Fungitex-W

Hosszantartó gomba- és baktériumölô hatású latexfesték. Súrolásálló, selyemmatt DIN 53 778 szerint. Kiválóan tisztítható.

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A Fungitex-W egy speciális latexfesték, gomba- és baktériumölő hatással gombá-sodásnak kitett beltéri felületeknél (sör-főzde, tejgazdaság, vágóhíd, konzerv-gyár, szaniter helyiségek és lakótér stb.) megelőzésre. DIN 53 778 szerint súrolásálló, ezáltal olyan felületekre is alkalmas, melyek gyakran kerülnek tisztí-tásra és fertőtlenítésre és ezáltal tulaj-donságai megfelelnek az élelmiszerhigié-niai előírásoknak.
Kiemelt gyógyászati egységekben, mint műtők, kiemelt helyiségek falfestésére is alkalmas.

Kötőanyag: Műanyag diszperzió.
Fényességi fok: Selyemmatt.
Szín: Fehér. Max 5 %-ig Alpinacolor vagy AVA-Amphibolin színezőfestékkel színezhető. Önálló színezésnél a teljes felhasználni kívánt mennyiséget el kell keverni, a színeltérések elkerülése érdekében. 100 liter vagy nagyobb mennyiség esetén gyári színezés lehetséges.
Tárolás: Hűvös, fagymentes helyen.
Kiszerelés: 12,5 liter.
Biztonsági előírások: Gyermekektől elzárt helyiségben tároljuk. Szembe kerülés esetén azonnal vízzel kimosni. Lenyelés estén azonnal orvos-hoz fordulni és a csomagolást felmutatni. Szórásnál a szórt ködöt nem szabad belélegezni. Nem juthat a talajba, termé-szetes vizekbe és csatornarendszerbe. Bővebben lásd: Biztonsági Adatlap.
Hulladék elhelyezés: Csak az üres kiszerelést szabad a hulla-déktárolóba dobni. Folyékony anyagma-radékot vizesbázisú festékek hulladéka-ként, a beszáradt anyagmaradékot ház-tartási hulladékként kezelendő.
Előkészítés: Gombás felületet mechanikusan eltávolí-tani, Capatox-al átmosni és jól megszá-radni hagyni.
Rétegfelépítés: Alap, ill. közbenső bevonat: Fungitex-W max. 10 % vízzel hígítva.
Fedő bevonat: Fungitex-W max. 5 % vízzel hígítva.
Felhordás: Ecsettel, hengerrel. Munkaeszközöket használat után vízzel tisztítani.
Felhasználás: Kb. 150 ml/m2 sima felületen, rétegen-ként. Durvább felületre értelemszerűen több. Pontos mennyiség csak próbafelhordás-sal állapítható meg.
A bevonat vastagsága nagymértékben befolyásolja a baktericid és fungicid hatás tartósságát, ezért a Fungitex-W-t mindig bőven és egyenletesen kell felhordani.
A megadott értékeknél kevesebb mennyi-ségben nem alkalmazható.
Alsó feldolgozási hőmérséklethatár: +5°C környezeti és alaphőmérséklet.
Száradási idő: +20°C és 65 % relatív páratartalom mel-lett 4-6 óra után porszáraz és átvonható. 3 nap után átszáradt és terhelhető. Ala-csonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom mellett a záradási idő hosz-szabbodik.
Figyelem!
Olyan helyiségekben, ahol élelmiszert tárolnak, vagy gyártanak nem alkalmaz-hatóak oldószeres alapozók. Ezért vízzel hígítható alapozók pl. Capasol vagy Caparol Haftgrund alkalmazható ilyen helyiségekben.

 ALKALMAZÁS

Az alapfelületnek száraznak, tisztának, hordképesnek és egyéb anyagoktól men-tesnek kell lennie.
Vakolatok: Stabil, normál szívóképességű vakolato-kat előkészítés nélkül lehet bevonni. Porzó, málló, szívó vakolatokra alapozás Acryl-Hydrosollal ill. Capasollal.
803 Alkalmas alapok
Gipsz és készvakolat: Alapozás Caparol Haftgrunddal. Mészkő-lerakódást lecsiszolni, leportalanítani és Caparol-Tiefgrund TB-vel alapozni.
Gipszlapok: Szívó lapokra alapozás Acryl-Hydrosollal, vagy Caparol Mélyalapozó TB-vel. Sűrű, sima lapokra tapadásközvetítő alapozás Capagrund LF-fel.
Gipszkarton lapok: Habarcséleket lecsiszolni. Puha gipszkartonlapokat Caparol Tiefgrund LF-fel erősíteni. Alapozás Acryl-Hydrosollal vagy Capasollal. Vízzel oldódó elszíne-ződő alapanyagokat tartalmazó lapokat Caparol-Filtergrunddal alapozni.
Beton: Esetlegesen meglévő leválasztó anyago-kat, porzó, málló részeket eltávolítani.
Gázbeton: Alapozás Capaplex-szel, 1:3 arányban vízzel hígítva.

Vakolatlan mészhomokkő és téglafa-lak: Előkészítés nélkül bevonni.
Hordképes bevonatok: Matt, gyengén szívó rétegeket közvetle-nül bevonni. Fénylő felületeket, lakkozott felületeket fel kell csiszolni. Alapozás Caparol Haftgrunddal.
Nem hordképes bevonatok Nem hordképes lakk-, és diszperziós festék- vagy műgyanta vakolatrétegeket el kell távolítani. Gyengén szívó, sima felületekre alapozás Caparol Haftgrunddal. Porzó, szívó felületekre alapozás Acryl-Hydrosol-al. Nem hordké-pes ásványi bevonatokat mechanikusan eltávolítani és portalanítani. Alapozás Caparol-Tiefgrund TB-vel.
Enyves festék bevonatok Alapig lemosni. Alapozás Caparol Tiefgrund TB-vel. Bevonat nélküli farost-, relief-, vagy nyomott papírtapéták Előkészítés nélkül bevonni. Nem tapadó tapéták
Maradéktalanul eltávolítani. Enyv- és makulatúra maradványokat lemosni. Alapozás Caparol-Tiefgrund TB-vel.
Nikotin-, víz-, korom-, olaj-, vagy zsír-foltos felületek Izoláló, szigetelő alapozás Caparol Filtergrund. Erősen szennyezett felülete-ket IsoDeckkel bevonni.
Faszerkezetek: Vízzel hígítható, környezetbarát Capacryl Acryl-Lack termékekkel, vagy Capadur Colorral bevonni.
Kisebb hibás felületek: Megfelelő előkészítés után Caparol-Akkordspachtellel előírás szerint kijavítani és esetlegesen lealapozni.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.