Capatox (Antipilz Konzentrat)
Vizes oldat alga, gomba és penészfoltok eltávolítására kül- és beltérben

 

Alkalmazási területek:
Algás, gombás és penészes felületek előkezelésére a követő bevonatok előtt, beltérben Indeko W penészgátló festék bevonat előtt.

Tulajdonságok:
Könnyen feldolgozható, algicid, fungicid és baktericid hatású, feldolgozásra kész.

Alapanyag:
Vizes mikrobiocid oldat

Sűrűség:
Kb. 1,02 g/cm3

Szín:
Transzparens

Tárolás:
Hűvös, de fagymentes helyen.

 

Biztonsági előírások:
A termék szembe, bőrre kerülve allergiás reakciót okozhat. Gyermekektől elzárva tároljuk. Bőrre került fröccsenéseket azonnal bő vízzel mossuk le. A szembe került anyagot bő vízzel azonnal mossuk ki és forduljunk orvoshoz. Gyomorba kerülve károsíthatja a bélflórát, ezért ilyen esetben azonnal forduljunk orvoshoz az anyag címkésének felmutatásával. Érzékeny bűrőek a feldolgozáskor hordjanak gumikesztyűt. Felszíni vizekbe engedni tilos. A hatóanyag hidegvérű állatokra (halak) veszélyes.

Hulladék elhelyezés:
Veszélyes hulladék tárolóban. Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt elhelyezni. Csatornarendszerbe, nyílt vizekbe nem kerülhet.

Kiszerelés:
1 liter; 5 liter, 10 liter

Figyelm!
Homlokzati munkáknál a közvetlen környezetben lévő növényeket és a termőföldet le kell takarni. A növényeket csak akkor károsítja, ha közvetlenül érintkezésbe kerülnek az oldattal. Ha az oldat a talajba kerül, nem szívódik mélyre és lebomlik. Nem veszélyezteti a talajvíz és a talaj állapotát.

Műszaki tanácsadás:
Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével.
Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét.

 

Rétegfelépítés:
Beltérben a penészréteget nedves kefével vagy mechanikusan el kell távolítani. Homlokzati felületeken az alga-, gomba- és penészréteget magasnyomású mosóberendezéssel el kell távolítani. A kapaszkodó kacsos növényeket mechanikusan el kell távolítani vagy leégetni. A száradás után a felületeket Capatox-szal jól átmosni. A felületet öblíteni nem szükséges. Kiszáradás után a követő bevonatok felhordása az illető anyag felhasználási útmutatója szerint.

Felhordás:
A felhordást ecsettel vagy kefével kell végezni.

Felhordási hőmérséklethatár:
Az alapfelület és a légtér egyaránt min. +5°C legyen.

Anyagfelhasználás:
Sima, gyengén szívó felületen 80 - 100 ml/m2. Durva, erősen szívó felületeken arányosan több. A pontos anyagfelhasználási értéket a helyszínen próbafestéssel kell meghatározni.

Száradási idő:
+20°C hőmérsékleten és 65% relatív páratartalom esetén a bevonat 4-6 óra múlva felületszáraz és átvonható. Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén a fenti száradási idők megnövekednek.

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal tiszta vízzel.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.