhet.

 ALKALMAZÁS

Rétegfelépítés: A következı rétegektıl függıen egy réteg hígítatlan Caparol Szigetelı- Alapozó . Teljes kiszáradás után (24 óra) a felületek átvonhatók IsoDeck szigetelıfestékkel vagy egyéb vizes
bázisú diszperziós festékkel vagy vakolattal.
Felhordás: Ecsettel, hengerrel vagy szórva.

Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel. Feldolgozási hımérséklet: Min. +16°C alap- ill. környezeti hımérséklet. Ha ez a minimális hımérséklet nem adott, a felületeket forró levegıs szárító berendezéssel kell szárítani a megfelelı szigetelı hatás elérése érdekében.
Hígítás: Hígítatlanul kell alkalmazni.
Anyagfelhasználás: Rétegenként kb. 200 g/m2 IsoDeck sima alapfelületen. Durva alapfelületen az anyagfelhasználás arányosan növekszik. Pontos anyagfelhasználási értékeket csak
helyszíni próbafestéssel lehet meghatározni.
Száradási idı: +20°C-on és 65% rel. páratartalom mellett a Caparol Szigetelı Alapozó 12 órán belül felületi száraz és átvonható. Alacsonyabb környezeti hımérséklet vagy magasabb
páratartalom esetén a száradási idı arányosan növekszik.
Figyelem: Nem alkalmas nagyon magas páratartalmú vizes helyiségekre. A termék speciális tulajdonságainak megırzése érdekében más termékkel keverni nem szabad. Élelmiszer feldolgozásra vagy tárolásra használt helyiségeket a használatba vétel elıtt legalább 3 napig jól ki kell szellıztetni. 845

Alapfelület elıkészítése:
Az alapon nem lehet elszennyezıdés, leváló anyagréteg és száraz legyen. A nikotinos elszínezıdéseket valamint a korom-, olaj-, zsír- és vízfoltokat zsíroldó háztartási tisztítószerrel mossuk le és hagyjuk kiszáradni. A kiszáradt beázási foltokat jól keféljük le. A felületi szennyezıdéseket és enyvmaradványokat távolítsuk el. Az erısen szívó felületeket Caparol Mélyalapozó LF-el kezeljük.
Hatásmechanizmus: A Caparol Szigetelı-alapozó az alapfelületen lévı szennyezı és elszínezı anyagokkal reakcióba lép. Ezeket az anyagokat a festékréteg oldhatatlanul megköti, amely az
alapozó réteg elszínezıdését eredményezi. Ez egyben optikai ellenırzési lehetıséget kínál.
Figyelem! A termék speciális tulajdonságai miatt azt más termékkel keverni nem szabad.
Az átlapolás nélküli felület elérése érdekében a munkát ún. “nedves a nedvesre” eljárással végezzük.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.